Palve ja kumppanit ratkaisivat ottelun kolmannessa erässä

LIIGA / Raportti
Larmi sai kehuja valmennukselta ottelun alusta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Hyvästä alusta huolimatta Sport hakkasi päätään HPK:n maalivahtiin. Kahden tasoitusmaalin jälkeen pisteet lopulta karkasivat Hämeenlinnaan, kun Oula Palven johtama hyökkäyskolmikko sonnustautui ratkaisijan rooliin päätöserässä.

Sportin aktiivinen ja vauhdikas hyökkäyspelaaminen loi useita maalipaikkoja, mutta HPK-puolustus Emil Larmi viimeisenä lukkona selvisi tilanteista säikähdyksillä. Ensimmäiset kaksi alivoimaakin Hämeenlinnasta saapuneet vieraat puolustivat hyvin.

− Sport vei ottelun alun. Annoimme ensimmäisessä erässä 11 paikkaa. Larmia saadaan kiittää, että olimme jostain kumman syystä 1−0-johdossa. Tyytyväisenä kotia kohti. Hyvä, että saimme ylivoimallakin onnistumisen ottelun loppuun, Antti Pennanen tiivisti taiston.

Kotijoukkueen ensimmäinen alivoima ei tuottanut takaiskua, mutta piakkoin jäähyn loputtua kiekko piti kaivaa Jonathan Iilahden maalista, kun HPK:n ruotsalaispuolustaja Jesper Lindgrenin siirto otti Sportin kannalta epäonnekkaan ponnahduksen omasta pelaajasta.

Virtaviivaisessa ja vähäkatkoisessa erässä Sport kampesi itsensä tasoihin, kun vaasalaisten kultakypärä Markus Nenonen oli ensimmäisenä paikalla irtokiekossa. Edes nopeakätinen Larmi ei ehtinyt Nenosen kovan laukauksen eteen.

HPK:n ykkösnyrkki ratkaisi ottelun

Ylivoimakuviot toimivat mallikkaasti HPK:lla erän lopulla, mutta Iilahti piti hyvillä torjunnoillaan lukemat tasoissa. Sport-kasvatti joutui kuitenkin antautumaan toistamiseen päätöserän alussa. Oula Palve tarjoili maalin eteen Eetu Tuulolalle, jota Sport-puolustus ei onnistunut pitämään aisoissa.

Ari Gröndahl onnistui makuultaan tuomaan Sportin vielä toistamiseen tasoihin, mutta ottelun loppupuolella Aleksi Ainalin istuessa rangaistusaitiossa Pennanen kutsui suojattinsa pikapalaverille. Aikalisä tuotti tulosta, ja Kristian Vesalainen varmisti pisteiden matkaamisen Hämeenlinnaan. Kosmetiikkana Juho Keränen viimeisteli kauden avausosumansa tyhjään Sport-maaliin.

− Noilla paikoilla toivoisi, että maaleja tulisi enemmän. Ensimmäinen takaisku meni harmillisesti oman mailan kautta. Homma oli käsissä ottelun loppuun saakka, mutta sitten vähän turha jäähy tuli lopussa ja HPK voitti ottelun, analysoi Tomek Valtonen.

Joonas Komulainen pelasi ottelussa puolustajan paikalla ja sai suitsutukset valmentajaltaan.

− Komulainen osaa pelata jääkiekkoa, ja hän osaa pelata missä paikassa tahansa. Hän on Kärpissäkin pelannut puolustajana. Mielestäni hän pelasi erittäin hyvin.

Sport vierailee seuraavaksi Lappeenrannassa tiistaina, ja HPK käy Turussa samana päivänä. Hämeenlinnalaiset pysyvät edelleen Sportille kompastuskivenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo