Red Wings varmisti runkosarjavoiton, Lightning Idän ykköspaikan

Torstain NHL-kierrokselle mahtui viisi ottelua. Suomalaisista Tuomo Ruutu, Olli Jokinen, Niklas Hagman ja Joni Pitkänen kasvattivat pistesaldojaan. Chicagossa Nashville Predators nappasi arvokkaan voiton.

Blackhawks – Predators 1-3

Nashville Predators otti tärkeät kaksi pistettä Chicago Blackhawksista 3-1-vierasvoitolla, jonka myötä Predators on yhden voiton päässä seuran historian ensimmäisestä pudotuspelipaikasta.

Predators iski ottelun avausmaalin ylivoimalla yhdentoista ja puolen minuutin pelin jälkeen. Steve Sullivan nousi maalille ja sujautti kiekon Blackhawks-vahti Jocelyn Thibault’n alta maaliin. Adam Hall iski 2-0-lukemat taululle vain 28 sekuntia myöhemmin.

Toisen erän puolivälissä Blackhawksin Eric Daze katkaisi Predatorsin purkuyrityksen ja syötti kiekon Tuomo Ruudulle, joka vetäisi nopeasti 2-1-kavennuksen.

Kolmannen erän lopulla Sullivan antoi syötön Jeremy Stevensonille, joka iski 3-1-ylivoimaosuman.

Predatorsilla on 89 pistettä ja joukkue on Läntisessä konferenssissa jaetulla seitsemännellä sijalla Edmonton Oilersin ja St. Louis Bluesin kanssa. Predatorsilla on runkosarjaa pelattavana kaksi ottelua, joista toinen on St. Louis Bluesia vastaan. Myös Bluesilla on kaksi ottelua jäljellä, mutta Oilersilla vain yksi.

Red Wings voitti runkosarjan

Blues – Red Wings 2-3

Detroit Red Wings varmisti runkosarjan voittajalle jaettavan President’s Trophyn voiton kukistamalla St. Louis Bluesin tämän kotihallissa maalein 3-2. Blues puolestaan tarvitsee kaksi pistettä pudotuspelipaikan varmistamiseen.

Boyd Devereaux vei Red Wingsin 1-0-johtoon reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Kuutisen minuuttia myöhemmin Steve Thomas laukoi vieraat kahden maalin johtoon Brett Hullin jättösyötöstä.

Blues tuli toisessa erässä nopeasti tasoihin. Erää oli pelattu vajaat kaksi minuuttia, kun Mike Sillinger kavensi ja vain reilu minuuttia myöhemmin Brian Savage tasoitti pelin. Molemmat maalit syntyivät reboundista.

Kaksi minuuttia ennen erän loppua Red Wingsin Ray Whitney veti ottelun viimeiseksi jääneen 3-2-osuman.

Red Wings laukoi ottelussa vain 12 kertaa, joten Bluesin maalivahti Chris Osgood onnistui torjumaan vain yhdeksän kertaa. Red Wingsin maalilla pelannut 30-vuotias tulokasmaalivahti Marc Lamothe teki 26 torjuntaa.

St. Louis johdatti Lightningin voittoon

Lightning – Panthers 4-3

Tampa Bay Lightning voitti naapuriseura Florida Panthersin 4-3 ja varmisti samalla Itäisen konferenssin runkosarjavoiton.

Panthersin Olli Jokinen teki ottelun avausmaalin neljän ja puolen minuutin pelin jälkeen. Niklas Hagman oli maalin toinen syöttäjä.

Lightningin Brad Richards tasoitti myöhemmin samassa erässä, mutta erätauolle siirryttiin Panthersin johdossa, kun Donald Audette iski 2-1-johtomaalin Jokisen syötöstä.

Toinen erä oli maaliton. Päätöserän alussa Lightningin Fredrik Modin tasoitti pelin 2-2-lukemiin ja Martin St. Louis iski Lightningin erän puolivälissä ensimmäistä kertaa johtoon. Panthersin Lyle Odelein tasoitti pelin, mutta St. Louis iski 4-3-voittomaalin pari minuuttia ennen päätössummeria.

NHL:n pistepörssiä seitsemän pisteen erolla toisena olevaan Joe Sakiciin johtava St. Louis katkaisi kuuden ottelun maalittoman putkensa. St. Louis’lla on nyt kasassa 37 maalia ja 93 pistettä.

Burke pelasi virheettömästi

Canadiens – Flyers 0-2

Montreal Canadiens hävisi viidennen kerran peräkkäin ja epäonnistui varmistamaan seitsemännen sijansa konferenssissa. Canadiensin 2-0-lukemin voittanut Philadelphia Flyers pääsi 100 pisteeseen.

Simon Gagne teki Flyersin ensimmäisen maalin toisessa erässä, kun Flyers pelasi ylivoimalla. Jeremy Roenick antoi syötön maalin eteen, josta Gagne sutaisi 1-0-osuman. Maalin toinen syöttäjä oli Joni Pitkänen.

Kolmatta erää oli pelattu vajaat yhdeksän minuuttia, kun Flyersin Michal Handzus sai Bell Centren yleisön buuaamaan iskemällä ottelun viimeiseksi jääneen 2-0-maalin.

Canadiensin maalilla pelannut Jose Theodore torjui 21 laukausta. Nollapelin pelannut Sean Burke oli kiekon tiellä 24 kertaa.

Flyers sai pelaavaan miehistöönsä kaksi pitkäaikaista sairastupalaista, kun puolustaja Eric Desjardins ja hyökkääjä Keith Primeau palasivat kokoonpanoon. Desjardins paranteli 32 ottelun ajan murtunutta kyynärvarttaan ja Primeau oli sivussa 21 ottelua aivotärähdyksen vuoksi.

Bruinsin ja Capitalsin välillä tasaista

Bruins – Capitals 3-3

Boston Bruins paransi omaa NHL-ennätystään pelaamalla kauden 30. jatkoaikaottelunsa. Bruins ja Washington Capitals päätyivät 3-3-tasapeliin. Pisteen menetys tiesi myös, että Itäisessä konferenssissa toisena oleva Bruins ei voi enää ohittaa ykkösenä olevaa Tampa Bay Lightningia.

Nick Boynton iski Bruinsin 1-0-johtoon, kun toinen erä oli vanhentunut reilut viisi minuuttia. Capitalsin Brendan Witt tasoitti pelin muutama minuutti myöhemmin.

Brian Rolston menetti kiekon erän jälkimmäisellä puoliskolla ja Capitalsin Kip Miller sai kiekon haltuunsa. Miler antoi syötön Jean-Luc Grand-Pierrelle, joka veti Capitalsin 2-1-johtoon seitsemän minuuttia ennen erätaukoa.

Glen Murray tasoitti pelin kolmannen erän alussa ja vain 84 sekuntia myöhemmin Dan McGillis siirsi Bruinsin onnekkaasti 3-2-johtoon, kun kiekko meni Caps-vahti Olaf Kölzigin luistimen kautta maaliin. Jeff Halpern ohjasi tasoituksen Josef Boumediennen laukauksesta yhdeksän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Bruinsille tasapeli tuli kalliiksi, sillä joukkueen kapteeni ja paras pistemies Joe Thornton loukkaantui kolmannen erän alussa. Capitalsin pakki Tomas Rohloff huitaisi Thorntonia oikeaan ranteeseen, jonka jälkeen Thornton jätti pelin kesken. Pelin jälkeen hänellä sanottiin olevan ”vamma ylävartalossa”. Pudotuspelit ovat selvästikin tulossa.