Ilkka Heikkinen otti Turun haltuunsa isännän otteilla - "Hänellä on halu voittaa"

LIIGA / Raportti
Ari-Pekka Selin oli iloinen Ilkka Heikkisen tuomasta panoksesta.
Kuva © Timo Savela
TPS kuittasi viime kevään pudotuspeleistä jääneet kalavelat ottamalla Liiga-avauksessaan 3−2-voiton Kärpistä. Ottelun hahmoksi nousi kaksi maalia iskenyt puolustaja Ilkka Heikkinen.

Turun Palloseuran ja Kärppien välinen vääntö tarjosi tasaisen kiekkojännärin. Kärpät pystyi ottelun aikana kahteen otteeseen nousemaan tasoihin, mutta kolmatta kertaa se ei sitä enää kyennyt tekemään. Oululaisten päävalmentaja Kai Suikkanen oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

− Pelasimme pelillisesti hyvän ottelun. Harmi vain, ettei se tällä kertaa riittänyt. Päästettiin vastustaja iskemään ensin ylivoimalla ja toistamiseen heti jäähyn jälkeen. Tepsillä on Heikkisessä aikamoinen viivaruoska.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen TPS-puolustukseen Henrik Tallinderin rinnalle lisää leveyttä tuovaan Heikkiseen.

− Hänellä on halu voittaa. Lisäksi Heikkinen on junioreille hyvä esimerkki siitä, kuinka voi pelata pää pystyssä ja kuljettaa kiekkoa tai laukoa samaan aikaan.

Ensimmäinen erä saatiin Turkuhallissa pakettiin vasta 50 minuuttia ottelun ilmoitetun alkamisajan jälkeen. Pelin alkua viivästytti TPS:n nykyjoukkueen kapteeniston ja Palloseuran legendojen Timo Nummelin, Juhani Wahlstenin, Hannu Virran ja Rauli Tammelinin kättely sekä kansallislaulu.

Kun lopulta päästiin vauhtiin, näkyi ottelussa se, että kausi on vasta alussa. Kiekonmenetyksiä tuli paljon molemmille joukkueille. Lisäksi avauserä keskeytyi noin seitsemän minuutin ajaksi, kun pleksi jouduttiin vaihtamaan Ilkka Pikkaraisen napakan taklauksen jälkeen.

TPS iski avausmaalin ylivoimalla erän lopussa. Turkulaisten profiilipuolustajaksi tälle kaudelle hankittu Heikkinen ohitti Jussi Rynnäksen siniviivalta lähteneellä lyöntilaukauksellaan. Rynnäksen edessä ansiokasta maskia teki Jani Forsström.

Kärppien uusi aikakausi alkoi tappiolla - peliä kehitetään vähitellen

Suikkasen Kärpiltä ei nähty niin suoraviivaista pelaamista kuin ennakkoon odotettiin. Kärpät pyrki kontrolloimaan peliä edeten rauhallisilla hyökkäyksiinlähdöillä turkulaisten puolustusalueelle. Suikkasen mukaan ottaa aikansa, ennen kuin hänen kädenjälkensä näkyy joukkueessa vahvemmin.

− Joukkueessa on tapahtunut vaihtuvuutta. Täytyy yrittää rakentaa uutta luopumatta niistä perinteisistä Kärppien asiosta, kuten luistelusta, liikkeestä ja yhteen pelaamisesta.

Pelin puolivälissä Kärppien Niklas Olaussonilla oli avopaikka tuoda Kärpät tasoihin. Jesse Saarinen petasi miehelle hyvän vetopaikan poikittaissyötöllään, mutta TPS-vahti Oskari Setänen onnistui torjumaan. Olausson paikkasi avopaikan hukkaamisen syöttämällä minuuttia myöhemmin TPS-maalin eteen Mika Pyörälälle, joka laukoi pikkumustan takayläkulmaan. Pyörälä vastasi myös joukkueen toisesta maalista, kun hän onnistui ohittamaan Setäsen uudelleen ylivoimalla päätöserässä.

Pyörälän 2−2-tasoitusmaali ei kuitenkaan riittänyt viemään ottelua jatkoajalle. TPS-hyökkääjä Erik Thorell onnistui kaukaa lähteneellä rannevedollaan ohittamaan oululaisten maalivahti Rynnäksen, joka sohelsi kiekon verkkoon räpylällään. TPS:n päävalmentaja Selin myönsi, että tiukassa taistossa onni oli tänään turkulaisten puolella.

− Kärpät oli juuri niin kova kuin ennakkoon saattoi olettaa. Olimme tänään hieman onnekkaampia ja kärsivällisempiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo