Hämeenlinnalaispuolustus peittosi Sportin

LIIGA / Raportti
Eetu Tuulola vastasi ottelun voittomaalista.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Sport ei onnistunut murtamaan HPK:n jämäkkää puolustusta, vaan hämeenlinnalaisvieraat onnistuivat nappaamaan täyden pistepotin kotimatkalle.

Tasaisten kamppailujen ja maalivahtien ahkeroinnin ansiosta avausmaali näki päivänvalonsa toisessa erässä, kun puolustaja Niklas Friman nousi hyvälle sektorille, ja matala laukaus yllätti Mika Järvisen ensimmäisen kerran. Pitkän pyristelyn jälkeen Sport tasoitti lukemat Tomi Körkön toimesta, jonka nopea laukaus ohitti pahasti etukulman auki jättäneen Emil Larmin.

Tasoitus jäi kuitenkin vaasalaisille laihaksi lohduksi, kun 11 sekuntia myöhemmin Erik Riska taklasi Kristian Vesalaista selästä laitaa vasten. Vesalainen lähti paikattavaksi, ja Riska sai tuomaristolta suihkukomennuksen. Vesalainen palasi otteluun päätöserässä suojapleksi kypärässään.

Heikko puolustaminen kostautui

HPK onnistui hyödyntämään pitkän ylivoimansa, kun Vesalaisen ja Oula Palveen komeat syötöt kulminoituivat Eetu Tuulolan voitto-osumaan Sport-puolustajien nenän edessä. Myöhemmin myös Teemu Turunen nöyryytti vaasalaispuolustajien röyhkeän komealla nousulla Sport-päädystä maalin eteen, ja voitto oli sinetöity.

− Kolmas ottelu tälle viikkoa. Halusimme tulla puolustaen tänne, ja onnistuimme kohtuullisen hyvin. Lisäksi onnistuimme paikoista, joista tarvitsimmekin. Hyökkäyspeli ei ollut parhaimmillaan, mutta kiitos faneille, kun jaksoivat pitää meteliä, Antti Pennanen tuumi ottelun jälkeen.

Sport yritti vielä murtaa HPK:n puolustusta, mutta hämeenlinnalaisten alakerta Larmi viimeisenä lukkona ei ollut vaasalaisten peitottavissa. Sport pelasi usean minuutin ilman maalivahtia, mutta lukemat eivät enää Sportin kannalta rumentuneet. Petteri Nikkilä sai Kuparisaaren haukkomaan henkeä pitkällä nostolla omasta päästä, joka päätyi kotijoukkueen tolppaan.

− Tilanne on haastava, ja turhauduimme. Turusen maalin jälkeen ottelu oli taputeltu. Näennäisesti yritimme, mutta emme päässeet juonesta kiinni. HPK oli tuon verran parempi, analysoi Tomek Valtonen.

Kumpikin osapuoli ottelee seuraavaksi tiistaina. Sport vierailee Porissa, ja HPK puolestaan Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle