Washington julkisti uuden valmentajansa

NHL / Uutinen
Jokin aika sitten monivuotisen käskyttäjänsä Ron Wilsonin erottanut Washington Capitals julkaisi tänään uuden valmentajansa. Hän on 37-vuotias Bruce Cassidy, joka saapuu itärannikolle AHL-seura Grand Rapidsin peräsimestä.

Cassidy on täysin kokematon valmentaja NHL-tasolla, mutta hänelle on kertynyt kokemusta muista Pohjois-Amerikan sarjoista - ECHL:stä, IHL:stä ja viimeisimpänä AHL:stä, jossa hän toissa kaudella johdatti Grand Rapidsin divisioonan mestaruuteen. Cassidy kuuluu myös ikänsä puolesta NHL-valmentajien nuorempaan kaartiin, sillä vain Carolinan Stanley Cupin finaaliin johdattanut Paul Maurice on häntä nuorempi päävalmentaja.

Ottawasta kotoisin olevalla Cassidylla on takanaan pitkä pelaajaura. Chicago varasi hänet ensimmäisellä kierroksella vuonna 1983, ja ensimmäisen NHL-pelinsä hän pelasi jo seuraavalla kaudella. Vakiopaikka NHL:ssä jäi kuitenkin saavuttamatta, ja seuraavat kuusi kautta kuluivat etupäässä farmiliigoissa. Puolustajana pelannut Cassidy kiekkoili vuodet 1990-1993 Italiassa ja vielä kauden 1993-1994 Saksassa, kunnes palasi Pohjois-Amerikkaan ja pelasi IHL:ssä pelaajauransa viimeiset kolme kautta.

"Kokemattomat valmentajat ovat onnistuneet viime aikoina NHL:ssä. Bruce Cassidylla on paljon potentiaalia, ja otimme mieluummin riskin palkata hänet nyt kuin odottaa hänen keräävän lisää kokemusta muualta ja päätyvän sen jälkeen jonkin muun seuran penkin taakse", kertoi Washingtonin GM George McPhee valmentajavalinnan taustoista. "Scouttimme kertoivat, että Bruce on aikaisemmin kyennyt suunnittelemaan joukkueidensa pelitavan sellaiseksi, että se palvelisi materiaalia parhaiten. Jotkut valmentajat jäävät kiinni tiettyyn pelisysteemiin ja peluuttavat joukkuettaan vain sen tavalla, vaikka joukkueen vahvuudet edellyttäisivät muuta." Washingtonin pelitapa tulee siis muuttumaan Ron Wilsonin ajoista.

Cassidy itse oli innoissaan kuultuaan valinnastaan. "Jokainen maailman valmentaja haluaa valmentaa parhaita pelaajia parhaassa liigassa. Alussa sitä toivoo vain, että jonain päivänä onnistaa. Nyt tärkeintä on tehdä kovasti töitä, jotta urani jatkuisi pitkään tällä tasolla."

» Lähetä palautetta toimitukselle