Salamoille vieraita Mestiksen perältä

MESTIS / Ennakko
Kirkkonummen lauantai-illassa kaukaloon luistelevat Sportille kolmen maalin tappiot edellisissä otteluissaan kärsineet Salamat ja FPS.

Salamoiden kaksi edellistä kotiottelua ovat päättyneet tappioon kun Sportia ennen pettymyksen joukkueelle kävi tuottamassa Jukurit maalein 3-5. Vastustajat näissä otteluissa olivat kuitenkin kovimmat mahdolliset, kysytään asiaa sitten FPS:n päävalmentajalta Karri Kiveltä tai keneltä hyvänsä.

Salamoiden peli-ilme sarjan ennakkosuosikkeja vastaan oli kuitenkin hyvä, joukkueet kaukalon toisella puolella vain olivat liian kovia päihitettäväksi. Isäntien valmentaja Jyrki Tuukkanen ei anna sen asian hämätä, että nyt vastaan luistelevan joukkueen saldot alkukaudelta ovat pahasti punaisella vyöhykkeellä.

- Odotan äärimmäisen hankalaa ottelua, niin kuin kaikista peleistä tässä sarjassa. Mitä Forssaa näin harjoitusotteluissa, niin joukkueella on liukkaita hyökkääjiä. Lähdemme otteluun nöyrästi ja kunnioittaen, mutta samalla myös kovalla ryminällä. Meillä oli perjantaina hirveän hyvät harjoitukset, joten luottavaisin mielin olen.

uutinen

Bluesista ja HPK:sta lainapelaajia Salamoihin
[lue lisää]

Kokoonpano on tällä hetkellä varsin eläväinen. Sen lisäksi, että uusia lainapelaajia on mukana neljä (Tomi Källarsson, Jussi Ruohola, Tero Koskiranta, Joni Finell), kaksi normaalikokoonpanon luottomiestä on sivussa. Ykköspuolustaja Mikko Sairanen on sivussa henkilökohtaisen syyn takia ja reitensä edellisessä ottelussa loukannut Jarno Niinimäki liittyi sairaslistalle Matti Uusivirran (jalkapöytä) seuraksi.

- Niinimäen vamma näyttäisi onneksi olevan pelättyä lievempi. Huomisen hän on sivussa ja ensi viikolla ratkeaa, pääseekö mukaan Itä-Suomen kiertueellemme. Uusivirta pääsee ensi viikolla harjoituksiin mukaan.

Salamoiden maalille palaa Sport-ottelun huilin jälkeen ykkösmaalivahti Juha Korhonen. Onnistumiset ovat joukkueessa jakautuneet melko tasaisesti eri miehille, mutta yksi ketju on maininnan arvoinen. Markku Flinckin ketju on tehnyt vähintään maalin jo kahdeksassa ottelussa peräkkäin.

FPS ottanut pataansa jo kuudesti peräkkäin

FPS:n jääminen jo kuudennen kerran peräkkäin ilman voittoa varmistui torstaina Vaasassa jo aikaisessa vaiheessa kun joukkue ei pystynyt sopeutumaan erotuomari Tuomo Sorakankaan äärimmäiseen tarkkaan vihellyslinjaan. Sportin viiden hyökkääjän ylivoimamylly jauhoi viidessä minuutissa kolme maalia forssalaisten kuluttaessa jäähypenkkiä ja pelin suurin mielenkiinto oli haihtunut.

Alkuminuuttien romahduksen jälkeen FPS:n työmoraali riitti, eikä löysästi johtoaan varmistellut Sport pystynyt latomaan taululle edelliskausien kohtaamisten kaltaisia murskalukemia. Päävalmentaja Karri Kivi odottaa joukkojensa oleva Kirkkonummella täysillä mukana pelissä alusta alkaen.

- Salamoita vastaan on kyettävä samanlaiseen taisteluun, kuin Vaasassa viimeisen kahden ja puolen erän aikana.

Ville Hostikka oli kuudesta takaiskumaalista huolimatta joukkueensa parhaimmistoa Sport-kamppailussa, joten hän luistelee todennäköisesti maalille myös Kirkkonummella, kun pitkään pelaamatta ollutta try-out-vahtia Jukka Kuusivuorta vasta ajetaan sisään joukkueeseen. Jalkavammaansa paranteleva avainhyökkääjä Pekka Rautio on vielä jonkin aikaan poissa kokoonpanosta. Olkavaivaisen Jonne Hattusen paluun pelikentille voidaan odottaa tapahtuvan nopeammin.

FPS:n kahdelta ensimmäiseltä hyökkäysketjulta on alkukaudesta löytynyt tyydyttävästi tehoja hyökkäyksessä mutta muut ketjut eivät juuri ole vastustajille huolta aiheuttaneet. Muiden ketjujen hyökkääjät eivät ole viimeistelleet vielä yhtään maalia eivätkä kolmos- ja nelosketjulaiset kyenneet Vaasassa edes yhteenkään laukaukseen kohti maalia. Ville Aaltosen, Tino Sandhun, Markus Ojalan ja kumppaneiden olisi siis syytä terästäytyä.

Salamat lähtee otteluun suosikkina mutta jos FPS:n riveistä löytyy uusia ratkaisijoita, voi se venyä yllätykseen. Salamoiden kokoonpanoon tulee kertarysäyksellä neljä uutta pelaajaa mutta Forssassa on jo ehditty huomaamaan, ettei pikalainoja välttämättä pystytä yksittäisissä otteluissa valjastamaan kaivatuiksi ratkaisijoiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle