NHL: Flyers sai maalihanan auki

Kevään sensaatiojoukkue Washington Capitals on alkanut voittoputken jälkeen osoittaa piiputtamisen merkkejä. Avattuaan pudotuspelisarjan voitolla Capitals on kahdessa seuraavassa ottelussa jäänyt aseettomaksi Philadelphian käsittelyssä. 6-3-voitto vei Flyersin ottelusarjassa 2-1-johtoon.

Runkosarjan ykköstähti Aleksandr Ovetshkin on jäänyt pudotuspeliavauksen jälkeen pimentoon, ja sitä myötä myös Washingtonin voittomahdollisuuksista on paljon syöty. Sarjan kolmannessa ottelussa Ovetshkinin tehopistesaldoon tuli vain yksi syöttöpiste, kun Philadelphia teki selvää jälkeä lukemin 6-3.

Ovetshkinin sijaan sarjan ykköstähti on ollut Daniel Briere. Flyersin viime kesän suurhankinta alkaa vihdoin osoittaa olevansa jättipalkkansa arvoinen. Tällä kertaa hän teki kaksi maalia ja syötti yhden, minkä myötä hänen playoff-pistesaldonsa kasvoi kuuteen pisteeseen kolmen ottelun jälkeen. Pudotuspelien erikoismies Briere on tehnyt viimeisellä kolmella kaudella runkosarjan jälkeisissä peleissä enemmän pisteitä kuin kukaan muu NHL:ssä.

- Dannylla oli tuike silmissään. Hän näytti jo etukäteen siltä, että hän pelaisi juuri niin hyvin kuin hän nyt pelasi, kehaisi Flyers-luotsi John Stevens uutistoimisto AP:n mukaan.

Vahvaa taustatukea Brierelle antoi kolme maalia syöttänyt Vaclav Prospal. Sami Kapanenkin sai pudotuspelien pistesaldonsa auki tekemällä 3-1-maalin ensimmäisessä erässä. Suomalaisittain ottelu toi kuitenkin myös jobinpostia, sillä Kimmo Timonen loukkasi kätensä toisen erän lopulla eikä enää palannut jäälle. Timosen vamman vakavuus tutkitaan keskiviikkona.

Suomalaisista maalinteossa onnistui myös kovassa pudotuspelivireessä oleva Mikko Koivu, mutta hänen maalinsa oli laiha lohtu 1-5-tappion kärsineelle Minnesotalle. Rankan iltapuhteen kokenut Niklas Bäckström pelasi Wildin maalilla kaksi erää ja päästi viisi maalia. Kolmannessa erässä pelin ollessa jo selvä Koivu pääsi alivoimalla tekemään Wildin ainokaisen ja kasvattamaan pudotuspelien pistesaldonsa jo lukemiin 4+1. Sarjan otteluvoitot ovat tasan 2-2.

Ankat jatkaa taisteluaan

Yllättäen kaksi ensimmäistä kotiotteluaan hävinnyt Anaheim Ducks palautti uskon kannattajiinsa hakemalla 4-2-vierasvoiton Dallasista. Häviämällä hallitseva mestari olisi luisunut kuilun partaalle, mutta nyt otteluvoitot 2-1 Dallasin hyväksi ja sarja yhä vahvasti elossa.

Ducks pelasi erittäin vahvasti ensimmäiset 35 minuuttia repien siinä ajassa itselleen 4-0-johdon. Päätöserässä Dallas lähti kirimään Brenden Morrow’n kahdella alivoimamaalilla, mutta loput laukaukset pysähtyivät maalivahti Jean-Sebastien Giguereen. Ankkojen suurin sankari oli kapteeni Chris Pronger, joka puolustajan paikalta teki kaksi maalia ja syötti yhden.

- Tämä oli paljon parempaa kuin pelit Anaheimissa. Me tiedostamme virheet, joita olemme tehneet. Ensimmäisen 33-35 minuutin aikana teimme loistavaa työtä noiden virheiden korjaamiseksi, Pronger sanoi AP:n haastattelussa.

Montreal otti askeleen kohti välieriä nappaamalla kolmannen otteluvoiton Bostonia vastaan. Ottelun ainoa maali oli Patrice Brisebois’n ylivoimaosuma toisen erän lopulla. Canadiensin sankari oli 20-vuotias maalivahti Carey Price, joka teki 27 torjuntaa nollapelinsä eteen.

Calgaryssä kotijoukkue Flames taipui San Jose Sharksille katkerasti viime hetken maalilla. Joe Thornton teki voitto-osuman vain kymmenen sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Voitolla Sharks tasoitti ottelusarjan lukemiin 2-2.