Venäjä kellisti Ruotsin niukasti

MAAJOUKKUE / Uutinen
Torstaina Euro Hockey Tourilla Venäjä kellisti Ruotsin Tukholmassa maalein 4-3.

Ruotsi taisteli kahdesti takamatkalta tasoihin Venäjää vastaan, mutta lopulta punakone iski vielä kerran ja otti voiton yhden maalin turvin. Voitto-osuman teki Denis Platonov kolmannen erän puolivälin jälkeen.

Ottelun ensimmäisen maalin Venäjä teki avauserän lopulla, viimeistelijänä Sergei Mozjakin. Ruotsi tuli toisen erän alussa tasoihin Linus Videllin maalilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin Nikolai Kulemin vei Venäjän uudestaan johtoon ja kolmannen erän alkajaisiksi Mozjakin iski illan toisen osumansa, mutta Ruotsi ei lannistunut. Patric Hörnqvist ja Mattias Weinhandl tekivät maalit alle puolen minuutin sisään, ja Tre Kronor nousi nopeasti tasoihin. Lopulta Platonovin osuma kuitenkin upotti isäntäjoukkueen.

Kaksi maalia tehneen Mozjakinin lisäksi Venäjän tehomiehinä kunnostautuivat kahdella syöttöpisteellä Maksim Sushinski ja Aleksei Mihnov. Ruotsin ahnein oli saldolla 1+1 Linus Videll.

Illan toisessa ottelussa Suomi kaatoi Tshekin 6-1. Siirry lukemaan raporttia tästä linkistä.