MM2013: Norjan puolustus tuuliajolla

MAAJOUKKUE / Uutinen
Taylor Hall osui kahdesti.
Kuva © Getty Images
Muuten tasaisessa Tukholman lohkossa nähtiin ensimmäinen todellinen repsahdus, kun Kanada iski neljästi kiekon Norjan maaliin avauserässä. Loppuosa ottelusta oli tasaisempaa, mutta vaahteranlehdet veivät selvän 7-1-voiton.

Kanada vyörytti hyökkäyksiä heti pelin alusta lähtien. Steven Stamkos karvasi kiekon Henrik Solbergilta ja tarjosi Andrew Laddille tyhjän maalin, josta Jetsin mies ei erehtynyt. Jeff Skinner nousi röyhkeästi maalille ja teki toisen Kanadan osuman erän jälkimmäisellä puoliskolla. Murheellinen norjalaiserä jatkui vielä Matt Duchenen ja Claude Giroux'n osumilla. Molemmat syntyivät maalin kulmalta lähes tyhjään maaliin.

Norjan puolustus oli koko erän pahasti kujalla, ja maalilla torjuntavuoron saanutta Lars Voldenia voi syyttää korkeintaan Skinnerin osumasta. Toisessa päässä Devan Dubnyk pääsi helpolla torjuttuaan vain kerran.

Toinenkaan erä ei alkanut sen paremmin. Jonas Holøsin virheen jälkeen Taylor Hall teki Kanadan viidennen maalin. Norja sai kuparisensa rikki, kun Ken-Andre Olimb ohitti Dubnykin.

Muutenkin Norja pelasi paremmin ottelun edetessä, mutta toisaalta Kanadallakaan ei ollut enää suurta tarvetta pitää samanlaista tahtia kuin ottelun alussa. Siitä huolimatta Kanada iski kolmannen erän alussa kuudennen osuman, josta vastasi Stamkos. Hallista tuli myöhemmin erässä ottelun ainoa kahden maalin mies Kanadan seitsemännellä osumalla.

Kanadalle voitto oli tärkeä, sillä sen hävittyä aikaisemmin Sveitsille sillä ei enää ollut varaa hävitä tätä ottelua. Norjan mahdollisuudet pudotuspeleihin lepäävät lähinnä Tšekin kaatamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle