Tapparan kanssa taistellut HPK Sportin vieraana

LIIGA / Ennakko
Tuulolan ja Vesalaisen ruudit ovat kuivuneet MM-kisojen jälkeen.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
HPK laittoi kiitettävästi Tapparalle vastaan Hämeenlinnan perjantai-illassa. Onko HPK onnistunut palautumisessa, vai nappaako Sport vuoden ensimmäisen suoran voittonsa?

Koitos Tapparaa vastaan päättyi HPK:n kannalta katkerasti. Hämeenlinnalaiset joutuivat nöyrtymään kirvesrinnoille vielä viimeisen kerran vain 12 sekuntia ennen päätössummerin soittoa. Ottelu päättikin HPK:n viiden ottelun voittoputken. Lennonsa aikana HPK onnistui kuitenkin päihittämään muiden muassa Kärpät, Lukon sekä JYP:n.

Nuorten lupausten palattua rapakon takaisista MM-kisoista Eetu Tuulola-Oula Palve-Kristian Vesalainen ovat muodostaneet entistä vahvemman kolmikon. Erityisesti Vesalainen ja Tuulola ovat sonnustautuneet erittäin hyvin pisteiden takomisessa, ja Buffalon aikaiset apinat ovat viimeistään nyt lähteneet selästä.

Sportin joulutauon jälkeisen avausvoiton etsiminen löytyi seitsemännestä ottelusta, kun kotkapaidat onnistuivat jälleen kukistamaan puolustavan mestarin Tampereella jatkoajan kautta. Ilo kuitenkin loppui lyhyeen, kun HIFK haki pisteet Kuparisaaresta, ja Lahden vierailusta jäi Sportille käteen pelkästään luu.

Sportilla jälleen hyvä sauma iskeä

JYPin ollessaan visiitillä Vaasassa jyväskyläläisten bensa loppui kesken, kun edellisillan CHL-ottelu painoi päälle. Nyt HPK:lla on ollut kiivas taisto Tapparan kanssa, vaikka etäisyyseroa onkin useampi sata kilometriä.

Miro Karjalaisen kärsiessä pelikieltoaan HPK:n puolustus on iso kysymysmerkki. Jaksaako puolustus loppuvaiheessa ottelua, kun Sport lyö isoimman vaihteen silmään?

Tilastopoiminta

Pitsiturnausta lukuunottamatta Sport on viimeksi onnistunut voittamaan HPK:n maaliskuun kymmenes päivä 2016.

Seuraa Heitä

Aleksi Ainali #44 | Sport

Keskushyökkääjä

Edelliseen kolmeen otteluun kaksi maalia ja yksi syöttöpiste. Jatkosopimuksen Sportin kanssa sorvannut hyökkääjä alkaa näyttää potentiaaliaan.

Jesper Lindgren #5 | HPK

Puolustaja

Ruotsalaispuolustaja alusti kaksi HPK:n maalia Tapparaa vastaan ja kasvatti kauden pistesaldoaan neljänneksellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK palaa voittokantaan
Oivaan lentoon yltäneen HPK:n lento katkesi ainakin hetkellisesti edellisessä ottelussa. Hieman säästelevämpi taktiikkaa maksaa hyötyään Vaasassa, jossa hämeenlinnalaiset jahtaavat ensimmäistä suoraa vierasvoittoa pitkään aikaan. Sportin viikko on ollut kiireettömämpi, mutta myös heidän kotisaldonsa on heikko. HPK:n hurmoksessa lentävät kärkipelaajat tuovat kaivatun voiton.
0 1
3 4