Lee Sweatt lähetti surunvalittelunsa Turkuun: "Yhdistykää vihaa vastaan"

LIIGA / Uutinen
Lee Sweatt pelasi itsensä TPS-kannattajien sydämiin Turussa ollessaan.
Kuva © Timo Savela
TPS:n mestaripuolustaja kertoi Facebookissa olevansa järkyttynyt Turun tapahtumista.

Turussa kausina 2007−08 ja 2009−10 pelannut yhdysvaltalaispuolustaja Lee Sweatt lähetti osanottonsa Turkuun koskien kaupungissa tapahtunutta joukkopuukotusta. Sweatt kirjoitti julkaisun TPS:n Facebook-sivuille sunnuntai-iltana.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Sweatt kirjoitti julkaisussaan vapaasti suomennettuna seuraavasti:

— Kaikille Turussa, jotka tunnen ja joita rakastan: Olen järkyttynyt kaupungin keskustan tapahtumista. Otan osaa uhrien ja heidän perheidensä suruun sydämeni pohjasta. Pysy vahvana, Turku! Yhdistykää sitä vihaa vastaan, joka johti näihin viattomien ihmisten kuolemiin ja loukkaantumisiin ja tuomitkaa tapahtunut sekä muu terrori ja viha jyrkästi. Ajatukseni ovat teidän kaikkien luona!

Kiekollisena puolustajana tunnettu Sweatt edusti Turun Palloseuraa pudotuspelit mukaan lukien 94 ottelussa. Kausi 2010 päättyi Turussa mestaruusjuhliin, ja Sweatt oli tuolloin yksi TPS:n ehdottomista runkopelaajista, kun hänet valittiin SM-liigan tähdistöön ja sarjan parhaaksi puolustajaksi.

Turusta lähdettyään Sweatt jatkoi matkaa Pohjois-Amerikkaan Vancouver Canucksin organisaatioon kaudeksi 2010−11, mutta lopetti uransa pian ensimmäisten NHL-otteluidensa jälkeen siirryttyään liike-elämään vain 26-vuotiaana.

» Lähetä palautetta toimitukselle