NHL: Antti Niemi debytoi Chicagon maalilla

Yön kierroksella nähtiin uutta suomalaisverta, kun Antti Niemi pääsi kokeilemaan reilun erän verran NHL-vauhtia Pittsburghia vastaan.

Antti Niemi joutui ensimmäisessä NHL-ottelussaan heti tukalaan paikkaan, kun Suomen Chicagosta Yhdysvaltain
Chicagoon täksi kaudeksi vaihtanut vantaalainen vaihdettiin kolmanteen erään Cristobal Huetin tilalle.
Peli oli 2-4 Niemen tullessa luukulle, mutta Chicago onnistui kuitenkin tekemään kolmannessa erässä kaksi
maalia ja pakottamaan ottelun jatkoajalle. Niemen debyytti päättyi tapppion karvaaseen kalkkiin, kun
Pittsburghin supertähti Jevgeni Malkin ohitti jatkoajalla Niemen ja ratkaisi ottelun täten vierailijoille.
Kaikkiaan Niemi kohtasi kuusi laukausta, torjuen niistä viisi.

Pittsburgh Penguins lähti otteluun ilman nivusvaivaista Sidney Crosbya, joka katseli toisen ottelun
putkeen katsomon puolelta. Crosbyn puuttuminen ei silti pysäyttänyt vähän aika sitten valmentajaansa
vaihtanutta pingviinilaumaa. Ottelu oli kuudes uuden käskijän Dan Bylsman alaisuudessa ja tuloksena
oli neljäs voitto. Hyvään vireen löytänyt Penguins taistelee tiukasti pudotuspeleihin pääsystä ja on vain
kahden pisteen päässä viimeistä play off -paikkaa pitävästä Buffalo Sabresista.

- Mikäli emme olisi saavuttaneet positiivista tulosta, se olisi ollut suuri pettymys, kun meillä oli
kaksi peliä viiden pelin vieraskiertueen alussa, milloin johdimme kahdella maalilla vastustajaa. Tänään
kohtasimme vastustajan, joka haastoi meidät tiukasti kotiluolassaan, mutta saimme silti kaksi pistettä,
Bylsma sanoi uutistoimisto AP:lle.

Kotijoukkueen ykkössentteri Jonathan Toews teki uransa ensimmäisen hattutempun ja valittiin ottelun kolmostähdeksi.
Ykköstähdeksi valittiin Toewsin kaikki maalit syöttänyt puolustaja Cam Baker. Toewsilla on edellisestä
seitsemästä pelistä tehot 8+4. Nuorimies koki ristiriitaisia tunteita taistelun tauottua.

- Hattutempun tekeminen oli erittäin hienoa, mutta samalla katkeransuloista, kun emme saaneet
napattua täyttä pottia.

Antti Niemeä edeltänyt Cristobal Huet torjui ottelussa 18 kertaa. Vastapäädyssä Pittsburghin maalilla
nähtiin totutusti Marc-Andre Fleury, joka kohtasi 45 laukausta. Varsinkin kolmannessa erässä Fleury oli
kovassa pommituksessa, kun laukauksia tuli peräti kaksikymmentä. Mies olikin fiiliksissä loppuunmyydyn
chicagolaisyleisön edessä saavutetusta voitosta.

- Mahtava homma. Tuon joukkueen voittaminen heidän oman loppuunmyydyn kotiyleisönsä edessä on iso juttu itseluottamuksellemme. Tarvitsemme näitä pisteitä tiukassa kamppailussa pääsystä pudotuspeleihin.