Semin ja Capitals sopimukseen

NHL / Uutinen
Washington Capitals ja Aleksandr Semin ovat päässeet vihdoin ja viimein yhteisymmärrykseen venäläishyökkääjän jatkosta. Semin palaa Capitalsiin ensi kaudeksi, kun osapuolet solmivat kaksivuotisen sopimuksen.

Seminin aikaisempi NHL-sopimus purettiin. Uusi kaksi kautta kattava sopimus astuu voimaan kaudella 2006-07. Sopimuksen mukaan 22-vuotias Semin tienaa kaudesta 1,3 miljoonaa dollaria.

Capitalsin organisaatioon koko ajan kuulunut Semin on kiekkoillut viimeiset kaksi kautta Venäjän pääsarjan Lada Toljatissa ja Khimik Mytishissä. Viimeksi Semin pelasi Capitalsissa kaudella 2003-04, jolloin venäläistulokas saalisti 52 runkosarjaottelussa 10 maalia ja 12 syöttöpistettä.

NHL-työsulun ja kauden 2004-05 ajaksi Semin lähetettiin Capitalsin farmijoukkue Portland Piratesiin. Venäläishyökkääjä kuitenkin kieltäytyi farmikomennuksesta ja siirtyi sen sijaan pelaamaan Lada Toljatin riveihin. Siirtymistään Semin perusteli muun muassa varusmiespalvelulla.

Tapahtuman seurauksena Capitals haastoi Seminin ja tämän agentin oikeuteen. Capitals vetosi etenkin Seminin siirron laittomuuteen, koska pelatessaan Venäjällä Semin oli yhä NHL-sopimuksen alainen. Oikeus kuitenkin hylkäsi Capitalsin haasteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle