Giguere yhä ohittamattomana

Minnesota Wild ei ole vielä kolmessa ottelussa löytänyt konsteja Anaheimin maalivahti Jean-Sebastien Gigueren ohittamiseen. Tällä kertaa Ducks otti 4-0-voiton ja on enää yhden voiton päässä Stanley Cup-finaaleista.

Giguere torjui maalillaan 35 laukausta ja pelasi kolmannen perättäisen nollapelinsä. Edellisestä maalista miehen selän taakse on ehtinyt kulua jo 213.17 tehokasta peliaikaa. Pudotuspelien ennätystä pitää nimissään vuonna 1936 Detroitissa torjunut Normie Smith, joka piti maalinsa puhtaana 248 minuuttia ja 32 sekuntia.

Anaheim sai otteluun hyvän alun, sillä Steve Rucchin pääsi luutimaan Mike Leclercin laukauksen reboundin verkkoon viiden pelatun minuutin jälkeen.

Toisessa erässä Ducks iski kolmesti ja peli oli käytännössä pelattu. Paul Kariya teki 2-0 Adam Oatesin syötöstä ja kun Stanislav Chistov pommitti kiekon kolmannen kerran ohi 13 kertaa torjuneen Dwayne Rolosonin, päätti Jacques Lemaire vaihtaa maalin suulle Manny Fernandezin. Paul Kariya teki ottelun toisen osumansa pesäpallolyönnillä Petr Sykoran laukauksen reboundista.

Wild-hyökkääjä Antti Laaksonen oli jäällä peräti kolmen Anaheimin osuman aikana. Heikommin onnistui vain puolustaja Filip Kuba, joka otti vastaan kaikkia Ducksin neljää maalia.

Minnesota on noussut sillasta kahdesti pudotuspelien aikana. Niin Colorado kuin Vancouverkin johtivat ottelusarjoja jo voitoin 3-1. Tällä kertaa Ducksilla on kuitenkin 3-0-johto, jonka ovat onnistuneet kääntämään ainoastaan Toronto (1942) sekä New York Islanders (1975).

Ottelusarjan neljäs ottelu pelataan Anaheimissa perjantaina.