LeKi nousi kotivoittoon lainojen turvin

Antti Hildén iski LeKille ratkaisevan maalin.
LeKi ja JYP-Akatemia tarjosivat Lempäälän keskiviikkoiltaan hajanaisen ja hieman vaisunkin jääkiekko-ottelun. Loppua kohden kamppailu sai kuitenkin kipinää, ja kolmannen erän loppuessa valotaululla komeili 4-2-lukemat kotijoukkueen voiton merkiksi. Kotijoukkue nousi tasatilanteesta voittoon viimeisen minuutin aikana.

Niin illan isännän kuin vieraankaan esiintyminen ei ollut jääkiekkoa parhaimmasta päästä. Peli oli epävarmaa molemmin puolin, ja huolimaton pelaaminen johti aina vain uusiin paitsiovihellyksiin ja pitkiin kiekkoihin. Voitostaan huolimatta keskiviikkoiltana väsyneempää ilmettä tarjosi LeKi itse.

Peli alkoi ja kulki miltein koko illan JYP-Akatemina komennossa. Vasta toisen erän aikana LeKi osoitti pieniä piristymisen merkkejä ja kolmannessa erässä isännät viimein näyttivät kaapin paikan.

Keskiviikon peliin LeKi sai apua Tapparan puolelta. Pelin alussa suhteellisen näkymättöminä häärineet liigavahvistukset vastasivat loppupeleissä kuitenkin isäntien lähes kaikista neljästä maalista. Illan näyttävämmäksi pelaajaksi nousi Elmeri Kaksonen, joka viimeisteli kaksi maalia ja syötti kaksi.

Isännät vetivät pidemmän korren

Muuten vaisuhko peli muuttui aina vain jännittävämpään suuntaan kolmannen erän alettua LeKin 2-0-johdossa. Ensimmäisen kahden erän aikana JYP-Akatemia oli saanut kolme ylivoimamahdollisuutta, mutta kolmas kertakaan ei tällä kertaa sanonut totuutta, sillä hyvästä ylivoimapyörityksestä huolimatta jyväskyläläisiltä puuttuivat viimeistelijät.

Kavennusmaali silmissä kiiluen JYP-Akatemia luisteli kolmanteen erään pää pystyssä ja iski aivan erän alussa lukemiksi 2-1. Maalista vastasi Topi Nättinen.

Liekö kyseessä ollut kotijoukkueen väsymys vai yllättävän kavennusmaalin aiheuttama lamaannus, mutta Akatemian 2-1-maalin jälkeen peli valui vaarallisen näköisesti kerta toisensa jälkeen LeKin päätyyn. Läpi pelin isännillä oli ongelmia saada kiekkoa pois omalta alueelta, mutta vasta kolmannessa erässä jyväskyläläiset saivat siitä jotain irti: 2-2-maalin iski Taavi Tiala noin kahdeksan minuuttia ennen erän päätöstä.

Akatemian nousu sai kuitenkin tylyn lopun, kun isännät pääsivät ylivoimalle aivan ottelun päätösminuuteilla ja Antti Hildén viimeisteli LeKin 3-2-maalin. Tehot 1+2 takonut Tappara-laina Arttu Ilomäki pääsi lyömään kiekon vielä tyhjään maaliin reilu kymmenen sekuntia ennen erän päätöstä.

LeKin kausi jatkuu perjantaina Mikkelissä, kun vastaan asettuu Jukurit. JYP-Akatemia puolestaan huilaa perjantaina ja jatkaa pelejään lauantaina Jyväskylässä sarjakakkosta TUTOa vastaan.