IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

KooKoolle viisi uutta pelaajaa

MESTIS / Uutinen
Kouvolan KooKoo on täydentänyt ensi kauden Mestis-joukkuettaan. Mestarijoukkue KalPan hyökkääjä Teemu Somppi palaa Kouvolaan. A-nuorten SM-liigasta saapuvat maalivahti Esa-Tapio Palmu sekä hyökkääjät Kimmo Haapa-aro, Ilkka Saarela ja Teemu Virtala.

Uusista pelaajista kokenein on 22-vuotias Teemu Somppi, joka on kouvolalaisille tuttu jo keväältä 2003. Silloin alkukauden SaiPassa liigaa pelannut hyökkääjä tuli loppukaudeksi KooKoon riveihin ja viimeisteli 14 ottelussa vakuuttavasti kahdeksan maalia ja kahdeksan maalisyöttöä. Viime kauden Somppi kiekkoili KalPassa ja saalisti 44 ottelussa tehot 18+16=34. Aikaisempien vuosien meriitteinä hänellä on kaksi yli 50 tehopisteen kautta A-nuorten SM-liigassa SaiPan joukkueessa.

Pelicansista palanneen Carl Grahnin aisapariksi maalinsuulle tulee toinen paluumuuttaja, SaiPan A-nuorissa kaksi viimeisintä kautta torjunut Esa-Tapio Palmu. 21-vuotias Palmu torjui viime kaudella 26 peliä junioreissa kelpo torjuntaprosentilla 92,9%. KooKoon maalilla Mestiksessä hän on toistaiseksi ainoan kerran esiintynyt kaudella 2001-02, jolloin hän torjui yhden ottelun mainiolla 94,1 prosentilla.

Lukko-kaksikko Ilkka SaarelaTeemu Virtala valloitti viime kaudella A-nuorten SM-liigan pistepörssin kaksi ensimmäistä sijaa. 20-vuotias Virtala on kotoisin Uudestakaupungista ja hän on kaudella 2001-02 pelannut neljä ottelua Mestistä Jää-Kotkissa. Viime kaudella hänen teholukemansa A-nuorten liigassa olivat 15+37=52. Pienikokoinen, 172-senttinen ja 71-kiloinen hyökkääjä ampuu vasemmalta.

21-vuotias Ilkka Saarela on liigan parhaimmistoon kuuluvan Lukko-hyökkääjä Pasi Saarelan pikkuveli ja hyvin samantyylinen pelaaja. Hieman isoveljeään kookkaampi (180 cm / 82 kg) Ilkka Saarela takoi viime kaudella A-nuorten liigassa 40 ottelussa pisteet 23+26=49.

Tapparan A-junioreista saapuva hyökkääjä Kimmo Haapa-aro tuo päävalmentaja Reijo Mansikan mukaan lisää voimaa KooKoon duunariosastolle. Kesällä 21 vuotta täyttävä Haapa-aro teki viime kaudella Tapparan mestarijoukkueessa piste-ennätyksensä A-nuorten liigassa. 28 ottelussa syntyi yksitoista maalia ja neljä maalisyöttöä.

Uusien pelaajien lisäksi KooKoo ilmoitti solmineensa jatkosopimukset hyökkääjä Tatu Katteluksen ja puolustaja Simo Mälkiän kanssa. Kattelus oli viime kaudella KooKoon paras pistemies tehoilla 11+25=36 45 ottelussa. Puolustuksen runkopelaajiin muutaman kauden ajan kuulunut Mälkiä teki viime kaudella kaksi maalia ja antoi 14 maalisyöttöä.

KooKoolla on kasassa nyt 18 pelaajasopimusta. Päävalmentaja Reijo Mansikan mukaan joukkue hakee vielä vahvistuksia sekä puolustukseen että hyökkäykseen.

Lähde: Kouvolan Sanomat

» Lähetä palautetta toimitukselle