Merkkejä Tlusty-show'sta - Kärppien tuoreen vahvistuksen ottelu vaihto vaihdolta

LIIGA / Artikkeli
Jiri Tlusty erottui edukseen debyytissään.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Kärpät palasi maajoukkuetauolta uudistetulla joukkueella. Jatkoaika seurasi tšekkikaksikko Jiri Tlustyn ja Jan Hruskan otteita vaihto vaihdolta.

Kärpät esitteli ensimmäisessä maajoukkuetauon jälkeisessä ottelussaan kaksi tsekkivahvistusta Jiri Tlustyn ja Jan Hruskan. Kaksikko pelasi samassa ketjussa yhdessä Niklas Hagmanin kanssa.

Molemmat ketjukaverit olivat Tlustylle tuttuja entuudestaan.

− Pelasimme Hagmanin kanssa yhtä aikaa Torontossa ja olimme kämppiksiä. Tunnen Hruskan kaukalon ulkopuolelta, Tlusty taustoitti.

Leikkaushoitoa vaatinut rannevamma piti Tlustyn kymmenen kuukautta poissa kaukaloista, mutta kaikesta näki, että kyseessä on erinomainen pelaaja liigatasolle. Myös Hruska pelasi kelvollisen ottelun, vaikka jäikin maanmiehensä varjoon.

− Oli hauskaa pelata. Pelaaminen tuntui hyvältä, mutta menee muutama peli, että pääsen täyteen vauhtiin. Rehellisesti sanottuna olin hieman huolissani pitkän tauon jälkeen, Tlusty myönsi.

Vahvasti sisään heti avauserässä

Heti ensimmäisessä erässä HPK:n Juho Keränen toivotti Hruskan tervetulleeksi Liigaan mojovalla taklauksella Kärpät-päädyssä. Tšekkikaksikon avausvaihto kesti noin minuutin ja Tlusty pyrki vapauttamaan Hagmanin läpi, mutta laituri ei aivan tavoittanut kiekkoa.

Toisessa vaihdossaan NHL:ssä maalintekijäksi profiloitunut Tlusty tarjoili maalin takaa huippupaikan Emil Larmin edessä päivystäneelle Hagmanille. Tlusty pääsi vielä kokeilemaan itsekin irtokiekosta, mutta napakka laukaus viuhui ohi HPK-maalista.

Avauserän kolmas vaihto oli Hruskan ketjulta heikoin. Taneli Ronkaisen jäähyn jälkeen peli pyöri Kärppien päädyssä, mutta vaihdon päätteeksi Tlusty onnistui vielä karvaamaan kiekon keskialueella Joni Tuulolalta ja käynnisti Kärppien hyökkäyksen ennen liukumistaan vaihtopenkille.

− Liigassa on paljon odottelua ja puolustamista. Täällä pelataan myös paljon trapia verrattuna Pohjois-Amerikkaan. Siinä on suurimmat kehityskohteeni tässä sarjassa.

Myöhemmin avauserässä Tlusty esitteli taitojaan nappaamalla kovan poikittaissyötön ilmasta haltuun luistimellaan. Laukaus laidasta meni kuitenkin maalista ohi. Avauserän loppuun myös Hruska pääsi väläyttelemään osaamistaan kiekon kanssa. Sentteri polki keskialueelta vauhdilla sisään ja laukoi yllättävästi vihaisen kudin pienestä kulmasta.

Erän lopussa Kärpät aloitti ylivoiman koostumuksella, jossa Tlusty pelasi yhdessä Hagmanin ja Mika Pyörälän kanssa. Viisikon täydensivät Lasse Kukkonen ja Shaun Heshka.

Tlusty viiletti samassa ketjussa maanmiehensä Hruskan kanssa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Ensimmäinen piste toisessa erässä

Koska avauserän lopulla ylivoima ei tuottanut tulosta, jatkoi sama viisikko myös toisen erän alussa. Hruska ei pelannut kahdessa ensimmäisessä ylivoimakoostumuksessa, mutta pääsi askiin siirretyn rangaistuksen aikana, kun ensimmäinen ylivoima oli juuri päättynyt. Kärpät ei kuitenkaan onnistunut luomaan aivan huippupaikkoja erikoistilanteistaan.

Ennen toisen erän puoliväliä Tuulola oli jälleen pulassa Tlustyn kanssa. Tsekki polki ahnaasti perään, kun puolustaja liukui päätykiekkoon. Laituri karvasi kiekon Tuulolalta ja loi Kärpille maalipaikan.

HPK:n ylivoiman jälkeen Hruska polki jälleen laidasta sisään, käytti kiekon Tlustyllä ja sai pelivälineen takaisin. Sentteri ajautui kuitenkin suoraan Larmin syliin. Myöhemmin samassa vaihdossa kaksikko joutui viettämään pitkän pätkän omassa päädyssä Niko Kapasen ketjun pelatessa pitkää hyökkäystä.

Tlusty avaa pistetilinsä kahden miehen ylivoimalla, kun hänelle merkitään kakkossyöttö Heshkan komeaan ylivoimaosumaan. Tsekkikaksikko on vahvasti esillä myös erän lopulla, kun Kärpät sai pitkän hyökkäyksen. Tlusty jakeli hyviä syöttöjä ja pääsi itsekin laukomaan.

− Sain luotua hyviä paikkoja, mutta olisi pitänyt itsekin laukoa vielä enemmän, Tlusty analysoi.

Hyvällä työmoraalilla myös kolmas erä

Heti kolmannen erän alkuun Hruska vapautti hyökkäyspäässä Tlustyn nokikkain maalivahdin kanssa kanssa, mutta Larmi veti pidemmän korren.

Viiden minuutin jälkeen Keränen voitti kaksinkamppailun Tlustya vastaan HPK:n hyökkäyssinisellä ja Kapanen ohjasi Keräsen laukauksen ohi hyvin pelanneen Jussi Rynnäksen.

Tlustyn luistelu oli läpi ottelun vauhdikasta ja erityisesti väkevä kamppailu- ja karvauspelaaminen oli HPK:lle ajoittain myrkkyä.

Tlustylle kertyi peliaikaa reilut 17 minuuttia ja pistepussi karttui yhdellä syöttöpisteellä. Ilman ylivoimavastuuta jäänyt Hruska kellotti 12 ja puoli minuuttia eikä päässyt tehopisteille. Kärpät on Tlustylle välietappi, tähtäin on edelleen NHL:ssä.

− Jos pelaan hyvin täällä, voin päästä takaisin NHL:ään jo ensi kaudeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle