Kanada kukisti Saksan vain maalilla - 50 laukausta toi kaksi maalia

MAAJOUKKUE / Raportti
Mark Scheifele teki Kanadan ensimmäisen maalin.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Alkusarjan paras joukkue Kanada eteni kolmatta kertaa peräkkäin MM-kisojen välieriin. Isäntämaa Saksa kaatui puolivälierässä maalein 2−1. Tiukoista lukemista huolimatta Kanada oli vahvasti niskan päällä, mistä kertoi 50 laukausta kohti maalia.

Kanada oli odotetusti niskan päällä heti ottelun alusta alkaen. Ryan O'Reillyn laukaus osui tolppaan ja Matt Duchene järjesti loistopaikan, mutta peli pysyi pitkään maalittomana. Saksa sai parhaan jaksonsa erän puolivälissä pitkien kiekkojen ja huonojen purkujen jälkeen. Tärkeä johtomaali jäi kuitenkin syntymättä.

Lopulta Colton Paraykon järjestämällä ylivoimalla vaahteranlehtipaidat menivät johtoon. Mark Scheifele hyödynsi O'Reillyn syötön ja laukoi yläkulmaan.

Toinen erä oli vielä selvemmin Kanadan. Maaleja syntyi ensimmäisen erän tapaan yksi, kun Jeff Skinner siirsi Michael Mathesonin laukauksen irtokiekon maaliin. 

Aikaisemmin Kanadalta oli hylätty yksi osuma, kun Claude Giroux oli voittanut aloituksen sääntöjenvastaisesti ja lähti istumaan kaksiminuuttista pelin viivyttämisestä.

Saksa sai erässä vain yhden laukauksen kohti maalia ja senkin vasta erän viimeisillä sekunneilla, kun Christian Ehrhoff laukoi siniviivalta ilman maskia, joten Calvin Pickardilla ei ollut sen kanssa mitään vaikeuksia. 

Kolmas erä oli Saksan paras, ja Yannic Seidenbergin läpiajomaali alivoimalla lisäsi jännitystä ottelun loppuun asti. Konkaripuolustaja Ehrhoffin syöttö Seidenbergille oli nerokas. 

Ottelun loppuhetkillä Kanada sai pidettyä kiekon pois omalta alueeltaan, ja näin ollen Saksa sai otettua maalivahti Philipp Grubauerin pois maaliltaan vasta kymmenen sekuntia ennen loppua, eikä tasoituspaikkoja kisaisännillä ollut.

Kanada kohtaa välierässään tutun vihollisen Venäjän. Maat kohtasivat viimeksi MM-kisoissa vuoden 2015 finaalissa, jolloin Kanada esitti yhden ylivoimaisimmista esityksistä loppuotteluissa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle