Pystyykö Jokipojat pysäyttämään sarvipäälauman?

MESTIS / Ennakko
Kirvelevän kotitappion torstaina kärsinyt Joensuun Jokipojat yrittää paluuta voittojen tielle lauantaina. Vastus tosin on pahin mahdollinen, sillä Mehtimäen jäälle luistelee vakuuttavasti kauden aloittanut Jukurit.

Jukureiden kausi on alkanut ehkä jopa odotettuakin vahvemmin. Paljon muuttunut joukkue toki tiedettiin tasokkaaksi, mutta pelin saaminen kuntoon heti kauden alusta on yllättänyt monet. Puolustus on maalivahti Jaakko Suomalaisen loistotorjuntojen tukemana ollut rautaa ja Jukureille onkin tehty kuudessa runkosarjaottelussa vain yksi maali peliä kohden.

Sarvipäät saavat Joensuuhun hieman miestäydennystä, sillä Sport-ottelun nujakoinnista seuranneiden pelikieltoarpajaisten seurauksena yhden ottelun huilanneet Simo Mälkiä, Jesse Welling ja Ari Kovanen ovat jälleen Risto Dufvan käytettävissä. Arvonnan päävoiton saanut Esa Hämäläinen sen sijaan palaa kuvioihin vasta kotiottelussa Hermestä vastaan.

Pelikieltojen vaikutus ei lopulta Jukureilla juuri tuntunut, sillä vierasvoitto TuTosta tuli erinomaisen peliesityksen jälkeen. Samanlaista peliesitystä tarvittaneen myös Joensuussa.

Tahtipuikkoa mikkeliläisten pelissä heiluttaa edelleen forssalaiskaksikko Lehtonen-Laakso. Hiljalleen ratkaisijoiden rintama on alkanut kuitenkin leventyä, mikä lupaa hyvää talvea ajatellen. Erityisesti Mika Niemen kakkosketjulta odotetaan huomattavasti suurempaa panosta hyökkäyspäässä, joten Turun onnistumisten toivoisi ruokkivan parempia peliesityksiä jatkossakin.

Alusta asti hereillä

Jos Jokipojat mielii pitää pisteet kotonaan, on sen oltava valveilla ottelun ensi sekunneista lähtien. Hermes-ottelun katastrofialusta nouseminen on Jukureita vastaan mahdottomuus. Viime kaudella Jokipoikien onnistui kertaalleen Jukurit yllättää ja harjoituskaudellakin joukkueiden kohtaamiset olivat tasaisia, joten tälläkin kertaa kotijoukkueella on saumat.

Jukureiden forssalaiskaksikon vastineeksi Jokipojilla on heittää kakkosketjun tehopelaajat Sami Puruskainen ja Tapio Ahtonen. Peräti kuusi maalia ampunut Puruskainen on tällä hetkellä yksi sarjan vaarallisimpia – ellei peräti vaarallisin – hyökkääjiä. Ongelmana joensuulaisilla on kuitenkin se, ettei ratkaisijoita tunnu nousevan esiin muualta. Erityisesti Topi Riutan johtama ykkösketju on ollut vaisu. Jani Väänäsen potentiaali on kuitenkin huikeaa luokkaa, joten kenties maalihanat aukenevat tuttua joukkuetta vastaan?

Kokoonpano-ongelmia Jokipojilla ei pitäisi olla. Ainoat mahdolliset poissaolijat ovat Perttu Ahvenainen ja Matti Hietakangas, joten loukkaantumiset eivät ainakaan kaada isäntiä. Kyse on lähinnä siitä, miten hyvin joensuulaiset saavat pidettyä vaaralliset jukurihyökkääjät kurissa. Maalipaikkoja tiiviin jukuripuolustuksen keskellä syntyy harvakseltaan, joten viimeistelyn on toimittava. Maalivahti Jaakko Suomalainen on päästänyt viimeisessä neljässä ottelussa vain yhden osuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle