Konemaisen tehokkaana viisikkona pelannut Venäjä tukahdutti Tšekin

MAAJOUKKUE / Raportti
Venäjä paineli välieriin kolmen maalin voitolla.
Kuva © Getty Images
Venäjän ja Tšekin välinen puolivälieräottelu päättyi 3−0. Ensimmäisen viiden minuutin perusteella se oli muodostumassa tasaiseksi kamppailuksi. Jälkimmäiset 55 minuuttia se kuitenkin toimi erinomaisena esimerkkinä Venäjän vaarallisuudesta.

Tšekki avasi ottelun erittäin vahvasti, ja ensimmäiset viisi minuuttia olivat täysin sen hallinnassa sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Tšekin avausmaalikin oli lähellä useampaan otteeseen. Tuon lyhyen jakson jälkeen roolit kääntyivät täysin päälaelleen.

Ensimmäisen ylivoimansa jälkeen ottelun hallinta siirtyi täysin Venäjälle. Itse ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta sama intensiteetti jatkui sen päätyttyä ja realisoitui lopulta ottelun avausmaalina.

Tšekki puhkui itseluottamusta ottelun avausminuuttien ajan, mutta mitä kauemmin se katseli Venäjän äärimmäisen tasokasta yksilö- ja joukkuepelaamista, sitä kovemmalla tahdilla joukkueen itseluottamus varisi hukkaan.

Kuin yö ja päivä

Vaikka takaa-ajomatka oli toiselle erätauolle siirryttäessä vain kaksi maalia, ei mikään ottelun kulussa viitannut Tšekin mahdollisuuksiin nousta rinnalle.

Siinä missä Venäjä hoiti hyökkäyksensä ja puolustuksensa tehokkaasti ja ennen kaikkea luovasti, Tšekki tyytyi lähinnä pyristelemään sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Tšekin vaaralliset hyökkäykset olivat erittäin harvassa, ja piakkoin se tyytyi hakemaan kavennusta lähinnä roiskaisuja seuranneista maalineduskahakoista.

Yhtenä Venäjän ehdottomana vahvuutena oli sen tunnollinen puolustus. Puolustuspäässä puolustajat napsivat kiekot vaivattoman näköisesti Tšekin hyökkääjiltä ja avasivat omat hyökkääjänsä nopeasti vastahyökkäyksiin, hyökkäyspäässä he pitivät kiekon visusti hyökkäysalueella ja rakensivat jatkuvasti vaarallisia tilanteita.

Yksilötaitoerot näkyivät etenkin joukkueiden hyökkääjissä. Tšekillä oli muutamia lupaavia hyökkäyksiä, mutta Venäjä kykeni rakentamaan niitä jatkuvalla syötöllä. Tšekin puolustus oli pulassa miesylivoimastaan huolimatta, eivätkä sen purkukiekotkaan saaneet hyökkäystä kokonaan tyrehdytettyä.

Tšekin maalivahti piteli joukkuetta pystyssä

Ottelun ilme olisi saattanut olla hyvinkin erilainen, mikäli Tšekki olisi onnistunut iskemään ottelun alun tehohetkellään avausmaalin. Vastaantulijan roolista huolimatta se pystyi pitämään lukemat maltillisina läpi ottelun kestäneestä Venäjän kovasta paineistuksesta huolimatta.

Yhdeksi Tšekin ehdottomaksi tähdeksi nousi sen maalivahti Pavel Francouz, joka mahdollisti osaltaan joukkueensa taistelun voitosta. Edes Venäjän supertähti Artemi Panarinin ensimmäinen läpiajo ja sitä seurannut jatkotilanne ei hetkauttanut Francouzia, joka oli venynyt ottelun aikana useampaankin otteeseen Venäjän juonikkaiden maalintekoyritysten eteen.

Panarinin toinen läpiajo oli kuitenkin liikaa jopa Francouzille, ja etenkin tämä Venäjän kolmas maali oli todellinen osoitus näiden kahden joukkueen eroavaisuuksista. Tilanne alkoi Tšekin heikosta maalintekoyrityksestä, jonka jälkeen Nikita Kutšerov avasi Panarinin läpiajoon, joka puolestaan päättyi ottelun viimeiseen maaliin.

Venäjän kokonaisvaltaisesti loistava ottelu on selkeä osoitus siitä, että Venäjä kykenee tänä vuonna taistelemaan jopa mestaruudesta. Tunnollisesti viisikkona hyökkäävä ja puolustava Venäjä on todella vaikea vastus kenelle tahansa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle