TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

NHL:ssä tapahtuu viikolla 29: Ryderille, Orpikille ja Carknerille sopimukset

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Ryder jatkaa Montrealissa

Montreal Canadiens ja hyökkääjä Michael Ryder välttivät välimieskäsittelyn, kun osapuolet allekirjoittivat vuoden mittaisen jatkosopimuksen sunnuntaina. Paperi on arvoltaan 2,2 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Kaksi kautta NHL:ssä pelannut Ryder iski viime kaudella 30 maalia ja 55 pistettä 81 ottelussa.

Brooks pysyy Pens-paidassa

Pittsburgh jatkoi jatkosopimusten tekoa. Tällä kertaa vuorossa oli puolustaja Brooks Orpik, jonka kanssa Penguins solmi kaksivuotisen sopimuksen. Kaudella 2005-06 Orpik teki kaksi maalia ja sai seitsemän syöttöpistettä. Kauden päätteeksi Orpik edusti Yhdysvaltoja jääkiekkoilun MM-kisoissa.

Lisäksi Penguins on tehnyt sopimuksen puolustaja Matt Carknerin kanssa. Sopimus kattaa yhden kauden. Carkner on kiekkoillut viimeisimmät kaudet San Jose Sharksin organisaatiossa.

Washingtonille kaksi sopimusta

Washington Capitals on solminut kolmivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Ben Clymerin kanssa. Kaudella 2005-06 Clymer pelasi 77 ottelussa Capitalsissa. Sekä hyökkääjänä että puolustajana pelaamaan pystyvä Clymer iski 16 maalia ja antoi 17 maaliin johtanutta syöttöä.

Samalla Capitals ilmoitti tehneensä sopimuksen laitahyökkääjä Peter Vandermeerin kanssa. Pitkään farmisarjoja tahkonneen kanadalaisen sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Legwandille ja Tootoolle jatkopahvit

Nashville Predators on tehnyt kaksivuotiset jatkosopimukset keskushyökkääjä David Legwandin ja laitahyökkääjä Jordin Tootoon kanssa. Legwandin sopimuksen arvoa ei julkistettu. Tootoon sopimus on arvoltaan 1,2 miljoonaa dollaria.

Polvivammasta kärsinyt 25-vuotias Legwand pelasi menneellä kaudella vain 44 ottelua. Kyseisissä mittelöissä yhdysvaltalainen saalisti 26 pistettä. Tootoo esiintyi Predators-kokoonpanossa 34 ottelussa tehoin 4+6.

Lisäksi Predators on solminut yksivuotiset sopimukset puolustaja Sheldon Brookbankin ja hyökkääjä Ramzi Abidin kanssa.

Blue Jackets ahkerana sopimusrintamalla

Columbus Blue Jackets ja hyökkääjä Jason Chimera välttivät välimieskäsittelyn, kun osapuolet sopivat kaksivuotisesta jatkosopimuksesta. Kuluneella kaudella 27-vuotias Chimera kiekkoili 80 ottelussa Blue Jackets -kokoonpanossa. Pistetilastoaan kanadalaishyökkääjä kartutti 17 maalilla ja 13 syöttöpisteellä.

Lisäksi Blue Jackets teki jatkosopimuksen puolustaja Jamie Pushorin kanssa. Menneellä kaudella pääasiassa farmissa Syracuse Crunchissa pelannut 33-vuotias Pushor esiintyi vain neljässä NHL-ottelussa.

Armstrong pukee pingviininutun jatkossakin

Laitahyökkääjä Colby Armstrong edustaa tulevallakin kaudella Pittsburghia. Jatkosopimus on yksivuotinen. Kaudella 2005-06 Armstrong pelasi Penguinsissa 47 ottelua, joissa syntyivät tehot 16+24=40. Armstrong on Penguinsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2001.

Penguins on tehnyt myös sopimuksen puolustaja Wade Skolneyn kanssa. Vapaana agenttina ollut 25-vuotias kanadalainen kuului menneellä kaudella Philadelphia Flyersin organisaatioon.

