NHL:ssä tapahtuu, 6. elokuuta: Palffy siirtyy Penguinsiin, Hejduk pysyy Avalanchessa

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun kuudennelta päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Pittsburgh Penguins vahvistuu entisestään, kun seura ilmoitti tehneensä kolmivuotisen sopimuksen slovakialaishyökkääjä Zigmund Palffyn kanssa. Sopimus on arvoltaan 13,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Vuonna 1991 NY Islandersin varaama Palffy on pelannut NHL:ssä 642 ottelua, joissa hän on iskenyt 318 maalia ja 671 pistettä. Kingsiin kesällä 1999 kaupatun Palffyn kausi 2003-04 meni piloille tammikuussa saadun olkapäävamman vuoksi.

Työsulun vuoksi Palffy pelasi viime kaudella kahdeksan ottelun verran Slovakian pääsarjassa HK Skalicassa sekä Tsekin pääsarjassa Slavia Prahan joukkueessa.

Hejduk solmi pitkän jatkosopimuksen

Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Milan Hejduk on tehnyt pitkän jatkosopimuksen denveriläisseuran kanssa. Sopimus kattaa seuraavat viisi kautta, mutta sen rahallista arvoa ei julkaistu.

Hejduk, 29, on Quebec Nordiquesin neljännen kierroksen varaus vuodelta 1994. Hejduk liittyi organisaatioon vuonna 1998, jolloin seura oli jo siirtynyt Coloradoon. Hän on pelannut NHL:ssä kuusi kautta ja neljästi hän on tehnyt yli 30 maalia kauden aikana. Kaudella 2002-03 Hejduk oli koko liigan paras maalintekijä 50 osumallaan. Hän oli myös voittamassa Avalanchen historian toista Stanley Cupia vuonna 2001.

Viime kaudella Hejduk pelasi kotimaansa Tsekin pääsarjassa Pardubicen joukkueessa. Pelaamissaan 48 ottelussa Hejduk teki 25 maalia ja 51 pistettä.

Ference jatkaa Arizonan kuumuudessa

Phoenix Coyotes on tehnyt jatkosopimuksen puolustaja Brad Ferencen kanssa. Coyotesin ja 26-vuotiaan Ferencen välinen yksivuotinen sopimus on arvoltaan 600 tuhatta dollaria.

Coyotesiin kesken kauden 2002-03 siirtynyt Ference on alun perin Florida Panthersin varaus. Hän on pelannut näiden kahden joukkueen riveissä 245 NHL-ottelua seitsemän kauden aikana. Kaudella 2003-04 Ference saalisti viisi syöttöpistettä 63 ottelussa.

Stars halusi Robidas'n takaisin, Hedbergin muuten vain

Puolustaja Stephane Robidas palaa Dallas Starsiin. Robidas ja Stars sopivat kaksivuotisesta sopimuksesta, jonka arvo on 1,1 miljoonaa dollaria. Kanadalainen on pelannut aikaisemmin Starsissa kausilla 2002-03 ja 2003-04. Kauden 2003-04 Robidas päätti kuitenkin Chicago Blackhawksin takalinjoilla. Työsulun aikana 28-vuotias puolustaja Saksan pääsarjan Frankfurt Lionsissa.

Samalla Stars vahvisti maalivahtiosastoaan tekemällä yksivuotisen sopimuksen Johan Hedbergin kanssa. Ruotsalaisvahti pelasi työsulun ajan Elitserienin Leksands IF:ssä. Viime NHL-kaudella 32-vuotias Hedberg torjui kiekkoja Vancouver Canucksissa sekä Canucksin farmijoukkueessa Manitoba Moosessa. Canucksin lisäksi Hedberg on toiminut NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin veräjänvartijana.

Tampassa kulutettiin sopimuspaperia urakalla

Tampa Bay Lightning on tehnyt 2-vuotisen sopimuksen puolustaja Nolan Prattin kanssa. Sopimuksen arvoa ei annettu julkisuuteen. 29-vuotias kanadalaispuolustaja on pelannut Tampassa kaudesta 2001-2002 lähtien,
Viimeksi pelatulla kaudella Pratt pelasi 58 ottelua tehden tehot 1+3 kuluttaen jäähypenkkiä 42 minuutin edestä.
Työsulkukaudella Pratt pelasi Saksan kakkosdivarissa, Duisburgin joukkueessa. Siellä tehot olivat 10 ottelussa 2+2.

- Nolan Pratt on todistanut olevansa tärkeä ja luotettava osa puolustustamme ja olemme iloisia saadessamme hänet takaisin puolustaessamme Stanley Cupin voittoa, määritteli ensi viikolla 30 vuotta täyttävää puolustajaa GM Jay Feaster.

Tampa teki samalla myös sopimuksia nuorempien lupaustensa kanssa. Sopimuksen saivat Mitch Fritz, Timo Helbling,
Brandon Elliott
sekä Brady Greco.
Fritzin ja Helblingin sopimukset ovat yksivuotisia, Grecon kaksivuotinen ja Elliottin kolmivuotinen.

Fritz pelasi viime kaudella AHL:n Springfield Falconsissa 45 peliä tehden kolme maalia ja yhden syötön. Tämä 203 cm pitkä
ja lähes 120 kg laitahyökkääjä on kerännyt urallaan 275 ottelussa 969 jäähyminuuttia. Miehen rooli lienee selvä myös Tampassa.

- Fritz otti vastaan jokaisen haastajan viime kaudella AHL-tasolla ja Springfieldin päävalmentaja Dirk Graham huomioi tämän. Hänen mielestään Mitch ei hävinnyt tappelua. Pidämme hänen jääkiekkoajattelustaan, hän ymmärtää pelin hyvin ja jos hän pystyy edelleen parantamaan luisteluaan, niin hän saanee mahdollisuuden pelata täällä. Hän todellakin ymmärtää roolinsa, kuvaili GM Feaster tätä
Brittiläisen Kolumbian jääkiekkoilun lahjaa.

Timo Helbling pelasi viime kauden Sveitsin Klotenissa tehden 44 ottelussa tehot 2+9. Tämä vuoden 1999 Nashvillen varaus siirtyi Tampaan helmikuussa 2004. Syntyperäinen sveitsiläinen siirtyi Pohjois-Amerikkaan 19-vuotiaana ja on ehtinyt pelata neljässä liigassa ennen viime kautta.

Greco pelasi menneellä kaudella 26 peliä Colorado Tigersissa yliopistosarjaa. Tehot olivat 4+2. Sitä ennen hän pelasi vuoden USHL-sarjaa junioreissa. Tehot 57 ottelussa olivat 9+20, jäähyminuuttien noustessa 225 minuuttiin. Kaudella 2001-2002 Greco edusti Michiganin yliopistoa.
Greco on Tampan 8.kierroksen varaus kesältä 2003.

Brandon Elliott varattiin viidennellä kierroksella Tampan toimesta kesällä 2004. Tämä Ontariosta lähtöisin oleva vasemmalta ampuva puolustaja aloitti pelaamisensa OHL:n Mississauga Ice Dogsissa. Elliott pelasi viime kaudella kolmea eri liigaa, eniten otteluita kertyi juuri Mississaugassa. Myös AHL sekä ECHL tulivat miehelle tutuksi.

P.Kariya Kantrikaupunkiin

Nashville Predators kaappasi hyökkääjä Paul Kariyan vapailta markkinoilta. Predatorsin ja Kariyan välinen sopimus on kahden vuoden mittainen ja arvoltaan 9 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Kariya, 30, ei pelannut menneellä kaudella missään. Viimeisimmällä NHL-kaudella hän viiletti Colorado Avalanchen riveissä pelattuaan sitä ennen koko uransa Anaheim Mighty Ducksissa. Hän kärsi loukkaantumisista kaudella 2003-04, mutta teki silti tehot 11+25 pelaamissaan 51 ottelussa.

Koko urallaan Kariya on pelannut 657 runkosarjaottelua, joissa hän on viimeistellyt 311 maalia ja 705 pistettä.

Allisonista tuli Leaf

Välikauden NHL-kiekkoilusta pitänyt keskushyökkääjä Jason Allison palaa taalajäille. Kanadalaishyökkääjä allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa.

