Neljän pisteen taisto

MESTIS / Ennakko
Joensuun lauantai-illassa on jaossa tuttuun tapaan voittajalle kaksi Mestiksen sarjapistettä. Sekä kotijoukkue Jokipojille että vierailija Salamoille Mehtimäen kohtaaminen on kuitenkin niin sanottu neljän pisteen ottelu. Kumpikin elättelee vielä toiveita pudotuspelien kotiedusta eikä pahimmalle kiistakumppanille siis ainakaan joutaisi häviämään.

Jokipojat lähtee kamppailuun siinä mielessä paremmasta asemasta, ettei sen ole tarvinnut tällä viikolla lainkaan matkustaa. Torstain kotiottelussa joukkue kukisti hieman onnekkaastikin Hermeksen 5-3. Perjantaina on voitu rauhassa palautua edellisestä pelistä sekä samalla valmistautua lauantain koitokseen.

Salamat sen sijaan on saanut viettää aikaa tien päällä. Perjantaiksi joukkue matkasi Kajaaniin, missä se hävisi pelitapahtumiin nähden täysin ansaitusti Hokille 2-5. Neljän pisteen pelejä tämäkin. Harmillista tappiota ei auta kirkkonummelaisleirissä kuitenkaan kauaa surra, sillä lauantaiaamuna matka jatkuu. 230 kilometriä Kainuusta eteläiseen naapurimaakuntaan Pohjois-Karjalaan, ja taas taistellaan tärkeistä pisteistä.

Jokipojat kova kotonaan

Jokipojat on tällä kaudella tehnyt onnistuneesti työtä kovan kotimaineensa palauttamiseksi. Takavuosien hurjimpaan tahtiin – 1990-luvun puolivälin 53 perättäistä tappiotonta runkosarjan kotiottelua - ei Joensuussa toki sentään ole päästy, mutta vaikea paikka Mehtimäki on vierailijoille ollut.

Jokipoikien kauden 18 kotiottelusta peräti 13 on päättynyt isäntien voittoon. Salamat on taas vastaavasti voittanut kuluvalla kaudella 16 yrittämällään vain neljästi vieraissa, joten tämän simppelin tilaston perusteella kirkkonummelaisille voikin povata vaikeaa ottelua.

Joensuulaisten tavaramerkiksi on muodostunut avauserän vahva peli. Joukkue on rynnistänyt useasti kovin heti ensimmäisellä 20-minuuttisella ja toisinaan jopa pystynyt lähes ratkaisemaan ottelun siinä. Vierasjoukkue onkin johtanut Mehtimäellä tällä kaudella vain kolmesti ensimmäiselle erätauolle lähdettäessä.

Merkittäviä poissaoloja ei Jokipojilla ole, joten isännät pääsevät taistoon käytännössä parhaimmillaan. Jos kotijoukkue saa pelin alkuun tutun vauhdin, ja edellisen illan pelistä ja matkustamisesta väsyneen Salamoiden luistin ei heti liiku, niin ottelu saattaa ääritapauksessa olla jopa varsin nopeasti ohi.

Osaa se Salamatkin

Edellisessä kappaleessa tarkasteltiin asiaa Jokipoikien kannalta. Mutta vaihdetaanpa katsantokantaa. Ei Salamatkaan nimittäin missään nimessä vailla voitonmahdollisuutta ole, vaikka altavastaajana Mehtimäelle matkaakin.

Joulutauolla Salamoiden pakka levisi, kun kärkinimet karkasivat SM-liigaan. Sen jälkeen ryhmä on kuitenkin saanut parsittua peliään kasaan, vaikka loukkaantumiset ovat vaivanneet.

Vaisumman jakson jälkeen Salamoiden kiekollinen pelaaminen on osoittanut elpymisen merkkejä, mutta perjantaina Kajaanissa esitys oli kuitenkin kaukana parhaasta. Lauantaina tosin on taas päivä uusi.

- Hyvä että päästään saman tien pelaamaan ja purkamaan kiukkuenergiaa. Mutta jos tämä nynnyily jatkuu, niin Jokipoikia vastaan ei pärjätä, Salamoiden valmentaja Niki Andersson tuumasi tappiollisen Hokki-ottelun jälkeen.

Salamat ei ole materiaaliltaan ainakaan juuri Jokipoikia huonompi joukkue. Aivan siirtoajan loppuhetkillä joukkue napsi ryhmäänsä Haukoista Marko Sakon ja Pasi Pieninkeroisen, jotka tuovat kaivattua leveyttä kirkkonummelaisten hyökkäykseen. Sakko osoittautuikin heti mainioksi vahvistukseksi, sillä Kajaanissa Haukkojen toiseksi paras pistemies oli mukana vierailijan molemmissa maaleissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle