Torjuuko Sami Rajaniemi tälläkin kertaa Pelicansin nurin?

LIIGA / Ennakko
Jukurit voitti Pelicansin edellisen kerran tähän tyyliin.
Jukurit saa perjantaina vieraita Lahdesta, kun Justin Hodgmanilla vahvistunut Pelicans hakee revanssia mikkeliläisjoukkueesta.

Mikkelin perjantai-illassa kohtaavat sarjataulukossa peräkkäin olevat joukkueet, kun Jukurit ja Pelicans ottavat mittaa toisistaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi niukasti Jukureiden 1-0-voittoon, kun Henrik Koivisto hiljensi lahtelaisyleisön vain hieman yli minuutti ennen ottelun päättymistä.

Edelliset ottelut

Jukurit palasi keskiviikkona maaottelutauolta, kun se kohtasi KooKoon Kouvolassa. Mikkeliläiset onnistuivat nappaamaan voittomaalikilpailun jälkeen lisäpisteen ja täten katkaisemaan neljän ottelun mittaisen tappioputkensa vieraskaukalossa.

Kotikaukalossaan Jukurit on onnistunut olemaan kahdessa aikaisemmassa ottelussaan tyly isäntä. Sen joutuivat kokemaan niin sarjakärki Tappara kuin KalPakin. Mikkeliläiset ovat pelanneet muutenkin vahvasti kotonaan, vaikkei se olekaan aina näkynyt tulostaululla.

Pelicans palasi tauolta niin ikään keskiviikkona, kun se voitti kotikaukalossaan HPK:n Justin Hodgmanin paluuottelussa maalein 5-2. Tätä aiemmin lahtelaiset voittivat Ilveksen maalein 3-1, mutta Helsingissä joukkue jäi maaleitta, kun HIFK vei ottelun niukasti 1-0.

Ratkaisukohdat

Pelicansin ylivoima on ollut alkukauden aikana mikkeliläisiä valmiimpaa. Onkin selvää, ettei Jukureilla ole varaa päästää lahtelaisia ylivoimalle, varsinkin, kun hyvän paluuottelun pelannut Justin Hodgman on juonimassa lahtelaiskuvioita.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Jukurit onnistuikin pitämään Pelicansin tähtipelaajat kurissa, mutta on selvää, että Jukureiden on pyrittävä pelaamaan tällä kertaa enemmän kiekolla, mikäli he haluavat taistella ottelun voitosta.

Tilastopoiminnat

Jukureiden maalivahti Sami Rajaniemi pelasi nollapelin torjuen 26 laukausta, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran.

Mielenkiintoinen tilastofakta löytyy myös jäähytilastosta, sillä Jukurit on pelannut alivoimalla peräti kaksi kertaa enemmän kuin Pelicans. Nippelitietona voi myös todeta, että Hodgman on osunut yhden ottelun jälkeen maalipuiden väliin 50% varmuudella.

Seuraa Heitä

Miika Roine #18 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Roine kohtaa toisen kerran edellisen seuransa. Paljon vastuuta saanut hyökkääjä onnistui viimeistelemään kahdesti KooKoo-ottelussa. Jatkuuko Roineen onnistumiset myös Pelicansia vastaan?

Taavi Vartiainen #80 |

Laitahyökkääjä

Jatkosopimuksen Pelicansin kanssa tehnyt Vartiainen onnistui HPK-ottelussa laittamaan rangaistuslaukauksesta sisään. Energinen, nuori ja fyysinen hyökkääjä aiheuttaa useasti vaikeuksia vastustajan puolustukselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans liian vahva Jukureille
Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla. Silti vaakakuppi kääntyy vierailijoiden suuntaan. Pelicans on notkahduksen jälkeen löytänyt jälleen hyökkäystehonsa, mutta myös puolustuspelaaminen on vankistunut. Jukureiden alkukauden tahti on puolestaan hieman hiipunut.
1 2
3 4