Suomi jäi nollille Ruotsia vastaan

MAAJOUKKUE / Uutinen
Ruotsi otti kotiturnauksensa voiton. Asia varmistui lopullisesti, kun se voitti Globenissa Suomen puhtaasti 4-0.

Lähtökohta oli se, että Ruotsille riittäisi pistekin turnausvoiton varmistamiseen. Suomi tarvitsisi turnausvoittoon voiton varsinaisella peliajalla.

Ottelun alku oli Suomelle vaikea, sillä Mikko Lehtonen sai rangaistuksen jo 11 sekunnin pelin jälkeen, ja alivoiman aikana Janne Niinimaa purki kiekon katsomoon. Suomi selvisi hyvin alivoimastaan, ja erän loppua kohden ote siirtyi enemmän Leijonille.

Suomen parhaat tilanteet tulivat ylivoimien aikana. Niko Kapasella oli loistava tilaisuus paluukiekosta, mutta kiekko pomppi juuri lavan yli. Ruotsikaan ei saanut kovinkaan vaarallisia paikkoja, vaan ensimmäiselle erätauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toisessa erässä jaettiin runsaasti rangaistuksia. Kuumimmat tunteet nähtiin yhdessä jälkitilanteessa, jossa istunnoille passitettiin Ruotsin 2+2-minuuttisen saanut Christian Berglund sekä suomalaiset Tommi Santala ja Janne Niinimaa.

Ruotsi siirtyi johtoon hieman ottelun puolen välin jälkeen. Teemu Laineen istuessa rangaistusaitiossa, Magnus Johansson laukoi siniviivalta Ruotsin johtoon. Maali livahti Iiro Tarkin jalkojen välistä.

Suomi sortui kahden ensimmäisen erän aikana kahdesti vaihtovirheeseen joukkueen pelatessa ylivoimaa.

Kolme osumaa päätöserässä

Päätöserään lähdettiin siis 1-0-tilanteessa. Ruotsi lisäsi onnekkaasti johtoaan kahteen maaliin jo minuutin jälkeen, kun Tony Mårtenssonin syöttö Mattias Weinhandlille kimposi suomalaispelaajasta maaliin.

Ruotsi puolusti vahvasti, ja Suomi hallitsi erän loppupuolta. Kunnon maalipaikoille oli kuitenkin vaikea päästä, ja Ruotsin maalivahti Johan Holmqvist hoiti loput.

Ruotsin saatua rangaistuksen väärästä vaihdosta Suomi otti Tarkin pois maaliltaan ja pääsi yrittämään kavennusta kuudella neljää vastaan. Sinä aikana ei tehty maalia kumpaankaan päähän, mutta rangaistuksen loputtua Linus Omark laittoi kiekon tyhjiin ja sinetöi samalla Ruotsin voiton. Suomestakin tuttu Daniel Widing iski läpiajosta vielä yhden osuman sen jälkeen, joten voitto Ruotsiin maalein 4-0.

Lopputulos tarkoitti sitä, että Ruotsi voitti turnauksen puhtaalla pelillä eli yhdeksällä pisteellä. Venäjän saldo oli viisi pistettä ja toinen sija, Suomi oli kolmas neljällä pisteellä. Tshekki jäi pisteittä.

Turnauksen All Starsiin valittiin maalivahdiksi Ruotsin Holmqvist, puolustajiksi Janne Niinimaa sekä Ruotsin kapteeni Kenny Jönsson. Hyökkäysketjun muodostavat Niko Kapanen, Venäjän Maksim Rybin ja Ruotsin Weinhandl.