SaiPan suuri joulusiivous!

LIIGA / Uutinen
Joulusiivouksen omassa kodissaan suorittaa varmasti suurin osa suomalaisista, mutta jääkiekkojoukkueiden sisällä tällaista harvemmin harrastetaan. SaiPa kuitenkin siivouksen suoritti. Sen seurauksena Lappeenrannan ylpeyden riveistä poistuvat Pasi Tuominen, Sami Lehtinen ja Bluesista lainassa ollut Jani Virtanen. Lisäksi varmistusta vaille on Juri Kuznetsovin siirtyminen Jaroslavin Lokomotiviin. Tulopuolellakin on yksi pelaaja, sillä Kärpistä pois lähtenyt Kristian Taubert tulee SaiPaan koeajalle.

SaiPa jatkaa joukkueensa uudistamista, pyrkien näin piristämään joukkueen peliä ja samalla kasaamaan joukkuetta tulevia kausia ajatellen.

Odotetuin poislähtijöistä lienee ollut Juri Kuznetsov, josta oli ja on kiinnostunut Venäjän pääsarjassa pelaava Jaroslav Lokomotiv. Viikonlopun tienoilla selvisi, että Kuznetsovin lievä olkavaiva ei estä siirtoa ja asia on enää varmistusta vaille. Jaroslav ja Kuznetsov ovat asiat jo sopineet ja seurojen välisten sopimuspapereiden pitäisi saapua SaiPalle lähipäivinä. Edelliskausien paras puolustaja siirtynee siis huonon alkukauden jälkeen Venäjälle.

Sitä vastoin Pasi Tuomisen siirtyminen Jokereihin oli jo hieman yllättävämpi asia, joskin Tuominen on ollut SaiPan alkukauden ehkäpä pahin alisuorittaja. Viime kaudella keltamustissa elämänsä kauden pelannut “Patu” ei ole tänä syksynä pystynyt lähellekään viime kauden suorituksiin. Ehkä yllättävintä siirrossa on se ettei SaiPa tehnyt vaihtokauppaa, vaan vuokrasi pelaajan loppukaudeksi ilman että kukaan matkasi Lappeenrantaan.

Kolmas poislähtijä on maalivahti Sami Lehtinen, josta tuli tavallaan turha pelaaja, kun Juha Kuokkanen osoitti pystyvänsä pelaamaan liigassa. Kolmosmaalivahdiksi tippunut Lehtinen siirtyy Ruotsiin Nybro IF:n joukkueeseen joka pelaa Ruotsin 1. divisioonassa.

Myös Espoon Bluesista lainassa ollut Jani Virtanen jättää SaiPan. SaiPa olisi halunnut pitää Virtasen, mutta kun Bluesillakin oli tarvetta puolustajalle, eivät he suostuneet lainan jatkoon.

Liikennettä oli yhden pelaajan verran myös Kisapuistoa kohti, sillä Kärpistä lähtenyt Kristian Taubert tulee SaiPaan koeajalle. Taubert tunnetaan kovaotteisena puolustajana, joka Kärppien divisioona aikoina teki myös mukavia pistesaldoja.

Samalla julkaistiin myös kaksi jatkosopimusta nykyisten pelaajien kanssa. Koeajalla ollut Tommi Sova sai sopimuksen loppukaudeksi ja nuori maalivahtilupaus Juha Kuokkanen jatkoi sopimustaan kevääseen 2003.

» Lähetä palautetta toimitukselle