Kopitar ratkaisi jatkoajalla

Los Angeles Kings otti ensimmäisen kiinnityksen Stanley Cup-kannuun, kun se kukisti New Jersey Devilsin jatkoajalla 2-1. Kingsin sankariksi nousi Anze Kopitar, joka iski ratkaisumaalin läpiajosta.

Los Angeles Kingsin huima vierasvoittojen putki jatkuu. Joukkue on kärsinyt pudotuspeleissä vasta kaksi tappiota, eikä New Jersey Devilsistäkään ollut kuninkaiden pysäyttäjäksi ensimmäisessä Stanley Cup-finaalissa. Devils on hävinnyt avausottelun jokaisessa pudotuspelisarjassaan tänä keväänä.

Kings avasi maalihanat, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut kymmenen minuuttia. Jordan Nolan löysi maalin takaa nappisyötöllä Colin Fraserin, joka ei tekopaikastaan erehtynyt. Fraserin maali jäi avauserän ainoaksi ja tauolle mentiin Kingsin johtaessa 1-0.

Devils tasoitti, kun toista erää oli jäljellä kaksi minuuttia. Anton Voltshenkov ampui siniviivalta ja kiekko kimposi Drew Doughtyn rinnasta ohi Jonathan Quickin. Voltshenkovin maali jäi erän ainoaksi ja 40 minuutin pelin jälkeen tilanne oli tasan 1-1.

Kolmannessa erässä kummallakin joukkueella oli tukuttain huippupaikkoja, mutta molemmat maalivahdit venyivät loistopelastuksiin kerta toisensa jälkeen. Paras paikka siunaantui Devilsin Mark Faynelle, joka laittoi tyhjästä maalista ohi. Varsinainen peliaika ei tuonut lisämaaleja, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Lopulta Kings ratkaisi pelin, kun ensimmäistä jatkoerää oli pelattu kahdeksan minuuttia. Anze Kopitar karkasi Jason Williamsin syötöstä läpi, harhautti Martin Brodeurin ja laittoi kiekon varmasti yläkulmaan. Kopitarin maalilla Kings otti 2-1-vierasvoiton ja samalla myös ensimmäisen kiinnityksen Stanley Cup-mestaruuteen.

Anze Kopitar nousi Los Angelesin sankariksi.