Ilveksen kolmen maalin johtoasema suli - Tappara nousi voittoon

LIIGA / Kuvakooste
Hakametsässä nähtiin hieman tavanomaisesta poikkeava ottelu. Altavastaajana kaukaloon luistellut Ilves paukutti toisessa erässä taululle lukemat 0-3. Tappara onnistui kuitenkin kääntämään pelin voitoksi komealla viimeisen minuutin tasoituksella ja jatkoaikaosumalla.
Tuomarit saivat töitä jo alkuminuuteilla, kun Ilves otti ensimmäisen jäähynsä, liikaa pelaajia jäällä.
Ensimmäistä erää ehdittiin pelata vartin verran, kun verkot heiluivat ensimmäisen kerran. Asialla oli Ilveksen Markus Jokinen.
Jerry D'Amigo kävi ärsyttämässä Jere Karjalaista - ja onnistui siinä.
Toinen maali nähtiin pian toisen erän alussa, kun Ville Meskanen ohitti Teemu Lassilan.
Ilves juhli, kirvesrinnat keräilivät itseään.
Pian soi kuitenkin jälleen. Vain kaksi minuuttia edellisestä ja Ilves vei peliä jo 0-3.
Kolme maalia oli tarpeeksi, ja Lassila luisteli maaliltaan pois. Tilalle asettui Dominik Hrachovina.
Tappara kavensi pelin 1-3:een hieman epäselvästä tilanteesta. Pikaisen tarkastuksen jälkeen maali hyväksyttiin, sillä kiekko tosiaan lirui Hannu Toivosen taakse.
Se ohikiitävä hetki, kun tiedät, että kohta kolisee.
Tappara alkoi kaivaa otetta pelistä itselleen toisessa erässä.
Välillä pikainen hierontakin saattaa olla tarpeen.
Otto Rauhala kieputteli kiekkoa Ilveksen maalin takaa, mutta viimeistely ei onnistunut.
Yksi laukaus oli lähellä ohittaa Hrachovinan ja ratkaista ottelun, mutta mies sai huokaista helpotuksesta, kun kiekko kilahti tolppaan.
Kolmas erä olikin sitten Tapparan. Ilves yritti kaikin keinoin pitää johtoasemansa.
Johto alkoi kuitenkin luisumaan käsistä, kun Tappara kavensi pelin 2-3:een.
Pelin tempo alkoi nousemaan nopeaksi ja suurin osa Ilveksen vaihtopenkistäkin seurasi peliä seisoaltaan.
Ilveksen painajainen, Tapparan märkä uni. Kuudella viittä vastaan -tasoitus paikallisvastustajaa vastaan. Asialla Veli-Matti Savinainen.
Maalia tarkasteltiin piinavan pitkään videolta.
Taululla pyörivää uusintaa katseltiin jännittyneinä. Lopulta maali hyväksyttiin ja ottelu oli tasan 3-3.
Jatkoajalla sama mies, Savinainen, ratkaisi ottelun komealla laukauksella suoraan syötöstä. Tapparan hieno nousu kolmen maalin takaa-ajoasemasta voittoon oli totta.