Tuulolan veljekset ensimmäistä kertaa vastakkain

LIIGA / Ennakko
Joni Tuulola on tehnyt kovaa jälkeä Sportin pakistossa.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport ja HPK ottavat toisitaan mittaa kauden ensimmäisen kerran Hämeenlinnassa. Marko Tuulolan pojat ovat ensimmäistä kertaa vastakkain, ja kumpikin lahjakas kiekkoilija on saanut hyvää tuulta alleen.

Edelliset ottelut

HPK on joutunut pahaan kierteeseen kuuden peräkkäisen tappion muodossa. Edellinen kamppailu Ilvestä vastaan oli hilkulla kääntyä pisteille, mutta ottelu sai hämeenlinnalaisittain katkeran lopun. Tupsukorvat iskivät voittomaalin kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria.

Sport nappasi kotonaan kovan päänahan HIFK:lta, minkä jälkeen Ilves otti Sportista niskalenkin. Vaasalaisten vieraskiertuekaan ei lähtenyt parhaimmalla tavalla, kun Lappeenrannasta tarttui Sportin matkaan vain yksi piste.

Kumpi Tuulola astuu valokeilaan?

Ottelussa on tiedossa kutkuttavaa herkkua eritoten hämeenlinnalaisille, kun vastakkain asettuvat HPK-ikoni Marko Tuulolan pojat. Joni Tuulola on noussut Sportin kiekolliseksi ykköspakiksi, ja onkin tehnyt 13 otteluun kolme maalia ja napannut yhdeksän syöttöpistettä.

Viime kaudella HPK:n paidassa 54 otteluun Tuulolalle kertyi vain kaksi maalia ja kahdeksan tehopistettä. Tämän kauden tehopistesaldo on yhtä suuri kuin koko HPK-pakistolla yhteensä.

Eetu Tuulola puolestaan aukaisi Ilves-ottelussa maali ja pistetilinsä heiluttamalla tamperelaisten verkkoa kahdesti. Viime kaudella WHL:ssä kiekkoillut hyökkääjä totesi HPK:n omassa ennakossa olevansa piikkinä Sportin lihassa, ja pyrkii olemaan vahvana maalinedustalla.

HPK:n täytyykin saada otteluun hyökkäyksen ajoitukset kohdalleen, jotta Antti Pennasen pelityyli toteutuisi. Kultakypärä Oula Palve ei kykene koko joukkuetta kantamaan voittoon maalivahti Emil Larminkaan kanssa, joten kärkihyökkääjien täytyy karistaa apinat selistään.

Seuraa Heitä

Joni Tuulola #63 | Tappara

Puolustaja

Ottelun toinen hahmo valokeilassa. Aloittanut huikeasti Sportin pakistossa.

Eetu Tuulola #82 | AHL

Laitahyökkääjä

Nuorempi veljeksistä, joka hiljattain onnistui tekemään ensimmäiset tehonsa Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK:n kotikirous ei helpota
Kuuden ottelun tappioputkessa kangerteleva HPK on voittanut seitsemästä kotiottelustaan vain kaksi. Erityisesti hyökkäyspelaaminen, ylivoima etunenässä, on ollut vähintään vaatimatonta. Sportin puolella meno on ollut ailahtelevaa, mutta hetkittäin peli on ollut äärimmäisen vakuuttavaa. Nämä vahvat hetket tuovat kaivatun tuloksen myös Hämeenlinnassa liekehtivän Michael Parksin johdolla.
0 1
2 3