NHL: Iginlan maalintekovire ei hyydy

Calgaryn johtotähti Jarome Iginla on tehnyt 16 maalia viimeisessä 15 ottelussaan. Viime yön ottelukierroksella hän osui kahdesti New York Rangersia vastaan. Calgaryn 4-3-voitossa apuna oli myös suomalaisvahti Miikka Kiprusoff.

Jarome Iginlan huima maalivire heijastuu koko joukkueen otteisiin. Kun Iginlan tehoputki on jatkunut jo 15 ottelun ajan, Calgary on tuona aikana hävinnyt vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla.

NY Rangersia vastaan Iginla teki avausmaalin viiden minuutin pelin jälkeen ja 3-1-osuman kolmannen erän alkupuolella. Rangers uhmasi vielä kotijoukkueen johtoasemaa lopussa. Brandon Dubinsky kavensi neljä minuuttia ennen loppua, mutta Kristian Huselius kuittasi pian ja vei Flamesin taas kahden maalin johtoon. Vielä 16 sekuntia ennen päätös summeria Brendan Shanahan toi Rangersin maalin päähän, mutta silloin oli jo liian myöhäistä.

Miikka Kiprusoffille merkittiin voitto-ottelussa 29 torjuntaa. Kiprusoff on pelannut tällä kaudella kahta lukuun ottamatta kaikki Calgaryn ottelut. Joukkue on kerännyt 41 ottelusta 47 pistettä, ja saldo oikeuttaa Läntisen konferenssin kuudennelle sijalle. Pudotuspelipaikkaa kärkkyvät joukkueet ovat kuitenkin vain muutaman pisteen päässä vaanimassa.

Toivoselle yllättävä komennus

St. Louisissa Hannu Toivonen joutui hieman yllättäen maalin ensimmäisellä erätauolla oman joukkueen johtaessa. Ykkösvahti Manny Legace oli saanut alkulämmittelyssä kiekon päähänsä, ja pahoinvointia tunnettuaan hän luisteli vaihtoon avauserän jälkeen.

Kotijoukkue hallitsi ottelua, mutta Edmonton hyödynsi paikkansa tehokkaammin ja pakotti ottelun jatkoajalle lukemissa 2-2. Toivonen torjui ensin komeasti Jarrett Stollin laukauksen, mutta hetkeä myöhemmin hän ei mahtanut enää mitään, kun Dustin Penner lakaisi paluukiekon läheltä sisään. Osuma oli Pennerille illan toinen.

Phoenixin Steven Reinprecht oli hurjana entistä seuraansa vastaan Coloradossa. Hän viimeisteli hattutempun, kun kojootit hakivat 5-2-vierasvoiton. Reinprecht oli vastikään siirretty pois joukkueen ykköspyssyn Shane Doanin ketjusta pois, mutta muutos ei Reinprechtiä hätkäyttänyt.

- Moni kaveri olisi suuttunut sellaisesta muutoksesta, mutta Steven otti sen ammattimaisemmin kuin kukaan muu. Hän teki hyvää työtä uusien ketjukavereidensa kanssa, kehui Phoenix-luotsi Wayne Gretzky uutistoimisto AP:n haastattelussa.

Doan ja Reinprecht pelasivat kuitenkin yhä samassa ylivoimakentällisessä, ja yhteistyö toimi. Tuloksena oli kaksi ylivoimamaalia. Reinprechtin ohella myös Doan keräsi Coloradoa vastaan muhkean saldon, sillä hän teki yhden maalin ja syötti kolme.