Jatkaako Jokipojat Jukurien piinausta?

MESTIS / Ennakko
Lauantai-iltana Mehtimäellä riittää jännitystä, kun sarjakärki Jukurit saapuu vieraaksi. Jokipojat on menestynyt edellisissä kohtaamisissa mainiosti mikkeliläisiä vastaan, joten kotijoukkue lähtee jälleen hakemaan yllätystä.

Jokipojat on piinannut Jukureita syksyn kohtaamisissa. Illan kotijoukkue oli parempi edellisen kerran Mehtimäellä lokakuussa, kuten myös Mikkelissä marraskuun alussa. Molemmat kohtaamiset päättyivät joensuulaisjuhliin lukemin 4-3. Jukureilla on varmasti syksyn niukoista tappioista ”hampaankolossa”, sillä mikkeliläiset olivat pääosin hallitsevampi osapuoli molemmilla kerroilla. Nyt siis nähdään, että pomppiiko kiekko vielä kolmannenkin kerran Jokipojille.

Jokipojat tilastosuosikkina otteluun

Jokipoikien syksy on sujunut vaihtelevasti, mutta viime aikoina peli on ainakin tuloksellisesti ollut uomissaan. Kymmenestä viimeisestä pelistä on kertynyt vain kaksi tappiota ja edellinen kotitappio on lokakuun lopulta Hokille. Jukureita vastaan Jokipojilla on kolme peräkkäistä voittoa runkosarjassa.

Illan kotijoukkueen peli ei kuitenkaan tuloksista huolimatta ole viime aikoina mitenkään häikäissyt. Puolustuksen sekoilu on usein aiheuttanut sydämentykytyksiä ja muutamien nimimiesten alisuorittaminen vaivaa edelleen. Hyvää on kuitenkin ollut neljän kentän peruspeli, jolla jauhamalla vastustajat ovat usein taipuneet viimeistään jatkoajalla. Toisin kuin vierailijalla, niin Jokipoikien ketjukoostumukset ovat myös säilyneet läpi kauden suhteellisen ehjinä.

Parasta menoa viime peleissä on esittänyt Matti Hietakankaan ketju, jossa laidoilla viilettävät Toni Mustonen ja mikkeliläislähtöinen A-juniori Antti Jaatinen. Alkukaudesta loistanut Tapio Ahtosen viisikko on hieman hyytynyt ja Topi Riutan ketjulta odotetaan edelleen suurempaa roolia.

Puolustuspäässä tapahtuu muutamia muutoksia, kun Kokkolan reissulta sivussa ollut Kimmo Nevalainen palaa kokoonpanoon. Atte Valli sen sijaan siirtyi Hokin paitaan, mutta korvaajaksi kaavailtu Juuso Akkanen saapuu Jokipoikiin try-out –sopimuksella. Sormivammainen Jarno Virkki on loukkaantuneena joulutaukoon asti.

Jukurit vihdoin terveenä matkaan

Jukurien syksyssä on ollut loivaa aaltoliikettä. Alkukauden mikkeliläiset pelasivat erittäin vakuuttavasti, mutta marraskuussa tuli musta jakso, jonka aikana viidestä pelistä joukkue kärsi neljä tappiota. Nyt Jukurit seilaa jälleen vahvassa myötätuulessa ja viimeiset viisi peliä ovat sujuneet ilman tappioita. Jokipoikia Jukurit ei kuitenkaan tällä kaudella ole vielä kyennyt kaatamaan, joten positiivisesta vireestä huolimatta kärkijoukkueella riittää haastetta otteluun.

Syksyn aikana jälleen Jukureita piinanneet loukkaantumiset alkavat olla historiaa ja mikkeliläisryhmä lähtee Joensuuhun parhaalla miehityksellään. Jukurien pelilliset esitykset ovat syksyn aikana ailahdelleet lähinnä loukkaantumisista johtuneiden jatkuvien kokoonpanomuutoksien vuoksi. Nyt joukkueen viisikot ovat löytäneet muotonsa ja edellisissä peleissä yhtenäisyys on myös tuottanut tulosta, kun pelaajien yhteispeli on parantunut.

Jukureilta on jälleen löytynyt ratkaisijoita laajalta rintamalta, eikä sarjan pistepörssin kärkisijoilla juuri jukuripelaajia näy, vaikka joukkue on iskenyt toiseksi eniten maaleja sarjassa. Viime peleissä Petri Lehtosen johtama ykkösketju on saanut pelinsä jälleen kulkemaan ja myös Mika Niemen johtama kakkonen on pelannut pirteästi. Viimeisenä lukkona joukkueelta löytyy myös sarjan kärkitorjujana jatkava Jaakko Suomalainen, joka kantaa torjuntavastuun myös tällä kertaa. Jukurien kokoonpanossa ainoa muutos on Jesse Wellingin palaaminen nelosketjuun. Tomi Lindfors jatkaa ainoana loukkaantuneiden kirjoissa.

- Hyvin yritetään tähän valmistautua. Jännä peli tulossa, sillä Jokipojathan on periaatteessa vain kolme pistettä meitä jäljessä. Sarjan kärki on tasainen aina kuudenteen sijaan asti. Näissä kolmessa tärkeässä pelissä katsotaan, että säilytäänkö kärjessä joulutauolle, Jukurien päävalmentaja Risto Dufva mietiskeli edessä olevan viikon merkitystä.

Joukkueiden kolmanteen kohtaamiseen lähdetään kokonaisuutena lähes identtisistä asetelmista, kuten kahteen aiempaankin, Jukurit on kärkijoukkueena suosikki, mutta Jokipojat on viimeisen vuoden ajan ollut mikkeliläisille hankala vastus. Tällä kertaa Jukurien voitto saattaa kuitenkin olla aiempaa todennäköisempi, sillä Jukurien tasaisen vahva materiaali on vihdoin siinä kuosissa, johon sitä elokuussa suunniteltiin. Jokipoikien tämän kauden ”kolmas kerta” ei olisi jymypaukku, mutta vaatisi kotijoukkueelta kovaa suoritusta ja jälleen onnettaren suosiota vahvaa vierailijaa vastaan.

Viimeisimpien otteluiden tilastot eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä

» Lähetä palautetta toimitukselle