TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Ilvekselle neljä vahvistusta

LIIGA / Uutinen
Tampereen Ilves täydensi rivejään neljällä tärkeällä palasella. Joukkueeseen liittyvät maalivahti Juha Pitkämäki, puolustaja Juuso Akkanen sekä hyökkääjät Jussi Pesonen ja Pasi Salonen. Pitkämäen sopimus on kahden vuoden ja muiden yhden vuoden mittaisia sisältäen option seuraavasta vuodesta.

Juha Pitkämäki tuli viime kaudeksi HIFK:hon kaksivuotisella sopimuksella isoin odotuksin. Elitserienissä Moran riveissä hyvin torjunut mies ei kuitenkaan onnistunut SM-liigassa. Lopulta helsikiläisseura vuokrasi hänet loppukaudeksi takaisin viime keväänä Allsvenskaniin tippuneeseen Moraan.

Ilvekselle tuli uuden maalivahdin tarve, kun Hannu Toivonen lähti takaisin Pohjois-Amerikkaan. 30-vuotias Pitkämäki on seuran oma kasvatti, joka on viimeksi edustanut Ilvestä keväällä 2006. Tulevaan kauteen Ilves lähtee tamperelaisella maalivahtiduolla, kun toisena veräjänvartijana häärii Markus Korhonen.

– Maalivahtitilanteemme aukesi, kun Hannu Toivonen lähti NHL:ään. Saimme tilalle, mitä halusimmekin. Jo Toivosen lähdön huhujen aikaan tiesimme Pitkämäen olevan meidän ykkösvaihtoehtomme korvaajaksi. Juha on meille tuttu ja on pelannut aina Ilveksessä hienosti, kertoo Ilveksen urheilutoimenjohtaja Juha Hautamaa seuran verkkosivuilla.

– Meillä on nyt kaksi kovaa ja kokenutta maalivahtia, joista voi lähettää kumman tahansa pahassakin paikassa maaliin.

Jussi Pesonen on niin ikään tuttu mies Ilves-yleisölle. Ennen kahta edellistä kautta mies kiekkoili kolme talvea tupsukorvissa. Viime kaudella 30-vuotias Pesonen tahkosi HIFK:ssa 52 ottelua ja summasi pisteet 12+21=32.

HIFK:n juniorimyllyn läpikäynyt Pasi Salonen edusti kahden edelliskauden ajan HPK:ta. Vikkeläkinttuinen 23-vuotias laituri nakutti viime kauden 58 ottelussa pisteet 10+13=23.

– Meillä oli alun perin tarkoitus hakea yhtä pelaajaa hyökkäykseemme, mutta Toni Rajalan ja Matias Soinnun todennäköiset lähdöt Pohjois-Amerikkaan muuttivat suunnitelmiamme. Meidän oli pakko reagoida tähän hankkimalla kaksi hyvää vahvistusta hyökkäykseemme, Hautamaa jatkaa.

Rauman Lukon juniorimyllyssä kehittynyt Juuso Akkanen siirtyy Ilvekseen Joensuun Jokipojista, jossa mies on pelannut kaudesta 2005-06 lähtien. Viime kaudella Akkanen keräsi Mestiksen 45 ottelussa tililleen tehot 1+11=12.

25-vuotiaalla puolustajalla on kokemusta myös Itävallan liigasta, sillä mies pelasi Feldkirchin riveissä 44 ottelua kaudella 2003-04.

» Lähetä palautetta toimitukselle