Yhdysvallat ja Kanada odotetusti naisten olympiajääkiekon finaaliin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Yhdysvallat pääsee haastamaan arkkivihollisensa Kanadan naisten olympiajääkiekon finaalissa.
Maanantaina olivat vuorossa naisten olympiajääkiekossa välierät. Niissä pelattiin ottelut Yhdysvallat-Ruotsi ja Kanada-Sveitsi.

Päivän ensimmäisessä kohtaamisessa Yhdysvallat marssi vakuuttavaan 6-1-voittoon Ruotsista. Yhdysvallat hallitsi peliä mielin määrin ja vei esimerkiksi laukaukset lukemin 70-9. Yhdysvallat aloitti heti avauserässä vahvasti ja takoi taululle 3-0-lukemat. Maalintekijät olivat Alex Carpenter, Kacey Bellamy ja Amanda Kessel. Ruotsi otti aikalisän heti kolmannen maalin jälkeen, mutta se ei joukkuetta enää auttanut.

Toisessa erässä Yhdysvallat löi kiekon kahdesti maaliin. Tällä kertaa maalintekijöinä olivat Monique Lamoureux ja Megan Bozek. Ruotsi vaihtoi maalivahtia vain hetki viidennen maalin jälkeen, kun Kim Martin Hasson korvasi maalilla aloittaneen Valentina Wallnerin. Ruotsi sai myös hieman lohtua kolmannessa erässä reilun 13 minuutin pelin jälkeen syntyneellä Anna Borgqvistin maalilla.

Yhdysvallat löi kiekon vielä kuitenkin kertaalleen maaliin, kun Brianna Decker onnistui reilut kolme minuuttia ennen loppua. Myös Lamoureux'lla oli paikka lisätä joukkueensa johtoa rangaistuslaukausesta kolmannessa erässä, mutta hän epäonnistui.

Välierien toisessa ottelussa Sveitsi onnistui laittamaan selvästi paremmin kampoihin Kanadalle. Kanada vei kuitenkin ottelun nimiinsä lukemin 3-1. Kanada ratkaisi ottelun itselleen jo ensimmäisessä erässä, kun se vei sen lukemin 3-0. Maalintekijöinä olivat Natalie Spooner kahteen kertaan ja Melodie Daoust.

Sveitsi onnistui kaventamaan toisessa erässä jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen Jessica Lutzin maalilla ylivoimalla. Joukkue sai lauottua koko ottelussa 22 kertaa maalia kohti. Se pääsi myös kuuteen kertaan ylivoimalle, mutta onnistui hyödyntämään sen vain kertaalleen. Kanada kuitenkin puolusti hyvin ja taisteli tiensä lopulta finaaliin.

Finaaleissa asettuvat siis vastakkain jälleen kerran Kanada ja Yhdysvallat. Ruotsi ja Sveitsi ratkaisevat pronssimitalien kohtalon.