Tallinder ja Sabres sopivat jatkosta

Buffalo Sabres on solminut jatkosopimuksen ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinderin kanssa, minkä seurauksena osapuolet välttivät välimieskäsittelyn. Tuoreen sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

TPS:stä tuttu Tallinder pelasi viime kaudella 82 ottelua, joissa iski NHL-uransa toistaiseksi parhaimmat pisteet 6+15. Lisäksi hänelle merkittiin tehopörssiin lukemaksi +10.

Hurricanes värkkäsi sopimuksia

Carolina Hurricanes on tehnyt sopimukset puolustaja Tim Conboyn sekä hyökkääjien Mike Angelisin ja Scott Kelmanin kanssa. Conboyn ja Kelmanin sopimukset kattavat yhden kauden. Angelisin sopimus on kolmivuotinen tulokassopimus.

Jarret Stoll jatkaa Oilersissa

Edmonton Oilers teki kaksivuotisen jatkosopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. Sopimus on yhteisarvoltaan 4.4 miljoonaa dollaria. Stollin sopimus olisi mennyt välimiehen käsiteltäväksi tulevan viikon maanantaina.

Menneellä kaudella 24-vuotias keskushyökkääjä pelasi Oilersin paidassa runkosarjan kaikki 82 ottelua ja teki näissä 22+46=68 pistettä. Hyvänä kahden suunnan keskushyökkääjänä tunnettu Stoll on Oilersin toisen kierroksen varaus vuoden 2002 draftista.

Lisäksi Oilers ilmoitti tehneensä kaksivuotisen tulokassopimuksen yliopistopuolustaja Tom Gilbertin kanssa. Alunperin Gilbert on Colorado Avalanchen varaus vuodelta 2002. Oilersin listoille hän siirtyi, kun seura kauppasi Tommy Salon Avalancheen.

LeNeveu ja Zigomanis jatkavat Arizonassa

Phoenix Coyotes teki jatkosopimukset maalivahti David LeNeveun ja hyökkääjä Mike Zigomaniksen kanssa. Zigomanis kirjoitti nimensä kaksivuotiseen- ja LeNeveu yksivuotiseen sopimukseen. Viime kaudella tulokaskautensa NHL:ssä pelannut LeNeveu saa ensi kaudesta 585 200 dollaria.

Menneellä kaudella LeNeveu pelasi Phoenixissa 13 ottelua ja keräsi kolme voittoa. Hän päästi keskimäärin 3.24 maalia ottelua kohden ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 88,6. LeNeveu on Phoenixin toisen kierroksen varaus vuodelta 2002.

Bruins sopimuksiin kolmen vapaan agentin kanssa

Boston Bruins on solminut sopimukset puolustajien Wade Brookbankin ja Jason Yorkin, sekä hyökkääjä Jeff Hogganin kanssa. Kaikki pelaajat olivat vapaina agentteina.

Brookbankille seuraava kausi on kahdeksas ammattitasolla. Kovaotteisen puolustajan NHL-tilastot kertovat mitä varten mies Bostoniin hankittiin: 61 ottelussa on syntynyt tehot 3+2=5 ja mukavat 214 jäähyminuuttia.

Jason York, 36, pelaa ensi kaudella 15. ammattilaiskautensa. Bostonista tulee miehen viides NHL-seura. York on Detroitin kuudes varaus vuodelta 1990, 129. varaus kaiken kaikkiaan. York pelasi viime kauden Luganossa, Sveitsissä, tehoin 3+17=20. 34 ottelussa kertyi myös mukavasti jäähyminuutteja: 122. Hänen NHL-tilastonsa näyttävät seuraavalta: 708 ottelussa on syntynyt 41+180=221 tehot ja 589 jäähyminuuttia.

Jeff Hoggan, 28, aloittaa Bostonissa kuudennen ammattilaiskautensa. Hoggan pelasi viime kaudella ensimmäisen täyden NHL-kautensa St. Louis Bluesissa. 52 ottelussa syntyi tehot 2+6=8. Jäähypenkkiä mies kuluttu 34 minuutin verran.

