Kärppien uusi tšekkikaksikko TPS:n riesaksi

LIIGA / Ennakko
Jiri Tlusty ja Jan Hruska debytoivat Kärpissä eilen HPK:ta vastaan.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Kärpät esitteli kaksi tuoretta tšekkihyökkääjäänsä perjantaina. Vahvistukset ovat näytillä heti perään Turussa, kun Kärppiä isännöi TPS.

TPS lähtee kotiotteluunsa levättyään perjantaina, kun Kärpät puolestaan pelasi Hämeenlinnassa. TPS voitti torstaina vieraissa JYPin 3−1, ja vastaavasti Kärpät haki HPK:lta eilisiltana voiton samoin lukemin kaksi maalia tehneen Mika Pyörälän johdolla.

Rinkelinmäellä nähtiin Kärppien paidassa uudet tšekkihankinnat Jan Hruska ja Jiri Tlusty. Erityisesti pistetilinsä avannut Tlusty vaikutti heti debyytissään väkevältä pelimieheltä, vaikka taukoa tositoimista olikin useiden kuukausien verran.

Joukkueet kohtasivat toisensa liigakauden avauskierroksella. Tuolloin TPS oli Turussa parempi maalein 3−2, kun Ilkka Heikkinen tulitti oululaiset kumoon kahdella maalillaan. Nyt Heikkisellä on meneillään 13 ottelun pisteetön putki, ja TPS kaipaakin häneltä kipeästi tehoja.

Erityisesti Heikkisen viivapyssyn ansiosta alkukaudella vakuuttanut ylivoima on yskinyt pahasti viime aikoina. Ennen maajoukkuetaukoa ylivoimapeli oli Palloseuran suurin ongelma, sillä vaikka tasaviisikoin mustavalkoisten tekeminen on ollut hyvällä tasolla, ei erikoistilanteissa onnistumisia ole tullut nimeksikään.

Onko Kallion kuume laskenut?

Kärpiltä hienossa pelivireessä olivat HPK:ta vastaan erityisesti pakkien pistepörssiä johtava Shaun Heshka ja viimeiseen kuuteen peliin peräti seitsemän maalia tehnyt Pyörälä. Kun pelipaikkojensa yhdet kuumimmista pelaajista saavat vielä tulitukea uusilta tšekkivahvistuksilta, on Kärpillä valtava määrä raakaa yksilötaitoa kääntää peli voitokseen.

TPS sen sijaan toivoo yhä enemmän onnistumisia kärkipelaajiltaan. Tomi Kallio oli JYPiä vastaan kuumeessa, ja hänen pelaamisensa olisikin tärkeä asia turkulaisten kannalta. Alempien ketjujen miehet ovat silti suoriutuneet mukiinmenevästi, joten pisteitä on tullut, vaikka esimerkiksi Heikkisestä ja Eric Perrinistä pitäisi saada enemmän irti.

Palloseura on paineistanut ottelusta toiseen todella ylhäältä, mikä on toiminut kiitettävästi. Vastustajilla on tullut usein kiire Dave Spinan, Erik Thorellin ja Patrik Virran kaltaisten erinomaisten luistelijoiden kanssa, ja samaa nähtäneen taas Turun lauantai-illassa.

Myös Kärppien ase piilee tänään aktiivisessa karvauspelissä. TPS-puolustus on tehnyt viime peleissään paljon henkilökohtaisia oman pään virheitä, joista on koitunut jopa takaiskumaaleja. Vierasjoukkueen huippuluokan yksilöt rankaisevat uinahduksista tilaisuuden saadessaan.

Ottelu on TPS:n ensimmäinen kotipeli sen jälkeen, kun seura tiedotti jättävänsä Ari-Pekka Selinin optiovuoden käyttämättä. Selinillä ja TPS:llä on silti varmasti paljon näyttöhaluja kotiyleisön edessä, ja vauhdikasta kärppäryhmää vastaan kamppailun intensiteetin voi povata nousevan korkeaksi.

Seuraa Heitä

Julius Vähätalo #88 | TUTO

Laitahyökkääjä

Alkukauden junioreista ja Mestiksestä vauhtia hakenut Vähätalo on ajautunut Liigan puolella tilanteeseen, jossa hän ei ole lähtökohtaisesti pelaavan kokoonpanon hyökkääjä. JYPiä vastaan tuli kuitenkin voittomaali.

Jan Hruska #57 | Brno

Keskushyökkääjä

Tuoreista tšekkihankinnoista toinen on Tlustya vähemmän nimekkäämpi. Hruskalta odotetaan silti tehoja, ja HPK:ta vastaan hän pelasikin samassa ketjussa maanmiehensä kanssa. Miten mies onnistuu TPS:ää vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Turussa nähdään maaleja
TPS ei ole järjestänyt viime kierroksilla ilotulituksia, mutta yrityksen puutteesta turkulaisia ei voi syyttää. Kolmessa viime ottelussa vastustajien maalivahdit ovat joutuneet torjuntatöihin yli 30 kertaa, SaiPan Olkinuora jopa yli 40 kertaa. Myös Kärppien kalustosta löytyy huima määrä hyökkäysvoimaa uusien hankintojen sekä sairastuvalta saatujen apujen myötä.
4 5
3 4