NHL: St. Louis katkaisi Dallasin voittoputken

NHL / Uutinen
Pudotuspelien ulkopuolelle jäävä St. Louis Blues kiusaa edelleen isompiaan. Nyt kovan kohtalon koki voittoputkessa ollut Dallas, jolle tappio oli paha kolaus taistelussa divisioonan voitosta.

Bluesin Lee Stempniak aloitti maalinteon ensimmäisen erän puolivälissä, mutta ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun St. Louisin Glen Metropolit ja Doug Weight tekivät 18 sekunnin sisään kaksi maalia.

Mike Ribeiron ja Brenden Morrow'n osumat osoittautuivat turhiksi, kun Stempniak viimeisteli vielä illan toisen osumansa tyhjiin Dallasin hakiessa vimmatusti tasoitusta. Ottelun Blues-sankari oli maalillaan 28 kertaa torjunut Curtis Sanford.

Valmentajaansa kesken kauden vaihtanut St. Louis on erikoistunut kiusaamaan pudotuspeleihin pääseviä joukkueita. Se on valmentajanvaihtonsa jälkeen voittanut liki puolet niistä peleistä, jotka se on pelannut pudotuspeleihin pääseviä joukkueita vastaan.

– Meillä on yksi liigan parhaista voittoprosenteista koko liigassa viimeisestä viidestäkymmenestä ottelusta. Olemme voittaneet liigan suurjoukkueita ja yritämme saada kaudellemme vahvan lopun, päävalmentaja Andy Murray kommentoi.

Dallasille tappio tiesi sitä, että divisioonan voitto ei ole enää omissa käsissä. Sen olisi pitänyt voittaa kaikki jäljellä olevat pelit, että se olisi ohittanut Anaheimin ja varmistanut Tyynenmeren divisioonan voiton.

– Taisto ei ole vielä ohi. Tarkoitus on pelata hyvin jäljellä olevat kolme runkosarjapeliä, ja jos onnistumme siinä, pisteet pitävät huolta muista asioista, filosofoi Stars-luotsi Dave Tippett.

Dallas-hyökkääjä Jere Lehtinen oli ottelusta sivussa alavartalovamman vuoksi.

Kierroksen tulokset ja suomalaisten tilastot

Dallas-St. Louis 2-4 (0-1, 2-2, 0-1)

Niklas Hagman, DAL: 0+0, -3, 2 min, 14.43

Antti Miettinen, DAL: 0+0, 0, 0 min, 14.17

Jussi Jokinen, DAL: 0+0, 0, 0 min, 10.27

Ville Nieminen, STL: 0+0, 0, 0 min, 11.14

» Lähetä palautetta toimitukselle