Ilves menetti taas johtoasemansa – Jukurit vyöryi voittoon ylivoimaosumilla

Jukurit onnistui molemmilla ylivoimillaan.
Hakametsän lauantai-illassa Ilves-kannattajien ilo muuttui tuskaiseksi irvistykseksi jo toisena iltana peräkkäin. Ilves johti Liiga-tulokas Jukureita jo 2–0, mutta toisen erän ryhtiliike vei lopulta Jukurit 2–3-voittoon asti.

Ilveksen ja Jukureiden välinen kohtaaminen oli vauhdikasta jääkiekkoa. Kotijoukkue hallitsi ensimmäistä erää selvästi ja veikin sen nimiinsä 1–0-lukemin Aleksi Mustosen osumalla. Jukureiden hyökkäykset olivat harvassa, mutta pelin kuva muuttui täysin toisessa erässä.

Toisen erän alussa Ilves karkasi jo 2–0-johtoon, kun Matias Sointu onnistui maalinteossa. Osumaan uransa ensimmäiset Liiga-pisteet kirjauttivat Valtteri Ilomäki ja Niko Ahoniemi. Nuorten pistetilien avaus ei kuitenkaan lohduttanut Ilveksen päävalmentajaa Karri Kiveä ottelun tauottua.

Ilveksen pelaajia arvostellaan asteikolla yhdestä viiteen. Kolmosen saa, jos on pelannut hyvän pelin.

− Tämä oli ensimmäinen peli, kun joukkueesta ei löydy yhtään kolmosta. Asteikossa ykkönen on Merry Christmas, hyvää joulua, eli ihan päin helvettiä meni, Kivi selosti.

Kivi arvioi, ettei tulos jäänyt ainakaan fyysisestä jaksamisesta kiinni.

− Molemmilla oli mahkut voitolla olla neljän joukossa. Kysymys kuuluu: Miksi nuo halusivat voittoa enemmän kuin me? Kivi ihmetteli.

Aikalisä herätti Jukurit

Jukurit teki täydellisen korjausliikkeen Ilveksen 2−0-maalin jälkeen. Joukkueen päävalmentaja Risto Dufva otti heti toisen takaiskun jälkeen aikalisän, minkä jälkeen Jukurit nappasi pelin hallintaansa.

− Meidän hyökkäyspelimme oli alussa ihan vajaata. 2–0-maalin jälkeen, kun otimme aikalisän, joukkue korjasi itse itsensä aika hienosti, Dufva kehui.

Dufva oli pelin jälkeen erityisen tyytyväinen siihen, että joukkue pystyi muuttamaan pelaamistaan kesken ottelun.

− Sanoin aikalisän aikana, että jos viimeinen nälkä puuttuu hyökkäämisestä, niin ei ole mitään hyökkäämistä. Pelkkä puolustaminen ei riitä.

Jukurit jatkoi kiriään ja otti lopulta niskalenkin Ilveksestä ylivoimien turvin. Ilvekselle vihellettiin ottelussa vain kaksi jäähyä, mutta Jukurit heilutti verkkoa niistä molempien aikana.

− Vastustaja ei joutunut ottamaan edes jäähyjä ennen meidän ensimmäistä maaliamme, koska emme esittäneet mitään pelillistä haastetta, Dufva huomautti.

Kolmannessa erässä Ilves hallitsi peliä, mutta kunnollista loppukiriä kotijoukkue ei esittänyt.

− Emme saaneet minkäänlaista vaihdetta silmään kolmannessa erässä. Se oli sellaista pyörimistä ja hyörimistä. Ei ollut raivoa, eikä halua mennä, Kivi sanoi.