Selkeitä tavoitteita Jyväskylässä

MESTIS / Ennakko
Markus Jokinen saapui KooVeesta vahvistamaan LeKiä.
Kuva © Jaakko Stenroos
Jyväskylän keskiviikkoillan Mestis-ottelussa iskevät yhteen sarjassa sijalla 12 oleva JYP-Akatemia ja sijalla yhdeksän oleva LeKi. Kummankaan joukkueen viimeaikojen vire ei ole hurmannut. Akatemia on voittanut viimeisestä 10 pelistään vain kaksi LeKin saldon ollessa yhden parempi. Kummallakin joukkueella on selkeä tarve pisteille: Akatemia pyrkii pois karsijoiden paikoilta ja Kisa hakee pudotuspelipaikkaa.

Kummankin joukkueen kausi on ollut melkoista matalalentoa. JYP-Akatemian suurin ongelma on ollut huono viimeistely, sillä joukkue on tehnyt yhdessä SaPKon kanssa selkeästi vähiten maaleja Mestiksessä. Oma pää ei ole ollut läheskään yhtä suuri ongelma, mutta matkaa pois karsijoiden sijoilta on jo seitsemän pistettä.

LeKin ongelmat ovat käytännössä päinvastaiset. Maaleja on kyllä syntynyt kiitettävästi, mutta omissa on soinut aivan liian useasti. Vain Peliitat on päästänyt enemmän maaleja kuin Kisa. Maalivahtiosasto on ollut hyvin ailahtelevainen, kun Tapparasta lainalla pääosan peleistä pelannut Zoltan Hetenyi on ollut paikoittain hyvin epävarma, eikä Jarno Laitinenkaan ole pystynyt kannattelemaan joukkuetta tarpeeksi.

Akatemian kultakypärää kantaa aiemmilta kausilta tuttu tehomies Oula Palve. Taustatukea miehelle tarjoavat muun muassa Liigassakin pyörähtänyt Topi Nättinen ja Valtteri Hotakainen. Päävastuun maalinsuulla ovat jakaneet Sami Rajaniemi ja Antti Lehtonen. Kummankin maalivahdin torjuntaprosentti on hädin tuskin yli 90 %, joten parannusta tälläkin saralla olisi tapahduttava.

LeKin alkukauden ilopilleri on ollut Tapparasta lainalla oleva keskushyökkääjä Arttu Ilomäki. Ilomäki kantaa joukkueen kultakypärää 21 pisteellään, mutta mies tarvitsisi enemmän tausta-apuja. LeKi julkaisi tiistaina kaksi hankintaa hyökkäyspäähän. Joukkueeseen liittyivät farmiseura KooVeesta Markus Jokinen ja ottelukohtaisella sopimuksella pelaava Jarmo Jokila. Lisäksi puolustaja Vili Palola liittyi joukkueeseen loppukauden mittaisella sopimuksella.

LeKin päävalmentaja Jarkko Glad vahvisti Jatkoajalle, että kaikki kolme uutta miestä ovat mukana jo keskiviikon ottelussa. Kisa lähtee Jyväskylään luottavaisin mielin hakemaan lisäpisteitä.

− Lähdemme hakemaan voittoa. Pelaamme samalla lailla kuin aiemminkin, mutta koetamme karsia pois puolustuspään virheitä, toteaa Glad.

Seuraa Heitä

Jarmo Jokila #9 |

Laitahyökkääjä

Pystyykö Mestiksen entinen ennätysmies tuomaan lisävoimia Kisan hyökkäämiseen?

Oula Palve # | Linköping

Keskushyökkääjä

Mihin riittävät jyväskyläläisten kultakypärän paukut keskiviikkona?

» Lähetä palautetta toimitukselle