KOO-VEE julkaisi ensimmäiset sopimuksensa

MESTIS / Uutinen
Mestikseen noussut tamperelaisseura julkaisi viisi jatkosopimusta. Jatkajista löytyy kolme puolustajaa ja kaksi hyökkääjää, joilla kellään ei ole aiempaa kokemusta toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

Jatkajista nimekkäin on Suomi-sarjan etelälohkon pistepörssin viime kaudella voittanut hyökkääjä Timo Ruuska. 23-vuotias hyökkääjä aloitti viime kauden paikallisvastustaja LeKissä, mutta siirtyi jo syksyllä Tampereelle. Ruuska takoi 31 runkosarjaottelussaan tehot 31+17. Mestiksen karsintasarjassa hän oli joukkueensa toiseksi tehokkain pelimies viidellä maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

Myös toinen KOO-VEE:n riveissä jatkava hyökkääjä, Samu Helminen, oli joukkueen avainpelaajia. Tänään 22-vuotisjuhliaan viettävä Helminen iski kahdeksassa karsintasarjan ottelussa tamperelaisten kovimmat tehopinnat 3+4. Runkosarjassa kaikki joukkueen 32 ottelua pelannut nuorukainen kokosi pisteet 5+14.

Puolustajista nimensä jatkosopimuksiin kirjailivat Eerik Halonen, Tero Kalela ja Sami Suhonen.

Kajaanissa syntynyt Halonen, 23, on pelannut KOO-VEE:ssa viimeiset kolme kautta. Ennen Suomi-sarjaan siirtymistään Halonen pelasi Tapparassa, josta plakkariin kertyi muun muassa C-nuorten SM-kultaa vuodelta 1998. Halonen teki viime kaudella runkosarjassa neljä maalia ja syötti kaksi 22 ottelussaan. Karsinnoissa hän tykitti yhden osuman.

Tero Kalela sen sijaan teki Suomi-sarjan debyttiinsä vasta viime kaudella. 21-vuotias puolustajan tehot 25 runkosarjaottelusta olivat 4+2. Karsinnoissa saldona oli kolme syöttöpistettä.

23-vuotias Suhonen debytoi KOO-VEE:n edustusmiehistössä jo kaudella 2000-01. Välissä Tapparan A-nuorissa kultaa (2004) voittamassa käväissyt Suhonen pelasi viime kaudella 22 runkosarjaottelua, joissa teki tehot 3+10. Karsintasarjassa isokokoisen, mutta harvemmin jäähyaitiossa viihtyvän, puolustajan saldona oli 1+3 kuudesta pelistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle