Toronto Maple Leafs kasvatti pisteputken 16 otteluun

NHL palasi lyhyeltä joulutauolta 11 ottelun turvin. Toronto Maple Leafs jatkoi vahvaa kulkuaan joululoman jälkeenkin, Minnesota Wild ja Pittsburgh Penguins saivat pisteet maalivahtien huippupelillä, ja East Rutherfordissa Mark Parrish upotti kotijoukkueen.

Devils – Islanders 3-4 ja.

NY Islandersin Mark Parrishista tuli joukkueensa sankari, kun hän laukoi jatkoajalla 4-3-voittomaalin New Jersey Devilsiä vastaan. Tuolloin pelikello oli ehtinyt tikittää minuutin ja 25 sekuntia lisäaikaa.

Varsinaisella peliajalla Islanders oli jo hankkinut itselleen turvallisen tuntuisen 3-0-johdon, jonka Devils onnistui kuitenkin kirimään kiinni. Brian Rafalski ja Patrik Elias tekivät kavennusmaalit Devilsille toisessa erässä, ja Jeff Friesen tasoitti pelin 3-3-lukemiin kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Varsinaisella peliajalla Dave Scatchard, Mariusz Czerkawski ja Oleg Kvasha tekivät maalit Islandersille, joka voitti Devilsin toistamiseen kymmenen päivän sisään.

Islandersin Janne Niinimaa pelasi lähes 22 minuuttia.

Islandersilta oli sivussa joukkueen ykkössentteri Alexei Yashin, joka toipuu ranneleikkauksesta. Yashin loukkasi ranteensa tiistaina ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Hänen odotetaan palaavan pelikuntoon 10-12 viikossa.

Leafsin pisteputki sai jatkoa

Rangers – Maple Leafs 5-6 ja.

Toronto Maple Leafs on vakuuttavassa vedossa. Leafs voitti NY Rangersin jatkoajalla Madison Square Gardenissa numeroin 6-5, ja joukkueen pisteputki kasvoi samalla 16 otteluun. Leafs on myös NHL:n kärkipaikalla 51 pisteellään.

Avauserän jälkeen 1-1-tilanteessa ollut ottelu pyörähti vauhtiin toisessa erässä, jossa joukkueet tehtailivat seitsemän maalia. Leafs hankki erässä parhaimmillaan jo 4-1- ja 5-2-johdot, mutta Rangers tuli erän lopulla maalin päähän. Kotijoukkueen Matthew Barnaby tasoitti pelin 5-5-lukemiin kolmannessa erässä.

Jatkoajalla Leafs-kapteeni Mats Sundin ampui joukkueensa voittoon. Jatkoaikamaali oli ruotsalaisen uran kolmastoista, jolla mies jakaa NHL-ennätyksen yhdessä ex-joukkuetoveri Steve Thomasin kanssa.

Leafs on voittanut marraskuun 20. päivän jälkeen 14 ottelua, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kerran jatkoajalla.

Leafs-pakki Aki Berg pelasi reilut 18 minuuttia. Jussi Markkanen pelasi Rangersin maalilla kolmannesta erästä lähtien ja torjui 11 kertaa.

Roloson torjui pisteen

Red Wings – Wild 2-2

Minnesota Wild voi kiittää maalivahti Dwayne Rolosonia siitä, että joukkueen tappioton putki venyi seitsemään peliin. Roloson torjui Detroit Red Wingsiä vastaan 38 kertaa 2-2-tasapeliin päättyneessä ottelussa.

Wild johti peliä kahdesti, mutta Wings tuli tasoihin kummallakin kertaa. Marian Gaborik vei vieraat ensimmäisen kerran johtoon, kun toista erää oli pelaamatta 15 sekuntia. Wingsin Henrik Zetterberg tasoitti päätöserän kolmannella minuutilla. Wes Walz vei Wildin uudelleen johtoon, mutta Kris Draper tasoitti pelin päätösnumeroihin 2-2- 28 sekuntia myöhemmin.

Walzin maalin syöttänyt Antti Laaksonen sai peliaikaa lähes 22 minuuttia.

Caronin vuoro loistaa Pens-maalilla

Senators – Penguins 3-3

Minnesota Wildin tapaan myös Pittsburgh Penguins sai pisteen riistettyä hyvän maalivahtipelin turvin. Penguinsin maalilla tällä kaudella monta huippupeliä pelannut Marc-André Fleury on pelaamassa Suomessa nuorten MM-kisoja, joten nyt oli Sebastien Caronin vuoro loistaa.

Caron torjui 41 kertaa, ja piti Ottawa Senatorsia pitkään ahtaalla. Senatorsin Zdeno Chara onnistui tasoittaman pelin loppulukemiin 3-3 vasta kolmannessa erässä ajassa 14.49.

Ottelu oli ehtinyt vanheta vain reilut viisi minuuttia, kun Penguins johti jo 2-0 Tom Kostapoulosin maaleilla. Todd White ja Jason Spezza tasoittivat pelin 2-2-lukemiin vielä saman erän puolella. Penguinsin Steve McKenna antoi vieraille 3-2-johdon toisen erän alussa.

Senatorsin Mike Fisher pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa. Fisher oli alkukauden sivussa kyynärpääleikkauksen vuoksi.

Sharksin hyökkääjät heräsivät

Sharks – Kings 5-0

San Jose Sharks oli tehnyt edellisissä 12 ottelussa korkeintaan kaksi maalia. Los Angeles Kingsiä vastaan Sharks onnistui vihdoin tekemään enemmän kuin kaksi maalia, kun Patrick Marleau ja Jonathan Cheechoo pelasivat molemmat kahden maalin arvoisesti.

Nils Ekman teki kotijoukkueen ensimmäisen maalin. Evgeni Nabokov pelasi kauden kolmannen nollapelinsä torjuen 25 kertaa. Kingsin maalilla aloittanut Cristobal Huet sai tarpeekseen kahden erän jälkeen, kun Sharks johti 4-0. Huet torjui ottelussa 15 kertaa, ja hänen jälkeensä Kingsin maalille luistellut Milan Hnilicka oli kiekon tiellä kuudesti.

Kolmannen erän loppuhetkillä jaettiin 50 minuutin edestä rangaistuksia.

Huolimatta Sharksin hyökkäyksen tehottomuudesta ennen Kings-peliä, Sharks ei ole hävinnyt San Josessa kymmeneen peliin.

Cloutier torjui nollapelin

Flames – Canucks 0-2

Vancouver Canucksille riitti ensimmäisen erän maalit voittoon Calgary Flamesista. Canucksin ruotsalaispakki Mattias Öhlund laukoi ottelun voittomaaliksi jääneen osuman Flamesin maalilla pelanneen Miikka Kiprusoffin selän taaksen jo puolentoista minuutin pelin jälkeen.

Brendan Morrison teki ottelun viimeisen maalin ajassa 13.00. Canucksin maalilla torjunut Dan Cloutier pysäytti kiekon 31 kertaa ja pelasi kauden toisen nollapelinsä. Kiprusoff torjui ottelussa 29 kertaa.

Canucksin suomalaispakki Sami Salo jouduttiin auttamaan pois kentältä kolmannen erän loppupuolella, kun Flamesin Denis Gauthierin polvi osui Saloa polveen. Gauthier sai tilanteesta viiden minuutin rangaistuksen polvitaklauksesta sekä ulosajon.

Salo ehti pelata lähes 17 minuuttia ilman pisteitä. Canucksin Jarkko Ruutu sai vasstuuta reilut 12 minuuttia. Flamesin Toni Lydman kiekkoili 22 minuutin verran.