Allison on kärsinyt aivotärähdyksistä ja migreenioireista vuoden 2003 lokakuusta lähtien. Loukkaantumisten runtelema hyökkääjä pelasi viimeksi NHL:ssä kaudella 2002-03, jolloin mies tahkosi vain 26 ottelua Los Angeles Kingsin riveissä. Kingsin lisäksi 30-vuotias Allison on pelannut urallaan Washington Capitalsissa ja Boston Bruinsissa. Kyseisten joukkueiden nutuissa kanukkisentteri on viilettänyt 486 NHL-ottelussa tehoin 137+288.

May suojelee Coloradon tähtiä

Colorado Avalanche ja hyökkääjä Brad May ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen, jonka rahallista arvoa ei julkaistu.

Vuonna 1990 varattu May on pelannut NHL:ssä 13 kauden ajan. Viimeksi hän on sähköistänyt otteillaan Vancouver Canucksia, jonka riveissä hän iski viisi maalia ja 11 pistettä 70 ottelussa. Lisäksi Mayn tilille kertyi 137 jäähyminuuttia.

Ovetshkin-show alkaa Washingtonissa

Washington Capitals solmi kolmivuotisen sopimuksen seuran tulevaisuuden kulmakiven, venäläislaituri Aleksandr Ovetshkinin, kanssa. Sopimuksen arvoa ei julkaistu.

Viime kaudella Moskovan Dynamon riveissä 26 tehopistettä 37 pelissä tehnyt, ja Venäjän liigan mestaruuden voittanut, Ovetshkin piti Capitals-faneja jännityksessä kesän ajan. Pitkään näytti siltä, että kesän 2004 ykkösvaraus jäisi pelaamaan vielä vuodeksi Venäjälle Omskin joukkueeseen, mutta loppujen lopuksi Ovetshkin käytti Omsk-sopimuksessa ollutta NHL-pykälää viimeisenä mahdollisena päivänä.

Ovetshkinin sopimuksen myötä Capitalsilla on sopimus kymmenen pelaajan kanssa.

Atlanta hankki kovuutta

Atlanta Thrashers hankki kovuutta joukkueeseensa tekemällä sopimuksen laituri Eric Boultonin kanssa. Sopimus on pituudelta vuoden mittainen ja arvoltaan puoli miljoonaan dollaria.

Boulton on pelannut neljä viimeistä kautta Buffalo Sabresin riveissä keräten 172 ottelussa 17 pistettä ja kunnioitettavat 511 jäähyminuuttia. Kaudella 2003-04 Halifaxissa syntynyt laituri keräsi 44 pelissä maalin, kaksi syöttöä ja 110 jäähyminuuttia.

Muutamia jatkopahveja myös Dallasissa

Laitahyökkääjä Junior Lessard on hyväksynyt Dallas Starsin jatkosopimustarjouksen. Lessardin tuore sopimus on yksivuotinen. Kanadalaishyökkääjä pelasi viime kauden Starsin farmijoukkueessa AHL:n Houston Aerosissa. Vuonna 2004 Lessard voitti Hobey Baker Awardin USA:n parhaana yliopistopelaajana.

Lisäksi Stars on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen puolustaja Mario Scalzon kanssa. Kanadalainen vietti viime kauden QMJHL:n Victoriaville Tigersissä sekä Rimouski Oceanicissa.

Tukku uusia Flames-sopimuksia

Calgary Flames on hankkinut lisää syvyyttä kentän kumpaankin päähän. Seura teki sopimukset puolustajien Steve Marrin ja Brett Palinin, laitahyökkääjä Derek Couturen sekä keskushyökkääjä Warren Petersin kanssa. Sopimusten yksityiskohtia ei julkistettu.

Marr, Palin ja Couture pelasivat viime kauden WHL:ssä. Marr Medicine Hat Tigersissä, Palin Kelowna Rocketsissa ja Couture Seattle Thunderbirdsissä. Peters puolestaan kiekkoili kautensa ECHL:n Idaho Steelheadsissa.

NHL:ssä tapahtui 5. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle