Tyttöjen MM-raportti: Ruotsi tokeni ihmeteinin ilmaveivistä ja marssi välieriin − Linnea Natt och Dag: "Haluamme revanssin molemmista pohjoisamerikkalaisista"

MAAJOUKKUE / Uutinen
Linnea Natt och Dag kehui slovakialaisnuoren ilmaveiviä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Ruotsin ja Slovakian ottelun suurin tapahtuma oli Nela Lopušanován iskemä ilmaveiviosuma. Turnausemännät kuitenkin pitivät pintansa ja ottivat selvän voiton.

Torstaina tyttöjen MM-kisoissa Östersundissa olivat vuorossa puolivälierät. Ruotsi kohtasi Slovakian ensimmäisessä puolivälierässä. Torstaina aloitettiin myös Sveitsin ja Japanin välinen paras kolmesta -systeemillä pelattava karsintasarja.

Puolivälierä, Ruotsi−Slovakia 6−1

Vaikka Ruotsi johtikin avauserän jälkeen 2−1, varasti huomion Slovakian huippulupaus, 14-vuotias Nela Lopušanová. Hän nimittäin iski ilmaveivimaalin Ruotsin maalivahti Felicia Frankin selän taakse. Lopušanová johtaa ylivoimaisesti tyttöjen MM-kisojen pistepörssiä.

− Tämä oli hyvä ottelu ja teimme parhaamme sekä taistelimme loppuun asti. Saamme tästä hyviä kokemuksia tulevaisuutta varten, Lopušanová ruoti.

Lopušanová teki toistaiseksi MM-kisojen upeimman maalin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Ruotsin mylläkkä jatkui toisessa erässä ja Slovakia alkoi jäädä kyydistä. Isabelle Leijonhielm teki turnausemäntien kolmannen ja Linnea Natt och Dag neljännen täysosuman. Ebba Hedqvist ja Hilda Svensson jatkoivat ruotsalaisjuhlia maalien muodossa.

Ruotsi kohtaa lauantaina välieräottelussa Yhdysvallat. Emäntäjoukkue laittoi jo aiemmin turnauksessa Kanadan ahtaalle aggressiivisella pelillään, vaikka vaahteralehtipaidoille alkulohkossa hävisikin.

− Yritämme pelata yksinkertaisesti ja pitää sekä jalat että kiekon liikkeellä. Haluamme myös vaihtaa pelaajia nopeasti ja päihittää vastustajat luistelussa, Natt och Dag kertoi.

Linnea Natt och Dagilla riittää uskoa Ruotsiin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Ruotsi kohtaa välierässä varmuudella Yhdysvallat. Sinikeltaiset haastoivat jo alkusarjassa varsinkin Kanadan todella hienosti, vaikka hävisivät sekä heille että yhdysvaltalaisille.

− Haluamme revanssin molemmista pohjoisamerikkalaista! Olemme innoissamme, ja siitä tulee varmasti hieno ottelu, Natt och Dag uhosi.

Karsintasarja, Sveitsi−Japani 5−0

Vähämaalisessa ottelussa ei hienouksia nähty, vaikka joukkueet tasaisesti ja hyvällä tunteella taistelivatkin. Sveitsi iski kamppailun avausmaalin, kun Naemi Herzig sai kiekon ohi maalivahti Madoka Sekiguchin.

Japani ei saanut lopulta sveitsiläisiä kiinni, vaan Laure Mereguet'n ja Elena Gaberellin osumilla alppimaa karkasi kolmen maalin johtoon. Leoni Balzer viimeisteli 4−0-osuman ja Alizee Aymon painoi kamppailulle sen loppuluvut tyhjään japanilaismaaliin.

Voittonsa ansiosta Sveitsillä on ratkaista säilymisensä A-sarjassa jo lauantaina, kun kaksikko iskee yhteen karsintasarjan toisessa kamppailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle