Kärpille kolme pistettä tasaisen taistelun päätteeksi

LIIGA / Raportti
Kovaa taistelua voi käydä myös kauniisti hymyillen.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n ja Kärppien kohtaaminen oli todella tasaista vääntöä alusta loppuun. Molemmat valmentajat kiittelivät omia pelaajiaan ottelun jälkeen.

Kärpät aloitti ottelun selvästi kotijoukkuetta terävämmin. Vierasjoukkue loi hyviä paikkoja mennä ottelussa johtoon ja Niklas Hagmanille annettiin useampikin mahdollisuus laittaa kiekko verkkoon.

HPK pääsi otteluun mukaan vierasjoukkueen Taneli Ronkaisen ottaessa rangaistuksen estämisestä. Niko Kapanen pääsi erikoistilanteen parhaalle tekopaikalle, mutta Jussi Rynnäs Kärppien maalilla onnistui pitämään numerot nollissa.

Illan ottelussa syöttöpisteen saalistanut Teemu Turunen analysoi joukkueensa tekemisiä.

− Nyt lähdimme paremmin otteluun kuin Lahdessa, emmekä antaneet vastustajalle helppoja tekopaikkoja. Ottelu oli todella kovatasoinen ja se olisi voinut kääntyä toisessa erässä kummalle vaan, Turunen mietiskeli.

− Rynnäs pelasi tänään hyvän ottelun. Tuon tasoinen maalivahti pitää saada sivuttaisliikkeeseen ja todella paljon laukauksia, jotta niitä alkaa lopulta mennä sisään, Turunen kehui.

Kärpät sai ensimmäisen ja toisen erän vaihtuessa pelata kaksi täyttä ylivoimaa. Joukkue ei kuitenkaan pystynyt käyttämään erikoistilanteita hyväkseen.

HPK sai virtaa onnistuneesta alivoimapelistä. Otto Paajanen pääsi Sakari Mannisen syötöstä yrittämään johtomaalia aivan Rynnäksen vartioiman maalin suulta. Kotiyleisö ei kuitenkaan päässyt vielä tuulettamaan avausosumaa.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen näkemäänsä otteluun.

− Ottelussa oli kova vaatimustaso ja olen todella tyytyväinen joukkueen illan peliin. Olimme toisessa erässä todella vahvoja ja siinä oli meidän paikkamme mennä ottelussa johtoon. Vastustaja hyödynsi omat paikkansa paremmin, Pennanen kommentoi.

− Kolmannessa erässä pääsimme mukaan maalin muodossa, mutta on vaikeaa pelata kahden maalin takamatkalta Kärppien tasoista joukkuetta vastaan. Kolmannen erän ylivoima oli oikeastaan ainoa asia, mikä jäi mietityttämään. Siinä olisin mielelläni nähnyt toisenlaista tekemistä, Pennanen jatkoi.

Kärpät avasi maalihanat – HPK-kapteeni Kapanen kavensi

Kärpät meni ottelussa johtoon Mika Pyörälän osumalla. Terävästi liikkeelle laitettu kiekko löysi tiensä verkon perille Emil Larmin torjunnan kautta.

Kärppien toinen osuma tuli kahden pelaajan ylivoimalla HPK:n Mathias Porselandin ja Henrik Forsbergin kuluttaessa jäähypenkkiä. Shaun Heshka sai kunnian viimeistellä ylivoimaosuman tulisella laukauksella.

HPK:n kavennus tuli joukkueen kapteenin esimerkillisellä ohjauksella. Kapasen osumaan saalistivat syöttöpisteet Juho Keränen ja Turunen.

Kärpät-luotsi Kai Suikkanen kehui omiaan vuolaasti ottelun jälkeen.

− Olen todella tyytyväinen kolmeen pisteeseen HPK:n kotiluolasta. Pääsimme riistämään pisteet joukkueelta, joka pelaa todella hyvää jääkiekkoa. Ottelun alku oli meiltä todella hyvä, ja ensimmäisen erän loppu alkoi sitten kääntyä kotijoukkueelle. Toisessa erässä olimme vaikeuksissa jäähyjen kanssa, mutta onnistuimme ne lopulta hoitamaan hienosti, oli Suikkasen analyysi illan kohtaamisesta.

− Ensimmäinen osuma tuli ihan Pyörälän henkilökohtaisen taidon myötä ja toinen osuma saatiin ylivoimalla. Viimeksi Oulussa menetimme kolmannessa erässä kahden maalin johdon, tosin saimme sen lopuksi vielä käännettyä meille, Suikkanen lopetti.

Ottelun tuoksinassa nähtiin myös pelaajien keskinäisiä yhteenottoja. Kärppien Saku Mäenalanen ja kotijoukkueen Joonas Lehtivuori ottivat yhteen näyttävästi sen jälkeen, kun vierasjoukkueen Mikko Lehtonen oli ottanut jäähyn selästä taklaamisesta.

Myös Kärppien Taneli Ronkainen ja HPK:n Waltteri Hopponen olivat kovasti halukkaita valssiin, mutta linjatuomari piti tanssiparin riittävän etäällä toisistaan.

Kotijoukkue yritti kiriä ottelun lopussa Kärppien niukkaa etumatkaa kiinni ja Larmi luisteli pois maaliltaan, kun pelaamatta oli reilut kaksi minuuttia.

Ottelu ratkesi lopulta Pyörälän illan toiseen osumaan, jonka kultakypärä viimeisteli tällä kertaa tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo