HPK taistelemaan pisteistä Sportin vieraaksi - Ville Viitaluoma kohtaa entisen joukkueensa

LIIGA / Ennakko
Ville Viitaluoma siirtyi Sportista HPK:n riveihin tällä kaudella.
Sport pelaa lauantaina HPK:ta vastaan. Molemmat joukkueet hävisivät edellisen ottelunsa perjantaina. Yksi Sportin kannattajaryhmistä, Ultras 06, aloittaa lauantai-illan ottelussa boikottinsa saadaakseen seuran vaihtamaan päävalmentajaa.

Sport pelasi perjantaina vierasottelun Lukkoa vastaan. Vaasalaisjoukue taisteli hyvin, mutta Lukko vei lopulta ottelun jatkoajalla numeroin 3−2. Sport-vahti Jonathan Iilahti pelasi kauden ensimmäisen Liiga-pelinsä. Olavi Vauhkonen ja Markus Nenonen vastasivat Sportin kahdesta maalista.

HPK pelasi puolestaan Tapparaa vastaan, ja ottelu päättyi Tapparan 5−2-voittoon. HPK:n Kristian Vesalainen iski ottelussa HPK:n molemmat maalit. HPK vaihtoi ottelussa myös maalivahtia, kun Antti Karjalainen teki tilaa Emil Larmille. 

Karjalainen päästi ottelussa neljä maalia selkänsä taakse. Larmi pelasi loput ottelusta hyvin ja torjui 18 laukauksesta 17.

Ultras 06:n boikotti alkaa

Sportin kannattajaryhmä Ultras 06 tiedotti keskiviikkona, että se aikoo boikotoida Sportin edustusjoukkueen ottelut siihen asti, kun Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen on erotettu. Syy boikottiin on Ultras 06:n mukaan Sportin pelillinen alisuorittaminen sekä seurajohdon kävely yli kannattajien.

Boikotti vaikuttaa varmasti Sport-HPK-ottelun tunnelmaan, vaikka Ultras 06 ei olekaan ainut kannattajaryhmä Vaasassa.

Jatkaako Iilahti Sportin maalissa?

Iilahti torjui Sportin maalilla hyvin, vaikkakin yksi maali syntyi vaasalaismaalivahdin kadottaessa kiekon maalin takana. Iilahti torjui yhteensä 23 laukausta sekä pari vaarallista paikkaa jatkoajalla. 

Sportin ykkösmaalivahti Mika Järvinen on puolestaan tällä kaudella pelannut jo 25 peliä. Iilahden tulon jälkeen sekava maalivahtitilanne on rauhoittunut, eikä Järvisen tarvitse urakoida jokaista ottelua. Järvisen torjuntaprosentti 25 pelin jälkeen on 88,2.

Seuraa Heitä

Ville Viitaluoma #39 | HPK

Keskushyökkääjä

Viitaluoma siirtyi tällä kaudella Sportista HPK:hon. Illan ottelu on kokeneelle hyökkääjälle ensimmäinen peli Sportia vastaan siirron jälkeen.

Kristian Vesalainen #93 |

Hyökkääjä

Nuori suomalaishyökkääjä on viiden ottelun pisteputkessa, ja hän iski viime ottelussa kaksi maalia.

Markus Nenonen #28 | HPK

Laitahyökkääjä

Sportin hyökkäjä viimeisteli Lukkoa vastaan yhden maalin ja yhden syöttöpisteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK hakee vieraspisteitä Vaasasta
Sport ja HPK ovat valuneet sekä kuntopuntarin että sarjataulukon pohjille. Koko kauden mitalla HPK on ollut edellä, mutta viimeisestä viidestä ottelusta on ollut palkintona vain yksi voitto. Sportin ongelmat ovat puolestaan henkisellä tasolla. Kotikentän tuoma voimavara on kääntynyt boikottien ja mielenilmausten myötä joukkuetta vastaan. Jo valmiiksi murjottu itseluottamus kokee kohun keskellä kovia ja keskittyminen olennaiseen saattaa horjua.
1 2
2 3