Nils Ekman Pittsburghiin

San Jose Sharks kauppasi ruotsalaishyökkääjä Nils Ekmanin ja nuoren maalivahdin Patrick Ehelechnerin Pittsburgh Penguinsiin ensi kesän toisen kierroksen varausoikeutta vastaan. San Josen saama toisen kierroksen varausoikeus on Carolinan aiemmin Pittsburghiin lähettämä varausoikeus Mark Recchin kaupasta.

Ekman pelasi menneellä NHL-kaudella San Josessa 77 ottelua ja teki näissä peleissä 21+36=57 pistettä. Lisäksi hän sai tehotilastoonsa lukeman +20 ja otti 56 jäähyminuuttia. Hän oli San Josen menneen kauden neljänneksi paras pistemies ja hänen tehotilastonsa oli joukkueen kolmanneksi paras. Ekman oli Selke Trophy -äänestyksessä (NHL:n paras puolustava hyökkääjä) menneellä kaudella 11. sijalla.

Ekman on tehnyt kahdella viimeisimmällä kaudella yli 20 maalia ja yli 50 pistettä. Lisäksi hän ollut tehotilastossa kahden viimeisimmän kauden aikana plussalla yhteensä +50 verran. Urallaan Ekman on pelannut NHL:ssä 230 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 136 (54+82) pistettä. Pittsburghin saama saksalaisvahti Ehelechner on San Josen viidennen kierroksen varaus vuoden 2003 draftista.

Chris Kunitz jatkaa Anaheimissa

Laitahyökkääjä Chris Kunitz, 26, on allekirjoittanut Anaheim Ducksin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Kunitz pelasi menneellä kaudella 67 runkosarjaottelua, tehoin 19+22=41, kun taas pudotuspeleissä pelatut 16 ottelua tuottivat pistesaldon 3+5=8.

Rick Berry Islanders-paitaan

27-vuotias puolustaja Rick Berry siirtyy vuoden mittaisella sopimuksella New York Islandersin vahvuuteen. Uhrautuvasta pelityylistään tunnettu Berry on kiekkoillut neljän NHL-kautensa aikana Coloradossa, Pittsburghissa ja Washingtonissa. Viime kauden puolustaja vietti Milwaukeen AHL-joukkueessa.

MacTavishille pitkä jatkopesti

Edmontonin Stanley Cup-finaaleihin vienyt Craig MacTavish on tehnyt neljän vuoden jatkosopimuksen Oilersin kanssa. MacTavish on valmentanut Edmontonia kesästä 2000 lähtien.
Hän on noussut kaikkien aikojen Oilersien valmentaja-listalla toiseksi voittoprosenteissa sekä voitoissa.

Samalla ilmoitettiin myös että seuran toimitusjohtaja Patrick LaForge jatkaa neljä vuotta johdossa.

Dubielewiczille jatkosopimus

New York Islandersin uusi GM Garth Snow ei aikaillut etsiessään itselleen seuraajaa joukkueen varamaalivahdiksi. Islanders teki sopimuksen 27-vuotiaan Wade Dubielewiczin kanssa. Viime kaudella Bridgeport Sound Tigersin riveissä torjunut Dubielewicz vahvistaa Islandersia vuoden verran. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei kerrottu.

Bryan Helmer siirtyi kojoottien takalinjoillle

Phoenix Coyotes teki kaksivuotisen sopimuksen kokeneen puolustajan Bryan Helmerin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Menneellä kaudella 34-vuotias puolustaja pelasi Detroitin farmijoukkueessa Grand Rapidsissa 80 ottelua ja teki 12+44=56 pistettä. Hänet valittiin kauden jälkeen AHL:n toiseen tähdistökentälliseen. Helmer on pelannut NHL:ssä yhteensä 134 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 8+15=23 pistettä.

Wyatt Smith palaa kotikonnuilleen

Minnesotassa yliopistouransa pelannut hyökkääjä Wyatt Smith palaa Minnesotaan. Reilun 8000 asukkaan Thief River Fallsista, Minnesotan osavaltiosta kotoisin oleva Smith on urallaan aiemmin pelannut Phoenixin, Nashvillen ja Islandersin riveissä, ja tehnyt uransa 125 ottelussa 7+16 tehot.

