NHL: Pittsburgh palautti Halakin ruotuun

NHL / Uutinen
Yön ainoassa ottelussa Pittsburgh ja Montreal kohtasivat sarjansa ensimmäisessä osaottelussa. Pingviinilauma oli tehokas ylivoimalla ja kaatoi sen avulla kanadalaisvieraansa.

Montreal Canadiensin maalivahti Jaroslav Halak loisti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun "Habs" onnistui tiputtamaan ykköseksi sijoittuneen ja kovalla hyökkäyskalustolla varustetun Washington Capitalsin, mutta Penguinsia vastaan slovakki näytti tavalliselta kuolevaiselta. Halak torjui kahdestakymmenestä laukauksesta vain viisitoista ja viidennen maalin jälkeen oli Carey Pricen vuoro luistella maalinsuulle. Penguins pelasi murhaavaa ylivoimaa ja teki kuudesta maalistaan neljä ylivoimalla.

Maalinteon aloitti kuitenkin Canadiens, kun ottelua oli pelattu neljä ja puoli minuuttia. Kiekko liukui siniviivalle, jossa oli odottamassa vasta ensimmäisiä NHL-ottelujaan pelaava 20-vuotias puolustaja P.K. Subban, joka ampui ranteella kiekon ohi Marc-Andre Fleuryn. Maali oli Subbanin ensimmäinen NHL-tasolla. Neljä minuuttia myöhemmin Pittsburgh pelasi ensimmäistä ylivoimaansa ja käytti heti tilaisuutensa hyväksi, kun Sergei Gontshar laukoi kiekonsiirtelyn päätteeksi pelivälineen verkonperukoille. Vajaa viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue oli jälleen ylivoimalla, jolloin Jordan Staal käytti edessä ollutta liukuvaa Brian Giontaa osittaisena maskimiehenä ja pisti kiekon yläpesään niin, että piippuhyllylläkin herättiin maalikehikon kolinaan.

Toisessa erässä Penguins jatkoi ylivoimatehoiluaan, kun Kris Letang lisäsi kotijoukkueen johtoa heti erän alkuminuuteilla. Seuraavaksi oli Montrealin vuoro, kun Scott Gomez antoi maalin takaa nappisyötön maalin edessä pitämättä jääneelle Mike Cammallerille, joka laukoi suoraan syötöstä pudotuspelien kuudennen osumansa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Craig Adams napautti komeasti kotijoukkueen neljännen maalin, kun Canadiensilla oli palikat hieman sekaisin keskeneräisen vaihdon takia.

Kolmannessa erässä nähtiin toisto toisesta, kun Penguins oli jälleen ylivoimalla erän alussa ja Sidney Crosby antoi kauniin syötön alivoimaneliön läpi suoraan Alex Goligoskille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin. Se riitti Halakille ja loppuajaksi maaliin tuli Price, joka torjui reilun neljäntoista minuutin aikana vain kolme kertaa. Chris Kunitzin jäähyn aikana Gionta toi vierailijat vielä kahden maalin päähän, mutta viimeisellä minuutilla Bill Guerin naulasi viimeisen naulan arkkuun tekemällä kotijoukkueen kuudennen maalin tyhjiin sinetöiden näin loppunumerot.

– Mielestäni teimme hyvää työtä siinä, ettemme vain yrittäneet ampua kiekkoa vastustajasta läpi. Pelaajat olivat tiedostavia laukauksissaan ja se näkyi. Onneksi saimme kiekkoja Halakin ohi heti alussa, Pittsburghin päävalmentaja Dan Bylsma kommentoi joukkueensa tehokkuutta maalintekotilanteissa.

Kumpikin joukkue menetti tärkeän pelaajan. Pittsburghiltä sivuun joutui maalin tehnyt Jordan Staal ja Montrealilta ykköspakki Andrei Markov, joka jouduttiin kantamaan huoltajien avustuksella jäältä pois alavartalovamman takia.

Yön tulos:

Pittsburgh–Montreal 6–3 (2–1, 2–1, 2–1)

Pittsburgh johtaa voitoin 1–0.

» Lähetä palautetta toimitukselle