Luvassa lämmikettä pakkasten keskelle

MESTIS / Ennakko
Jokipojat matkustaa paukkupakkasten keskellä viikonlopuksi Etelä-Suomeen, jossa se kohtaa tuplavieraspeliensä ensimmäisessä osassa Salamat lauantai-iltana. Kirkkonummen pieni kaukalo on ollut aikojen saatossa erittäin hankala paikka joensuulaisille, mutta vailla mahdollisuuksia ei vahvasti kauden mittaan esiintynyt Jokipojatkaan missään tapauksessa ole.

Edellisten otteluidensa jäljiltä joukkueilla on erilaiset lähtökohdat lauantai-illan tuimaan taisteluun.

Jokipojat taipui torstai-iltana viimeisillä minuuteilla katkeraan tappioon Kajaanissa, kun taas kirkkonummelaiset sen sijaan nappasivat kotikaukalossaan vaisullakin peliesityksellä täydet pisteet Kiekko-Vantaalta.

Molemmat lauantai-illan kamppailijat ovat kauden aikana luottaneet menestyksekkäästi tasaiseen neljän kentällisen peluuttamiseen. Luisteluvoimaa on tasaisen vastuunjaon myötä löytynyt molemmilla otteluiden ratkaisuhetkille asti.

Hietakankaan mentävä aukko

Tällä hetkellä Jokipoikia häiritsee kuitenkin se, että joukkueen hyökkäysarsenaalissa on yhden miehen mentävä aukko. Yksi joukkueen ehdottomista avainhyökkääjistä, sentteri Matti Hietakangas, potee yhä kolmisen viikkoa sitten saamaansa nivusvammaa.

Kajaanissa joensuulaisten ryminästään tunnettua nelosketjua ketjua johti nuori Janne Häikiö, sillä kentällisessä normaalisti viilettävä joukkueen ikänestori Jani Lahtinen oli siirretty kolmosvitjan keskelle. Hietakankaan lisäksi myös puolustaja Kalevi Aitio oli edellisessä ottelussa sivussa joensuulaisriveistä.

Salamoidenkin ryhmässä leveyttä neljällä kentällisellä jyräämiseen riittää, vaikka joukkueen ykköstykit värvättiinkin joulutauolla liigaan. Uusia miehiä on noussut ratkaisijoiksi riittävästi, sillä joukkueen uusi vuosi on alkanut varsin onnistuneesti.

Suurinta vastuuta kirkkonummelaisten maalinteosta on noussut kantamaan joulutauolla joukkueeseen liittynyt Roni Andersson, joka paukutti tauon jälkeisissä neljässä ottelussa viisi täysosumaa.

Salamoiden voitokkaasta torstai-illan kamppailusta Andersson oli kuitenkin flunssan takia sivussa. Lauantaina mies lienee kotijoukkueen onneksi taas pelikunnossa.

Pieni kuume on vaivannut kirkkonummelaisleirissä muitakin, joten uudetkin sairaustapaukset ennen lauantaita ovat mahdollisia. Varmuudella Salamoilta puuttuvat kasvovammastaan toipuva hyökkääjä Immo Suutarinen sekä puolustaja Ville Vuorisaari.

Juha Korhonen kehiin

Yksi kirkkonummelaisjoukkueen ilonaiheista on viime aikoina ollut maalivahtipeli, sillä Simo Vehviläinen on kuin vaivihkaa noussut yhdeksi sarjan johtavista veräjänvartijoista.

Lauantaina Vehviläinen keskittyy kuitenkin vaihtoaition luukun avaamiseen, sillä kotijoukkueen maalia vartioimaan luistelee tähän asti varsin vähän vastuuta saanut kakkosvahti Juha Korhonen.

Korhonen pääsee ensimmäistä kertaa tositoimiin kotiyleisönsä edessä, sillä miehen tähänastiset tuuraukset ovat osuneet vieraspeleihin. Lauantai-illan ottelu on Korhoselle vasta kauden toinen ottelu aloittavana maalivahtina.

Iloista virnettä kirkkonummelaisille toi torstaina myös se, että joukkueen paljon parjattu ylivoimapeli alkoi löytää uomiaan. Viime peleissään liian paljon jäähyilleiden joensuulaisten kannattaa siten pitää lauantaina mailat vielä aikaisempaakin tarkemmin kurissa.

Jäähyihin ei olisi tasaisessa kamppailussa kummallakaan varaa, sillä myös joensuulaisjoukkueesta on löytynyt kauden mittaan kaksi juonikasta ylivoimakentällistä.

Auttaako murina?

Hankalaan vieraskaukaloon saapuvan joensuulaisjoukkueen valmentajan Kari Rauhasen kommentti lauantai-illan taistoon liittyen pettymykseen päättyneen edellisen ottelun jäljiltä on paljon puhuva.

- Jos näin pelataan, kaikki joukkueet ovat vaikeita. Tämä peli hävittiin ja jo lauantaina on paha Salamat Kirkkonummella. Nyt muristaan kolme tuntia kotimatkalla linja-autossa ja keskitytään sitten Salamat-peliin.

Sarjatilanteen kannalta ottelu on tärkeä, sillä pudotuspeliasetelmia aletaan pikkuhiljaa pedata. Ennen lauantaita Salamat keikkuu juuri kotietuun oikeuttavalla paikalla sarjanelosena vain pisteen Jokipoikia edellä.

Alla olevat viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti tällä hetkellä toimi.

» Lähetä palautetta toimitukselle