Minnesotan apulaistoimitusjohtaja Tom Lynn kuvaili Smithiä tyypilliseksi Wild-pelaajaksi. Kova luistelija ja periksiantamaton, järkevä pelaaja.

Kings jatkoi Belangerin sopimusta

Los Angeles Kings jatkoi keskushyökkääjä Eric Belangerin sopimusta vuodella. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei ilmoitettu. Menneellä kaudella 28-vuotias hyökkääjä pelasi Kingseissa 65 ottelua ja teki näissä 17 maalia ja 37 pistettä. Belanger on pelannut urallaan 323 ottelua ja tehnyt näissä 63+87=150 pistettä. Hän on pelannut koko uransa ajan Los Angelesissa.

Adam Hall Rangersiin

NY Rangers, Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators tekivät kolmen joukkueen sisäisen pelaajakaupan, jonka seurauksena siirtyi kolme pelaajaa ja yksi varausvuoro. Ensin Nashville Predators kauppasi Adam Hallin Rangersiin vaihdossa Dominik Mooreen. Tämän jälkeen Predators kauppasi Mooren ja tsekkihyökkääjä Libor Pivkon Pittsburghiin, josta Nashville sai ensi kesän kolmannen kierroksen varausvuoron.

Kaupan avainpelaaja on 25-vuotias isokokoinen jenkkihyökkääjä Adam Hall, joka pelasi menneellä kaudella Nashvillessa 75 ottelua ja teki näissä uransa parhaat 14+15 pistettä. Tätä edeltävän kauden Hall pelasi Kuopion Kalpan riveissä. Hall ja Pittsburghiin päätynyt Moore tulevat käymään vielä välimiehen kautta uudet sopimusneuvottelut elokuun 2. päivä.

Sanderson jatkaa uraansa Flyersissa

Philadelphia Flyers ilmoitti tehneensä kaksivuotisen sopimuksen vapaana agenttina olleen kokeneen laitahyökkääjän Geoff Sandersonin kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu. Menneellä kaudella 34-vuotias nopea laituri pelasi Phoenixissa 77 ottelua ja teki 25 maalia ja 46 pistettä. Sanderson on edustanut 15 vuotta kestäneellä NHL-urallaan Phoenixin lisäksi aiemmin Hartford Whalersia, Carolina Hurricanesia, Vancouver Canucksia ja Buffalo Sabresia.

Sanderson on pelannut NHL:n runkosarjassa yhteensä 1005 ottelua ja tehnyt näissä 341+317=658 pistettä. Pudotuspelejä hyökkääjä on pelannut 55 ottelua ja tehnyt 9+10=19 pistettä. Sanderson on rikkonut pitkällä urallaan 30 maalin rajapyykin kuusi kertaa. Hän on Hartfordin toisen kierroksen varaus vuoden 1990 draftista.

Thrashers-sopimuksia

Hyökkääjä Kyle Wanvigin ura jatkuu Atlanta Thrashersissa, kun Wanvig ja Thrashers sopivat tuoreesta ammattilaissopimuksesta. Sopimuksen tarkkoja yksityiskohtia ei julkistettu. Menneellä kaudella 25-vuotias Wanvig kiekkoili Minnesota Wildin riveissä 51 ottelussa. Pistetiliään kanadalaishyökkääjä kartutti neljällä maalilla ja kahdeksalla syöttöpisteellä.

Lisäksi Thrashers on tehnyt jatkosopimukset hyökkääjien Derek MacKenzien, Karl Stewartin ja Kevin Doellin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

Tukku Senators-sopimuksia

Ottawa Senators ilmoitti jatkaneensa hyökkääjä Antoine Vermetten sopimusta kahdella vuodella. Sopimus tuo ranskankanadalaiselle miljoonan dollarin vuositulot.

Menneellä kaudella huomenna 24-vuotta täyttävä hyökkääjä pelasi runkosarjan kaikki 82 ottelua ja teki näissä 21+12=33 pistettä. Pudotuspeleissä Vermette pelasi 10 ottelua ja teki kaksi maalia. Vermette on pelannut NHL:ssä yhteensä 139 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 28+19=47 pistettä. Hän on Ottawan toisen kierroksen varaus vuodelta 2000.

