Leijuvatko herkuttelijat?

MESTIS / Ennakko
Yllätysten povaaminen on tunnetusti hankalaa, sillä yllätykset toteutuvat vain harvoin. Jos ne toteutuisivat useammin, ne eivät olisi enää yllätyksiä. Kouvolan kiekkoillassa kohtaavat pudotuspelien kotietua tähyävä KooKoo ja jumboryhmä Ahmat, joten kotivoitto on se odotettavissa oleva tulos, josta kotiyleisö pääsee riemuitsemaan suuremmalla kuin kahden kolmasosan todennäköisyydellä. Yllätyksiä ei povata, mutta hallilla tai tulospalvelusta näkee, miten lopulta käy.

Kovin oli synkkää, ulkona siis, kun Ahmat edellisen kerran Kouvolassa vieraili. Marraskuuta elettiin. Hallilla ei ollut yleisön mielestä ihan yhtä synkkää, kukkopaidat kun naatiskelivat – vaikka ei Savossa oltukaan – kohtuullisen komean 5-0-kotivoiton.

Kun maahan tuprutteli lunta, ulkona ei ollut enää yhtä synkkää. Mutta siellä hallilla oli, tai ainakaan kotijoukkueen maalitalkoita ei enää nähty. KooKoo tarjoili faneilleen kymmenen kotiottelua putkeen maalilukemia 1, 2 ja 3, niitä sopivasti sekoittaen. Vain kolme kertaa moisilla köyhän miehen ilotulituksilla yllettiin kahteen sarjapisteeseen.

Vaan torstainapa paukkui huolella. KooKoo väänsi Sportin kumoon komean runsasmaalisesti 5-4. Lappeenrannasta siirtoajan lopulla porukkaan liittynyt lupaava sentteri Tuomas Vänttinen iski pirteiden otteidensa kruunuksi ykkösketjun keskellä kypärätempun.

Miten tästä eteenpäin? Lähinnä vaihtoehtoja lienee kolme. Kun kerran maalin makuun on päässyt, KooKoo jatkaa herkutteluaan Ahmoja vastaan. Jumboryhmän pakisto kun ei ole niitä kaikkein tiiviimpiä. Ja yleisö tykkää.

Tai sitten KooKoo leijuu. Kun maalihanat on aukaistu ja helppo voitto odottaa, otetaan rennosti. Pannaan kakkosveskari maaliin ja mietitään myöhäisillassa, että ohoh. Ei olisi ensimmäinen kerta joukkuelajeissa, eikä edes 764:s.

Tokihan sitä voi jatkaa ihan keskitielläkin, sillä kultaiseksikin sanotulla. Hötkyilemättä mihinkään ääripäähän. Ehkä KooKoo ei herkuttele eikä leiju, vaan tekee suhteellinen kiltin määrän maaleja, voittaa hillitysti ja jatkaa Vaasan Sportin ja kotiedun metsästystä sillä tavoin.

Yllä esitetyistä vaihtoehdoista saattaa toteutua ainakin kakkosveskarin tolppien väliin asetuttaminen. KooKoon maalivahtitilastot ovat olleet varsin tylsää luettavaa, kun listassa on aina ollut sama nimi, mutta loistokautta pelaavan Jaakko Suomalaisen lisäksi myös pitkään pelaamatta ollut Joonas Riihimäki tarvitsisi hieman ottelutuntumaa. Ja mikäpä olisi loogisempi paikka kuin kotiottelu jumboryhmää vastaan?

K niin kuin jatkoaika?

Ensimmäisellä sarjaneljänneksellä jumboryhmä höpötti kukkoja kotonaan, ja Ahmojen puolustaja Kim Sjöblom tälläsi jatkoajalla 5-4-voittomaalin, mutta sen jälkeen näytökset ovat olleet varsin yksipuolisia. Keskinäiset mittelöt ovat osuneet Ahmojen pahimpiin suvantojaksoihin, ja Kouvolan miehet ovat vieneet voitot maalein 5-0 ja Hyvinkäällä peräti 10-0.

Melko varmaa on, että lauantaina Kouvolassa KooKoo ei tee yli kymmentä maalia. Ottelu on Ahmoille sikäli suuntaa antava, että hyvinkääläiset pelaavat käytännössä vasta vuoden ensimmäisen vierasottelunsa, jonka pelilliset lähtökohdat ovat edes jossain määrin suotuisat.

Tammikuu oli Ahmojen osalta yhtä matalalentoa, kun konkurssiuhka vei miehiä, eivätkä uudet ehtineet tilalle. Helmikuuksi joukkue vahvistui, mutta vieraspelejä on ollut vain yksi, ja Vaasan arki-iltareissulta puuttui tukku miehiä työesteiden takia.

Lauantaina Kouvolassa siirtoajan lopun ahmatulokkaiden pitäisi olla rivissä mukana. Marko Myllymäki, Dusan Halloun ja Andreis Kostjukovs ovat osoittaneet olevansa vahvistuksia ryhmään, ja Ahmoilla on jo ennen konkarihyökkääjien Pekin & Penttisen mukaantuloa kaksi oivaa Mestis-tason hyökkäysketjua, joten jos ei muuta, ainakin Ahmat iskenee parin ottelun tauon jälkeen kiekon taas KooKoon reppuun.

Väläytyksen Ahmat antoi voittamalla kotonaan Kiekko-Vantaan 7-4, mutta torstain kotiottelussa FPS:ää vastaan joukkueen nuori kaarti osoitti ahmapuolustuksen haavoittuvaisuuden, ja lukuisten virheiden jälkeen ottelu päättyi tylyyn 1-6-tappioon.

Matkapeleistä Ahmat on toistaiseksi napannut mukaansa neljä pistettä. Voittotili on yhä avaamatta, mutta jatkoaikapiste on tarttunut tassuihin Kirkkonummelta, Forssasta, Kuopiosta ja Kajaanista. Jo kolmelta K:lla alkavalta paikkakunnalta siis...

» Lähetä palautetta toimitukselle