Puolivälierissä TPS:n pudottanut Kärpät palaa Turkuun Kai Suikkanen mukanaan

LIIGA / Ennakko
Kai Suikkanen valmentaa ensi kertaa Kärppiä liigaottelussa.
Kärpät siirtyy myös Liigan osalta Kai Suikkasen aikaan perjantaina Turussa. Kauden avausottelussa kohtaavat CHL:ssä tähän mennessä voittamattomat joukkueet.

Sekä Kärpät että TPS voittivat kaikki neljä alkulohkopeliään CHL:ssä. Lohkovoittajina jatkoon edenneet ryhmät ovat avanneet kautensa tuloksellisesti hyvin, mutta joukkueista toisen on avattava liigakausi tappiolla. TPS:n Pitsiturnaus-voittokaan ei paljoa lohduta, mikäli Suikkasen aikaan astunut kärppälauma vie pisteet Turusta.

TPS:n ex-mestarivalmentaja tietää, että Palloseura on pelannut liigakautta edeltävissä peleissä mallikkaasti. Myös Kärpät pääsee avausotteluun Suikkasen mukaan hyvistä lähtökohdista.

− TPS on aloittanut (harjoituspeleissä ja CHL:ssä) erittäin hyvin, ja kyllähän heitä nämä asiantuntijat povaavat kuuden joukkoon runkosarjassa. Erittäin positiivinen juttu meille on se, että fysio- ja lääkäripuoli ovat tehneet hyvää työtä ja kaikki pelaajat on saatu kuntoon ennen kauden alkua, myhäili Suikkanen Kärppien kotisivuilla.

− Vähän odottava fiilis vaan, kun kaikki odottavat malttamattomina pääsyä hommiin. Vastustajan tekemiseenkin on kiinnitetty vähän huomiota ja katsottu myös, että millä lääkkeillä siihen vastaamme.

Ketkä ovat torjuntavuorossa?

TPS:n päävalmentajana jatkava Ari-Pekka Selin puolestaan kertoi kautta koskevista odotuksistaan joukkueen esittelytilaisuudessa Turun Hansatorilla.

− Tavoitteena on, että pystyisimme olemaan entistä raikkaampia jäällä ja että se näkyisi kiekollisessa pelaamisessamme ja pelinopeudessa. Viimeiset viikot ovat osoittaneet, että joukkue on sitoutunut erinomaisesti ja olemme hyvässä valmiustilassa.

Palloseuralla on kamppailussa varmasti paljon revanssihenkeä, sillä Kärpät pudotti TPS:n kevään kuumissa puolivälierissä otteluvoitoin 4−2. Erityisesti Kärppien nippu on kuitenkin elänyt sitten tuon pudotuspelisarjan huomattavan paljon. Muun muassa kummankin joukkueen tolppien välillä on tapahtunut liikehdintää.

Molemmilla on kauden alkaessa kaksi peliminuuteista taistelevaa maalivahtia. On mielenkiintoista nähdä, onko Kärppien maalilla Sami Aittokallio vai uusi hankinta Jussi Rynnäs ja torjuuko mustavalkoisten veräjällä Teemu Lassilan lähdettyä Aleksandar Georgijev vai Oskari Setänen.

− Joukkueessa on kilpailua ja sitä on myös maalivahtiosastolla. Varmaan sellaiset 10-15 peliä näyttävät, että mikä on suunta, pohti Selin TPS:n maalivahtiasetelmaa.

Siinä missä Kärpät pääsee otteluun terveellä kokoonpanolla, on TPS:n pelaajiston suhteen vielä avoimia kysymyksiä. Keskushyökkääjä Tadas Kumeliauskas ja puolustaja Harri Tikkanen eivät ole pelanneet CHL-peleissä, mutta heidän oletetun paluuajankohtansa on ilmoitettu olevan suunnilleen liigakauden alussa. Varmuudella pois on puoli vuotta sivussa oleva Jesse Dudas.

Jatkoajan kausiennakot

TPS
Analyysi: TPS 2016-17: Kotihallista tuli sentteri, mutta vielä kaivattaisiin yhtä
Kolme väitettä: Kolme väitettä TPS:stä: "Taustalla on edelleen liikaa hämmentäviä osapuolia"

Kärpät
Analyysi: Kärpät 2016-17: Vauhtikäännöksellä uuteen aikaan
Haastattelu: Kärpissä debytoinut Olausson odottaa kauden alkua innolla
Haastattelu: Sailio NHL-miesten jäiltä Kärppiin: ”Täällä on kiekkoilijan hyvä olla”
Kolme väitettä: Kolme väitettä Kärpistä: Vahvuutena kaksi laadukasta maalivahtia

Seuraa Heitä

Patrik Virta #11 | ERC Ingolstadt

Keskushyökkääjä

CHL:ssä turkulaisten parhaaksi pistemieheksi noussut Patrik Virta on säväyttänyt pirteillä otteillaan. Ylivoimaakin pelaamaan päässyt sentteri on yksi TPS:n potentiaalisista läpimurtopelaajista.

Mikael Ruohomaa #13 | Frölunda

Keskushyökkääjä

KalPasta Kärppiin siirtynyt Mikael Ruohomaa on takuuvarma onnistuja. Näppäräkätinen sentteri iski viime kaudella 42 pistettä, ja myös Oulussa odotetaan isoon rooliin kaavaillulta Ruohomaalta kovia tehoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS jättää Kärpät pisteittä
Kärpissä on tapahtunut paljon muutoksia. Joukkueen hitsautuminen yhteen voi viedä aikaa muutaman ottelun verran, joten TPS:llä on saumat aloittaa kausi voitokkaasti. TPS:n molemmilla maalivahdeilla on varmasti näytönhaluja ja kotijoukkueen voitto perustuukin näihin asioihin.
4
2 3