Lisäksi Senators on tehnyt yksivuotiset tulokassopimukset hyökkääjien Andrew Ebbettin ja Ryan Vescen sekä puolustaja Charlie Cookin kanssa.

Leclaire sopimukseen Blue Jacketsin kanssa

Columbus Blue Jackets teki kaksivuotisen sopimuksen nuoren maalivahdin Pascal Leclairen kanssa. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Menneellä kaudella 23-vuotias maalivahti pelasi Columbuksessa 29 ottelua ja keräsi näistä 11 voittoa. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 91.1% ja hän päästi selkänsä taakse keskimäärin 3.23 maalia ottelua kohden. Leclairea pidetään Columbuksen tulevaisuuden maalivahtina. Hän oli seuran ensimmäisen kierroksen varaus (yhteensä 8. varattu pelaaja) vuoden 2001 draftissa.

Peca Torontoon

Toronto Maple Leafs ilmoitti tehneensä vuoden sopimuksen vapaana agenttina olleen keskushyökkääjän Michael Pecan kanssa. Sopimus on arvoltaan 2.5 miljoonaa dollaria. Peca on valittu 11-vuotisella urallaan kaksi kertaa NHL:n parhaana puolustavana hyökkääjänä. Menneen kauden Peca pelasi Edmontonissa, jossa hän teki runkosarjassa 71 ottelussa 9+14=23 pistettä. Edmontonin hienosti menneissä pudotuspeleissä Pecalla oli suuri rooli ja hän teki 24 pudotuspeliottelussa 6+5=11 pistettä.

Peca on Vancouver Canucksin toisen kierroksen varaus vuoden 1992 draftista. Torontosta kotoisin oleva Peca on pelannut NHL:ssä yhteensä 693 runkosarjan ottelua ja tehnyt näissä 160+234=394 pistettä. Pudotuspeleissä Peca on pelannut 93 ottelua, joissa hän on tehnyt 15+19=34 pistettä. Peca on edustanut urallaan aikaisemmin Vancouveria, Buffaloa, NY Islandersia ja Edmontonia.

Nashville ja Carolina kaupoilla

Nashville Predators ja Carolina Hurricanes ovat tehneet vaihtokaupan, jossa hyökkääjät Scott Walker ja Josef Vasicek vaihtavat seuroja. Kokenut laitahyökkääjä Walker matkaa Hurricanesiin. Loukkaantumisista kärsinyt Vasicek siirtyy Predatorsin riveihin.

Menneellä kaudella 33-vuotias Walker esiintyi ainoastaan 33 ottelussa Predatorsissa. Muun muassa rannevammasta kärsinyt kanadalainen iski viisi maalia ja jakoi 16 maaliin johtanutta syöttöä. Polvivammaa potenut 25-vuotias Vasicek tahkosi kuluneella kaudella vain 23 runkosarjaottelussa. Kyseisissä kamppailuissa tshekkihyökkääjä saalisti yhdeksän pistettä.

Lisäksi Hurricanes on tehnyt kokeneen laitahyökkääjä Shane Willisin kanssa vuoden kattavan sopimuksen.

Rangers kiinnitti Ortmeyerin

NY Rangers teki jatkosopimuksen hyökkääjä Jed Ortmeyerin kanssa. Sopimus on vuoden mittainen ja arvoltaan 551.76o dollaria. Menneellä kaudella 27-vuotias hyökkääjä pelasi Rangersin paidassa 78 ottelua ja teki näissä 5+2=7 pistettä. Urallaan Ortmeyer on pelannut Rangersin paidassa yhteensä 136 ottelua ja tehnyt näissä 7+6 pistettä.

Lisäksi Rangers on tehnyt jatkosopimuksen puolustaja Bryce Lampmanin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

Canucks ilmoitti uuden valmennuksensa

Vancouver Canucks ilmoitti tänään uuden valmennuksensa kokoonpanon. Päävalmentajaksi jo aiemmin ilmoitetun Alain Vigneaultin lisäksi seurassa uusina valmentajina tulevat toimimaan ensi kaudella Rick Bowness ja Mike Kelly. Seuran valmennuksen täydentää joukkueen vanhasta valmentaja-kokoonpanosta Barry Smith, joka tulee toimimaan Vancouverissa neljättä kautta valmentajana.

