Pelicansilla panoksena suora pudotuspelipaikka jukurikonkareiden jäähyväisillassa

LIIGA / Ennakko
Kauppinen luistelee liigajäillä viimeisen kerran maanantaina.
Kuva © Timo Savela
Kalevankankaan maanantai-illasta ei varmasti tunnetta puutu, sillä Jukureiden ryhmästä kaksi pelaajaa pelaa uransa viimeistä Liiga-ottelua. Vieraaksi saapuvalla Pelicansilla on ottelussa myös pelillistä panosta, sillä se tavoittelee edelleen paikkaa kuuden parhaan joukossa.

Jukurit piti vielä ohutta oljenkortta pudotuspeleihin pääsystä elossa voittamalla torstaina Lukon 4-3 vieraskaukalossa. Mikkeliläisryhmän vahva loppurynnistys ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, sillä Ilves nappasi lauantaina täyden pistepotin niin ikään Lukolta ja hautasi samalla Jukureiden pudotuspelihaaveet.

Mikkeliläisryhmällä on kuitenkin varmasti halu päättää kausi sillä asenteella, mitä joukkue on läpi kauden esittänyt: taistellen ja tarjoten kotiyleisölle hieno päätös kaudelle. Paineita kauden päätöspelissä ei ole, joten kentällä nähdäänkin todennäköisesti hyvinkin vapautunut jukurijoukkue.

Lisää näytönhalua joukkueen peliin tuo varmasti myös se, että Pelicans-otteluun päättyvät kahden jukurikonkarin urat. Joukkueen kapteeni Marko Kauppisen lisäksi myös hyökkääjä Olli Sipiläisen pitkä Liiga-ura tulee päätökseensä.

Huikean kauden pelannut jukuripuolustaja Miika Koivisto taistelee vielä Liigan puolustajien pistepörssin voitosta. Tilastossa toisena tehoilla 4+33 olevan Koiviston edellä on vain Lukon Jesse Virtanen, jolla on kasassa kaksi pistettä enemmän.

Löytyykö vierasvire viimeisellä hetkellä?

Jukureiden vieraaksi saapuvalla Lahden Pelicansilla sen sijaan on vielä pelillistäkin panosta ottelussa. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena tasapisteissä edellä olevien Kärppien ja Ässien kanssa.

Kärpät ei enää maanantaina pelaa, joten lahtelaisryhmän olisi saatava Jukureita vastaan vähintään yksi piste enemmän kuin Ässät saa TPS:n vieraana, jotta se saavuttaa suoran pudotuspelipaikan.

Pelicansin otteet ovat kuitenkin viime aikoina olleet melko alavireisiä. Edellisistä kymmenestä ottelustaan se on voittanut vain kolme ja erityisesti vieraspelaaminen on tuottanut tuskaa, sillä seitsemästä viimeisestä vieraspelistä voittoja on tarttunut matkaan vain yksi.

Lahtelaisryhmän pirteintä osastoa viime peleissä on ollut ketju Kimi Koivisto-Miska Siikonen-Iikka Kangasniemi. Ykkösketjun tanskalaislaituri Morten Poulsen on heilutellut maaliverkkoja kahdessa edellisessä ottelussa, joten häneltä voidaan tehoja odotella.

Joukkueiden kauden keskinäiset kamppailut ovat Jukureiden eduksi 2-1. Kaikki kamppailut ovat päättyneet maalin erolla, joten tasainen vääntö nähtäneen myös päätöskierroksella.

Seuraa Heitä

Marko Kauppinen #10 |

Puolustaja

Yli 1000 Liiga-pelin konkari liukuu maanantaina viimeistä kertaa liigajäälle. Jukurikapteeni saa uralleen varmasti arvoisensa päätöksen kotiyleisön edessä.

Morten Poulsen #38 | Herning

Hyökkääjä

Tanskalaishyökkääjä on kahden ottelun maaliputkessa. Siivittääkö hyökkääjän vire Pelicansin vielä kuutossijalle?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit päättää kautensa iloisissa merkeissä
Jukurit voitto molemmat syksyt ottelunsa Pelicansia vastaan, kun taas Pelicans voitti viimeisimmän. Pelicans on ollut viime aikoina suurissa vaikeuksissa vierasotteluissaan, kun kotiotteluiden tuttu tehokas viimeistely on ollut kateisa. Jukurit nappaakin vapautuneena pelaten kaudelleen iloisen päätöksen.
3
1 2