NHL:n kilpailukomitea ehdottaa muutoksia videotarkistuksiin ja aloituksiin

NHL / Uutinen
Bobby Ryan tuuletti maalia, joka hylättiin. Valmentajat voivat jatkossa puuttua näihin tilanteisiin.
Kuva © Getty Images
NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen muodostama kilpailukomitea on tuonut julki sääntömuutosehdotuksia, jotka on tarkoitus ottaa käyttöön ensi kaudella.

Maalivahdin häirinnän takia hylätyt maalit ovat olleet suuri puheenaihe NHL:ssä jo vuosia. Jatkossa valmentajalla on mahdollisuus haastaa tuomio, mutta se edellyttää sitä, että joukkueella on aikalisä edelleen käytettävissä. Haastomahdollisuus koskee myös maaleja, jotka ovat syntyneet mahdollisesti paitsion jälkeen.

Toinen ehdotettu sääntömuutos koskee aloituksia ja se on ollut käytössä jo Euroopassa. Aloitustilanteissa puolustava pelaaja asettaa mailansa aloituspisteelle ensimmäisenä, kun aikaisemmin jokaisessa aloituksessa sen on tehnyt vierasjoukkueen pelaaja. Keskipisteen aloituksissa sääntö pysyy entisellään.

Myös jatkoajan muuttamisesta keskusteltiin, mutta asiassa ei päästy yhteisymmärrykseen. Tulevat sääntömuutokset tarvitsevat vielä vahvistuksen ylemmältä taholta.

Pelaajia kokouksessa edustivat Mike Cammalleri, Cory Schneider, Kevin Shattenkirk ja Daniel Winnik. NHL-toimitusjohtajista paikalla olivat David Poile, Ken Holland, Don Maloney ja Peter Chiarelli.

» Lähetä palautetta toimitukselle