Rick Bowness siirtyy Canucksin penkin taakse Phoenixin organisaatiosta, jossa hän toimi apulaisvalmentajana edelliset viisi vuotta. Hänellä on aiempaa valmennuskokemusta myös Winnipeg Jetsista, Ottawa Senatorseista, Boston Bruinseista ja NY Islanderseista. Mike Kelly siirtyy Vancouverin penkin taakse puolestaan Canucksin farmiseurasta Manitoba Moosesta, jossa Kelly toimi viime kaudella kakkosvalmentajana.

Don MacLean Phoenixiin

Phoenix Coyotesin manageri Michael Barnett ilmoitti, että seura on tehnyt kahden vuoden sopimuksen viime kaudella AHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Don MacLeanin kanssa. Kaksisuuntaisen sopimuksen arvo on 500.000 dollaria kautta kohden. MacLean teki menneellä kaudella Grand Rapids Griffinsissa 56 maalia ja 88 pistettä pelaamissaan 76 ottelussa. Hänet valittiin kauden jälkeen myös AHL:n ensimmäiseen tähdistökentälliseen.

Tampassa useita sopimuksia

Tampa Bay Lightning on julkaissut jatkosopimuksia sekä uusiakin sopimuksia usean pelaajan kanssa.

Hyökkääjä Mitch Fritz, 25, kirjoitti vuoden jatkosopimuksen, joka on kaksisuuntainen.
203-senttinen ja 117-kiloinen Fritz pelasi viime kaudella 69 ottelua Springfieldin
AHL-joukkueessa tehoin 5+6. Jäähyminuutteja kertyi peräti 212 kpl.
Fritz liittyi Tampan organisaatioon vapaana agenttina kesällä 2005.

Myös Eric Healey, 31, on tehnyt vuoden sopimuksen, joka on kaksisuuntainen Fritzin tapaan.
Healey aloitti NHL-uransa Calgaryn organisaatiossa, mutta NHL-pelejä hän ei ole
saanut vyölleen toistaiseksi.
AHL:ssa sensijaan otteluita on kertynyt 439 ja tehoja niissä on syntynyt 359.
Healey pelasi viime kaudella AHL:n Providence Bruinsissa ja teki yhteensä tehot
29+42.

Blair Jones, 19, teki normaalin tulokassopimuksen, jonka pituus on kolme vuotta.
Häne pelasi viime kaudella WHL:n Moose Jaw Warriorsissa ja 72 ottelussa syntyi
35 maalia sekä 50 syöttöpistettä.

- Blair pelaa pelipaikalla, joka ei ole organisaatiossamme kauhen vahva. Tämän takia
haluamme tehdä kaiken, että hänen uransa lähtee nousuun ja näemme samalla, miten
hän pelaa ammattilaistasolla, määritteli toimitusjohtaja Jay Feaster Jonesin
sopimusta.

Jones on Lightningin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2005.

Hyökkääjä Ryan Craig, 24, on tehnyt myös jatkosopimuksen, joka sekin niin ikään on
kaksisuuntainen. Craig pelasi viime kaudella tulokkaana Tampassa 48 ottelua ja
teki 15 maalia sekä antaen 13 maaliinjohtanutta syöttöä. Brittiläisessä
Columbiassa syntynyt hyökkääjä ehti edustaa Tampaa myös pudotuspeleissä.
Kausi alkoi kuitenkin Springfieldissä, missä Craig iski piste per ottelutahdilla
merkintöjä pöytäkirjoihin.

- Ryanilla oli uskomaton tulokaskausi viime kaudella ja odotamme innolla näkevämme
hänen parantavan tällä kaudella esityksiään, suitsutti Feaster yhtä viime kauden
positiivista yllätystä Tampan joukkueessa.

Craig on alkujaan Tampan kahdeksannen kierroksen varaus vuodelta 2002.

Christoph Schubertille jatkosopimus

Ottawa Senators ilmoitti tehneensä vuoden jatkosopimuksen saksalaispuolustaja Christoph Schubertin kanssa. Sopimus on arvoltaan 525.000 dollaria. Menneellä kaudella 24-vuotias puolustaja pelasi Ottawan paidassa NHL-tulokaskaudellaan 56 ottelua ja teki näissä 4+6=10 pistettä. Schubert on Ottawan neljännen kierroksen varaus vuoden 2001 draftista.

Floridassa sopimuksia

Florida Panthers jatkoi tänä kesänä heikentyneen maalivahtiosastonsa vahvistamista tekemällä sopimuksen Chicagosta kesäkuussa tulleen Craig Andersonin kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 650.000 dollaria. Menneellä kaudella 25-vuotias Anderson pelasi Chicagossa 22 ottelua ja otti näistä kuusi voittoa.

Floridan toinen pelaajakiinnitys nähtiin hyökkäyksessä. Florida pääsi yksivuotiseen sopimukseen tsekkihyökkääjä Juraj Kolnikin kanssa. Sopimuksen arvo in 950.000 dollaria. Menneellä kaudella 25-vuotias hyökkääjä pelasi Floridan paidassa 77 ottelua ja teki näissä 15+20=35 pistettä.

Sutherby ja Fata jatkavat Washingtonissa

Washington Capitals ilmoitti tehneensä jatkosopimukset hyökkääjien Rico Fatan ja Brian Sutherbyn kanssa. Sutherby tulee saamaan ensi kaudesta 800.000. Fatan sopimus on puolestaan 650.000 dollarin arvoinen. Menneellä kaudella 24-vuotias Sutherby pelasi Capitalsien paidassa 76 ottelua ja teki näissä 14+16=30 pistettä. Fata pelasi puolestaan menneellä kaudella Pittsburghin, Atlantan ja Washingtonin paidoissa yhteensä 47 ottelua ja teki näissä 3+4=7 pistettä. Sutherby on Washingtonin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2000.

Garon pysyy Kingsissä

Los Angeles Kings ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen maalivahti Mathieu Garonin kanssa. Sopimus on yksivuotinen ja arvoltaan 1.216 miljoonaa dollaria. Menneellä kaudella 28-vuotias maalivahti pelasi Kingsin paidassa 60 ottelua, joista hän voitti 31 kamppailua. Tulevalla kaudella Garonin ykkösmaalivahdin asema saattaa vaihtua kuitenkin kakkosmaalivahdin paikkaan, sillä Kings hankki aiemmin tänä kesänä maalilleen Vancouverin monivuotisen ykkösmaalivahdin Dan Cloutierin.

Lisäksi Kings on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen laitahyökkääjä Tim Jackmanin kanssa.

Toronto jatkoi nuorten pelaajiensa sopimuksia

Toronto Maple Leafs kiinnitti sopimuksiin viisi nuorta pelaajaa. Hyökkääjä Kyle Wellwoodin kanssa joukkue teki kahden vuoden jatkosopimuksen. Puolustuksessa jatkettiin vuoden jatkosopimuksilla Brendan Bellin, Jay Harrisonin ja Carlo Colaiacovonin sopimuksia. Näiden lisäksi tehtiin sopimus farmijoukkueessa pelanneen Kris Newburyn kanssa. Maple Leafsin vuoden 2001 ykkösvarauksen Colaiacovon sopimus on 901.740 dollarin arvoinen. Muiden sopimuksien arvoja ei kerrottu julkisuuteen.

Menneellä kaudella 22-vuotias hyökkääjä Wellwood pelasi Leafsin paidassa 81 ottelua ja teki näissä 11+34=45 pistettä. Wellwood sijoittui NHL-tulokkaiden pistepörssissä sijalle yhdeksän. Loukkaantumisista kärsinyt 23-vuotias Colaiacovo pelasi puolestaan Toronton puolustuksessa 21 ottelua ja teki näissä 2+5=7 pistettä. Jay Harrison ja Brendan Bell kiekkoilivat pääosan kaudesta Toronton farmijoukkueessa Toronto Marliesissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle