Carolina Hurricanes teki jättisiirron hankkimalla Jake Guentzelin − myös Ville Koivunen mukana pelaajakaupassa

NHL / Uutinen
Carolina Hurricanes vahvisti hyökkäystään Stanley Cup-voittajalla.

Carolina Hurricanes ja Pittsburgh Penguins tekivät perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa pelaajakaupan, jossa siirtomarkkinoiden kuumin yksittäinen nimi Jake Guentzel siirtyi Penguinsista Hurricanesiin.

Guentzelin perässä oli tiedettävästi useampi seura. Muun muassa New York Rangers ja Vancouver Canucks olivat viekkaan hyökkääjän perässä, mutta Hurricanes veti pisimmän korren.

Guentzel on iskenyt tällä kaudella 50 runkosarjaottelussa tehopisteet 22+30.

Hurricanes maksoi Guentzelistä ison hinnan. Penguinsiin matkaa useampi pelaaja sekä varausvuoroja. Hurricanesin vakiokokoonpanosta liikkui vain Michael Bunting, joka ehti pelata Hurricanesissa vain vajaan kauden. Penguins hankki kaupassa myös Ville Koivusen, jonka odotetaan siirtyvän Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi.

Muita Penguinsin organisaatioon matkaavia pelaajia ovat yliopistosarja NCAA:ssa pelaava yhdysvaltalaishyökkääjä Cruz Lucius ja pääasiassa AHL:ssä pelannut venäläinen Vasili Ponomarjov. Penguins sai kaupassa myös ehdolliset varausvuorot ensi kesän ensimmäiselle tai toiselle ja neljännelle tai viidennelle kierrokselle.

Hurricanesin pitää päästä kevään Stanley Cup-finaaleihin, jotta toisen kierroksen varausvuoro muuttuu ensimmäisen kierroksen varaukseksi.

Guentzelin lisäksi Hurricanesiin siirtyi 23-vuotias puolustaja Ty Smith. Lisäksi Penguins pitää itsellään 25 prosenttia Guentzelin kuuden miljoonan vuosipalkasta.

Guentzelin sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle