Mielipide

Kisakolumni: Saksan joukkue sai suomalaiskatsojilta kovaäänisemmän tuen kuin Leijonat

MAAJOUKKUE / Kolumni

Päivän kisakolumni kokoaa Jatkoajan toimittajien päällimmäiset ajatukset ottelupäivän mielenkiintoisimmista tapahtumista ja ilmiöistä.

Varovainen alku, kovalla työllä projekti pikkuhiljaa kuntoon ja lopussa kiitos seisoo.

Kuulostaako tutulta?

Tämä sapluuna on tullut tutuksi Leijonille kuluvina vuosina kaukalossa. Tänä vuonna näyttää siltä, että projektia riittää suomalaisilla kaukalon lisäksi myös lehtereillä.

Ajatuksena on erittäin hienoa, että Suomi pelasi kisojen avajaisottelussa. Nokia Areenalle oli valmisteltu kunnon avajaispirskeet, joten hienolle kiekkoiltapäivälle oli kaikki viimeistä silausta vaille. Lisäksi pelaten eilen iltapäiväottelun, Suomi sai tämän päivän otteluun muutaman tunnin pidemmän lepoajan kuin eilen iltaottelussa pelannut Saksa.

Kukaan ei silti olisi hävinnyt mitään, jos avauspäivän ottelujen alkamisajat olisivat olleet päinvastaiset.

Kaikki Nokia Areenaan saapuneet sen pystyivät omin aistein havainnoimaan: Areenassa oli parempi tunnelma illan Ruotsi−Saksa -ottelussa. Ja se ei johdu ottelun laadusta, koska tämä matsi oli pelillisesti vähintään yhtä tylsä kuin Suomen ottelu Yhdysvaltoja vastaan.

Vaikea uskoa, että nämä kannattajat olisivat saapuneet mitään karnevaalitunnelmaa luomaan.

Ja huolissaan pitäisi olla, jos tässä vaiheessa turnausta olisi oikeasti jotain merkitystä muutaman tunnin pidemmällä lepoajalla.

Kaapo Kakko paketoi asian osuvasti yleisöstä kysyttäessä.

− Tämä oli kello neljän peli, että mahtaako siinä olla syy. Iltapelissä on kovempi meininki, kun katsojat ovat ehtineet muutaman tunnin pidempään olla hallilla.

Vahvistus Kakon lausunnolle saatiin hyvinkin pian haastattelun jälkeen. Iltaottelun tunnelman loivat pääosin suomalaiset kannattajat, jotka kannustivat kovaäänisesti Saksaa.

Palatakseni vielä Suomen avausotteluun, löytyi toinen tekijä laimeaan tunnelmaan katsojakunnasta.

Huomattavaa nimittäin oli, että alakatsomossa istui satapäin täsmälleen samanlaisin fanipaidoin varustettua katsojaa. Jokaisen paidan selkämyksessä luki erään yrityksen nimi. Vaikea uskoa, että nämä kannattajat olisivat saapuneet mitään karnevaalitunnelmaa luomaan.


FIN
1-4

USA

SWE
1-0

GER

SVK
2-3

CZE

LAT
0-6

CAN

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös